Τζαννετάκης: Στα 4 δισ. ευρώ το μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο ενεργειακής μετάβασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Τζαννετάκης: Στα 4 δισ. ευρώ το μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο ενεργειακής μετάβασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
Ο Πέτρος Τζαννετάκης στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Ο αναπληρωτής CEO του ομίλου Motor Oil επισήμανε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών πως η διαδρομή 50 ετών του Ομίλου αποτελείται από σπουδαίους σταθμούς και συνεχή εξέλιξη στους κλάδους της Ενέργειας.

Την αναπτυξιακή δυναμική του ενεργειακού κλάδου καθώς και τα έργα που υλοποιεί ο Όμιλος στοχεύοντας στον πράσινο μετασχηματισμό ανέδειξε ο Αναπληρωτής CEO του Ομίλου Motor Oil, Πέτρος Τζαννετάκης, σε ένα Fireside Chat με τη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου, στο πλαίσιο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών.

Ο κ. Τζαννετάκης επισήμανε πως η διαδρομή 50 ετών του Ομίλου Μotor Oil αποτελείται από σπουδαίους σταθμούς, συνεχή εξέλιξη στους κλάδους της Ενέργειας, προσαρμογή στις ανάγκες του κοινού αλλά πάντα με ένα σταθερό και επίκαιρο όραμα.  Με τις αξίες του Ομίλου όπως η συνέχεια, η συνέπεια, η σταθερότητα, η ποιότητα και η αξιοπιστία να καθοδηγούν κάθε επιχειρηματικό πλάνο και στρατηγική κίνηση, ο κ. Τζαννετάκης υπενθύμισε πως η Μotor Oil είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία με εξαγωγικό προσανατολισμό που από τα πρώτα βήματα των ιδρυτών της αξιοποίησε το γεωγραφικό πλεονέκτημα της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σχετικά με τον πράσινο μετασχηματισμό του ενεργειακού κλάδου, ο κ. Τζαννετάκης τόνισε πως η στροφή σε εναλλακτικά καύσιμα και πηγές ενέργειας έχει μπει εδώ και αρκετά χρόνια στην ατζέντα του Ομίλου πολύ καιρό πριν τη συνειδητοποίηση αυτής της ανάγκης, λόγω της πρόσφατης γεωπολιτικής κρίσης. «Με ορίζοντα το 2030 προχωράμε στο μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο ενεργειακής μετάβασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που αποτυπώνει τις στρατηγικές μας προτεραιότητες με «πράσινο» χαρακτήρα. Το φιλόδοξο αυτό πλάνο συνολικά αγγίζει τα €4 δισ.» ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόκειται, όπως σημείωσε, για ένα πλάνο που αντανακλά τη δέσμευση για υπεύθυνη δράση, την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης, την επιτάχυνση της διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την επένδυση σε νέες βιώσιμες τεχνολογίες καθώς και την παροχή λύσεων ενέργειας και κινητικότητας στους πελάτες του Ομίλου.

Σχετικά με τις στρατηγικές συμμαχίες που συνάπτει ο Όμιλος ώστε να προσφέρει ευρύ φάσμα υπηρεσιών, ο κ. Τζαννετάκης στάθηκε στην εμβληματική συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 40 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την ανάπτυξη δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και σταθμών υδρογόνου στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και στις νέες θυγατρικές του Ομίλου Motor Oil, την Verd που δραστηριοποιείται στον τομέα των βιοκαυσίμων, παράγοντας βιοντίζελ μέσα από την ανακύκλωση του χρησιμοποιημένου οικιακού λαδιού αλλά και την Τhalis E.S. που εστιάζει στην παροχή καινοτόμων λύσεων στον τομέα της διαχείρισης περιβάλλοντος.

Iδιαίτερη μνεία έκανε στην θυγατρική εταιρεία MORE (Motor Oil Renewable Energy) που δραστηριοποιείται δυναμικά στις καθαρές μορφές ενέργειας. Υπογράμμισε πως ο ήλιος και ο αέρας – που χαρακτηρίζουν τη χώρα μας – είναι πηγές ενέργειας οι οποίες δεν εξαρτώνται  από εισαγωγές από άλλες χώρες και για αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Σχετικά με την ευκαιρία που έχει η Ελλάδα να γίνει ένας ενεργειακός κόμβος, ο κ. Τζαννετάκης επισήμανε πως πράγματι η Ελλάδα διαθέτει όλα τα εχέγγυα και στρατηγική γεωγραφική θέση και μένει να διασφαλίσει σταθερότητα και συνέπεια στις μελλοντικές επιλογές. «Το ενδιαφέρον αυξάνεται εκθετικά για στρατηγικές επενδύσεις σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ η ψήφος εμπιστοσύνης σε έργα στρατηγικής σημασίας για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας ισχυροποιείται.» ανέφερε.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στον όρο “frontier firm” που χαρακτηρίζει εταιρείες που βλέπουν μπροστά, οδηγούν τις εξελίξεις και κυρίως στηρίζονται στους ανθρώπους τους. Σε αυτή την κατεύθυνση και η Motor Oil με σιγουριά, σταθερό όραμα και με κινητήριο δύναμη τους ανθρώπους της προχωράει μπροστά και θέτει τις βάσεις για την επόμενη ημέρα του κλάδου αλλά και του Ομίλου.

Παρά τις εξωγενείς μεταβολές όπως η προεκλογική περίοδος, ο κ. Τζαννετάκης ήταν σαφής ότι ο Όμιλος Motor Oil παραμένει προσηλωμένος στην υλοποίηση του στρατηγικού επενδυτικού του πλάνου, με συνέπεια, σταθερότητα, σιγουριά και υπευθυνότητα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα