Το νέο Μινιόν και οι ισχυροί μισθωτές

Διαβάζεται σε 2'
Το νέο Μινιόν και οι ισχυροί μισθωτές

Ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες η πρώτη φάση ανακατασκευής του Μινιόν από τη Dimand. Πως εκτιμάται ότι θα αλλάξει την περιοχή της Ομόνοιας. Τα σχέδια για σύγχρονες κατοικίες στο συγκρότημα.

Την επανατοποθέτηση στην αγορά του εν αχρηστία για πολλές δεκαετίες ακινήτου του πρώην Μινιόν ολοκληρώνει το 2024 ο όμιλος της Dimand έχοντας ήδη εξασφαλίσει και τους πρώτους μισθωτές.

Το ακίνητο αποκτήθηκε μέσω ιδιωτικής διαγωνιστικής διαδικασίας στο τέλος του 2021 έναντι 25 εκατ. ευρώ από την Folli Follie (αποτελούσε ένα από τα μοναδικά ελεύθερα ακίνητα που μπόρεσε να αξιοποιήσει η προσωρινή διοίκηση της εταιρείας) και η Dimand κατάφερε μέσα σε λιγότερο από 3 χρόνια να ανακατασκευάσει το κτίριο και να προχωρήσει και στη μερική εμπορευματοποίηση του.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας development ακινήτων, στο ανακατασκευασμένο ακίνητο στην Ομόνοια θα υπάρχουν χώροι retail και γραφείων ενώ σε δεύτερο χρόνο θα αναπτυχθούν σε σύγχρονες κατοικίες.

Στην παρούσα φάση, η Dimand έχει εξασφαλίσει δύο μισθωτές για τους γραφειακούς χώρους του συγκροτήματος (διοικητικές υπηρεσίες της ΔΕΗ και κεντρικά γραφεία διοίκησης της Inditex), ενώ βρίσκεται σε τελικές διαπραγμάτευσης με την Inditex (για δημιουργία καταστήματος Zara) και την JD Sports για τη μίσθωση των λιανικών σημείων στα πρώτα επίπεδα του κτιρίου.

Ως προς το οικιστικό κομμάτι του ΜΙΝΙΟΝ, αυτό θα ξεκινήσει το 2025 καθώς κατά τη διοίκηση της Dimand κρίθηκε αναγκαίο να φανεί η ανάπλαση του κτιρίου και πως θα επηρεάσει την ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, που εν πολλοίς αποτελούσε έως πρότινος μια μη ελκυστική περιοχή κατοικίας. Παρόλα αυτά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας αλλά και τη διαφαινόμενη ζήτηση υπάρχουν οι προϋποθέσεις για υψηλή απόδοση της επένδυσης. Ειδικότερα, προβλέπεται να δημιουργηθούν 36-37 διαμερίσματα εμβαδού από 65-125 τ.μ. ενώ ήδη η λίστα ενδιαφερομένων αγοραστών αγγίζει τους 120, χωρίς να έχουν προσδιοριστεί πλήρως τα σχέδια. Κατ’εκτίμηση της Dimand η μέση τιμή πώλησης ανά τ.μ. αναμένεται να ξεπεράσει τις 7.500 ευρώ ανά τ.μ. καθώς αφορά ένα project ειδικών προδιαγραφών.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό ύψος της επένδυσης στο Μινιόν, μαζί με την αγορά του κτιρίου, αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ. Την αρχιτεκτονική επιμέλεια του νέου Μινιόν έχει ο αρχιτέκτονας που ζει ανάμεσα σε Ισπανία και Ελλάδα Μίνος Διγενής και η ομάδα του, ενώ τα ιδιαίτερα φώτα του θα αναλάβει ο Θάνος Ντανίλοφ.

Τέλος σημειώνεται πως το κτίριο θα διατηρήσει μέρος της παλιάς του ταυτότητας, καθώς θα παραμείνει στην προμετωπίδα του η επωνυμία ΜΙΝΙΟΝ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα