ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Έρχεται το WI-FI στα τραίνα

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Έρχεται το WI-FI στα τραίνα

Πότε έρχονται τα γρήγορα τρένα και πότε οι αλλαγές στα δρομολόγια. Προσλήψεις 60 μηχανοδηγών προανήγγειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης

Γεύση από το σιδηροδρομικό ταξίδι όπως θα το ήθελε η νέα διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane, έδωσε χθες σε δημοσιογραφικό γεύμα ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Φίλιππος Τσαλίδης.

Για την νέα χρονιά οι προτεραιότητες που έθεσε ο κ. Τσαλίδης είναι η βελτίωση των υπηρεσιών και η έλευση νέου τροχαίου υλικού η οποία όμως περνά μέσα από την ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών έργων. Σχετικά με αυτό σημείωσε πως υπάρχει έγγραφο από τον ΟΣΕ ότι τέλος Ιανουαρίου θα δοθεί το τμήμα Πειραιάς-Αθήνας και αρχικά μία γραμμή χωρίς ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Τιθορέα-Λιανοκλάδι ενώ πλήρως η διπλή γραμμή με ηλεκτροκίνηση θα δοθεί στα τέλη Μαρτίου. Στο τέλος του έτους αναμένεται να ολοκληρωθούν και τα έργα στο τμήμα ΣΚΑ-Λιόσια.

Εκτός απροόπτου οι πρώτες αλλαγές στα δρομολόγια εκτιμάται ότι θα γίνουν πιθανότατα τον Φεβρουάριο όπου το τμήμα Τιθορέα – Λιανοκλάδι θα κινείται στην νέα χάραξη με μονή γραμμή και ντιζελοκίνηση και μετά από δύο μήνες κανονικά σε διπλή γραμμή και ηλεκτροκίνηση.

Σε ότι αφορά στην βελτίωση των υπηρεσιών συμπεριλαμβάνεται και η παροχή Wi Fi σε όλα τα τρένα της εταιρείας ενώ τα γρήγορα τρένα που αναμένονται να πατήσουν πάνω στις ράγες με την ολοκλήρωση των επενδύσεων της ΕΡΓΟΣΕ θα μπορούν να πραγματοποιούν το Αθήνα Θεσσαλονίκη σε 3μιση ώρες προσφέροντας όπως είπε ο κ. Τσαλίδης ένα ανταγωνιστικό προϊόν απέναντι στην μετακίνηση με αυτοκίνητο ή αεροπλάνο. Ανταγωνιστικό και σε επίπεδο τιμής καθώς η μείωση του κόστους από την ηλεκτροκίνηση αλλά και την αύξηση του αριθμού των δρομολογίων θα πιέσει περαιτέρω τα κόστη.

Η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με διαγωνισμό για προσλήψεις 60 μηχανοδηγών καθώς το 2018 θεμελιώνει δικαίωμα συνταξιοδότησης ένας μεγάλος αριθμός μηχανοδηγών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Παράλληλα προσλήψεις θα γίνουν και σε άλλους τομείς όπου έχει ανάγκη η εταιρεία όπως το χρηματοοικονομικό τμήμα, το ΙΤ και στρατηγικός σχεδιασμός.

Φωτογραφία: Shutterstock

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα