To TEDxThessaloniki βάζει πυξίδα από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

To TEDxThessaloniki βάζει πυξίδα από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία οι σταθερές μας φαίνεται να ανατρέπονται και αναρωτιόμαστε αν υπάρχει σωστή κατεύθυνση, πώς θα τη βρούμε και αν τελικά θα μας ικανοποιεί

Πυξίδα: το εργαλείο με το οποίο επιτυγχάνεται ο προσανατολισμός του χρήστη με βάση την κατεύθυνση που δείχνει. Η πυξίδα είναι ένα όργανο που χρησιμοποιείται από πολύ παλιά και τώρα φαίνεται πιο χρήσιμη από ποτέ.

Όλος ο κόσμος προσπαθεί να σταθεροποιηθεί στις συνεχείς μεταβολές που γίνονται, προσπαθώντας να βρει θετικά στοιχεία και στην ουσία να ισορροπήσει εντός του, αλλά και στον κόσμο που τον περιβάλλει.

Η ομάδα του TEDx Thessaloniki 2017 επέλεξε αυτόν τον τίτλο γιατί ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία οι σταθερές μας φαίνεται να ανατρέπονται και αναρωτιόμαστε αν υπάρχει σωστή κατεύθυνση, πώς θα τη βρούμε και αν τελικά θα μας ικανοποιεί.

Εξάλλου, η πυξίδα του καθένα διαφέρει και είναι μέσα του. Μπορεί να μην τη βλέπει, να μην τη νιώθει πάντα, αλλά είναι εκεί. Τον καθοδηγεί και, θα λέγαμε,  τον συνεφέρει όποτε πρέπει, αρκεί να την κοιτάξει. Διαβάζοντας, ρυθμίζοντας και δαμάζοντας εν τέλει την πυξίδα μας, την πυξίδα του κόσμου μας, καταφέρνουμε να βρούμε την ισορροπία μας σε μια παγκόσμια κοινωνία που μεταβάλλεται χωρίς τέλος.

Φέτος, στη σκηνή της Αίθουσας Αιμίλιος Ριάδης, Μ2 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα έχουμε τη χαρά να γνωρίσουμε ομιλητές από όλον τον κόσμο που θα μας μιλήσουν για θέματα που καλύπτουν το φάσμα της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας αλλά και θεμάτων με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά με νέες μεταβλητές, μεταβάλλοντας το βέλος της πυξίδας. Κάποια από αυτά είναι η δημοσιογραφία δεδομένων και η σύγχρονη ψηφιακή κουλτούρα των χρηστών, τα δικαιώματα των ατόμων τρίτης ηλικίας στην κοινωνία των πολιτών. Ακόμη, θα κάνουμε ένα ταξίδι στον κόσμο της πληροφορίας και της μετάφρασης της σε αριθμούς, όπως και στον κόσμο της κρυπτογραφίας.

Σας περιμένουμε να γυρίσουμε μαζί την πυξίδα μας στις 22 Απριλίου 2017.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα