'Τριγμοί' στη Βρετανία από την κατάρρευση της κατασκευαστικής εταιρείας Carillion

A crane bearing the name of Carillion, at a construction site in central London, Monday Jan. 15, 2018, as the construction and services giant Carillion has gone into liquidation.  In a statement released Monday, Carillion says it had no choice but to go into liquidation after weekend talks with creditors and government officials failed. (Yui Mok/PA via AP)
A crane bearing the name of Carillion, at a construction site in central London, Monday Jan. 15, 2018, as the construction and services giant Carillion has gone into liquidation. In a statement released Monday, Carillion says it had no choice but to go into liquidation after weekend talks with creditors and government officials failed. (Yui Mok/PA via AP) AP

Οι τράπεζες αρνήθηκαν να δώσουν νέα δάνεια στην εταιρεία που έχει ιστορία δύο αιώνων και απασχολεί δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο

Η βρετανική εταιρεία κατασκευών και υπηρεσιών Carillion κατέρρευσε σήμερα όταν οι τράπεζες αρνήθηκαν να της χορηγήσουν περαιτέρω οικονομική στήριξη, οδηγώντας την σε υποχρεωτική εκκαθάριση.

Η Carillion, που απασχολεί 43.000 άτομα σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανόμενων 20.000 στη Βρετανία, παρέχει υπηρεσίες στους τομείς της άμυνας, της εκπαίδευσης, της υγείας και των μεταφορών. Ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα παράσχει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να διατηρηθούν οι υπηρεσίες που παρέχονται από το προσωπικό της.

ADVERTISING

«Τις τελευταίες ημέρες δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση για να στηρίξουμε το επιχειρηματικό μας πλάνο και ως εκ τούτου, με βαθιά λύπη, φθάσαμε σε αυτή την απόφαση», δήλωσε ο πρόεδρος Φίλιπ Γκριν. «Είναι μια πολύ θλιβερή ημέρα για την Carillion, για τους συναδέλφους μας, τους προμηθευτές και τους πελάτες μας που με υπερηφάνεια εξυπηρετήσαμε τόσα χρόνια».

Η εταιρεία, που έχει ιστορία 200 ετών, είναι μια από τις πολλές ιδιωτικές εταιρείες που λειτουργούν ως πάροχοι δημόσιων υπηρεσιών στη Βρετανία. Η Carillion δέχθηκε πλήγμα από δαπανηρές καθυστερήσεις στις συμβάσεις και την πτωτική πορεία σε νέα της μονάδα. με αποτέλεσμα να ανακοινώσει μια σειρά από προειδοποιήσεις για την κερδοφορία της καθώς και ζημίες άνω του 1 δισ. λιρών για το πρώτο εξάμηνο.

Το χρέος και οι λοιπές της υποχρεώσεις ανέρχονται στο 1,5 δισ. λίρες. Στους πιστωτές της Carillion περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι RBS, Santander UK και HSBC.

Φωτό: Yui Mok/PA via AP

SHARE:

24Media Network