ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ

Το Οικονομικό Φόρουν Δελφών (Delphi Economic Forum) είναι ένα ετήσιο forum που πραγματοποιείται στους Δελφούς υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

Qualco

Qualco: Η επίδραση της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία

Δυναμικό "παρών" στο φόρουμ των Δελφών έδωσε ο όμιλος Qualco. Στήριξε πρωτοβουλίες γύρω από την εγκαθίδρυση ενός οικοσυστήματος καινοτομίας και οικονομικής - κοινωνικής βιωσιμότητας.

Η φθηνότερη ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνεται ποτέ

"Η φθηνότερη ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνεται ποτέ": Από πού πήρε την ατάκα ο Μητσοτάκης

O πρωθυπουργός προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με ανακοίνωση αναστολής της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον Ιούλιο. Η ατάκα του για την ενέργεια ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Πότε - πρόσφατα - την ακούσαμε ξανά.

Ο Adam Tooze στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Adam Tooze: Η τιμωρία της Ελλάδας το 2015 και τα δεσμά ως το 2060

Για τον Adam Tooze τα κύρια θύματα του σοκ της ελληνικής κρίσης χρέους, ήταν και είναι οι νέοι. Το κείμενό του για την παρουσία του στο πάνελ του Eteron και η σκιαγράφηση των χειρισμών των διεθνών θεσμών, πάνω στο "σώμα" της χώρας μας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δημητριάδης

Υπερταμείο: Η Ελλάδα είναι ένα ασφαλές καταφύγιο σημαντικών επενδυτικών ευκαιριών

Ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, παρευρέθηκε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και τόνισε πως η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες σε επενδυτές.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος

Θ. Λιβάνιος: "Το πλεονέκτημα του εκλογικού νόμου είναι ότι δίνει ένα bonus, πάμε σε ένα εκλογικευμένο bonus"

Στον εκλογικό νόμο, τις εταιρείες δημοσκοπήσεων και τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ελλάδα αναφέρθηκε υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος κατά τη σημερινή ημέρα εργασιών του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Μητσοτάκης: Γεύμα εργασίας στους ηγέτες των Δ. Βαλκανίων - Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέθεσε άτυπο γεύμα εργασίας στους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων που συμμετέχουν στο Οικονομικών Φόρουμ των Δελφών.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί εκπτώσεις για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ υπό το βάρος ενδεχόμενων έξωθεν πιέσεων

Στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τι ανέφερε στην ομιλία του για τα δικαιώματα της Ελλάδας επί των θαλάσσιων ζωνών της.

 DELPHI ECONOMIC FORUM

Μνημόνιο Συνεργασίας της κυβέρνησης με το Ίδρυμα Vodafone για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας

Η ελληνική κυβέρνησης και το Ίδρυμα Vodafone ενώνουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: "Η ελληνική οικονομία επέδειξε αξιοσημείωση ανθεκτικότητα το 2021"

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος υπογράμμισε πως το 2021 η ελληνική οικονομία κατάφερε να καλύψει τις απώλειες που προκλήθηκαν από την πανδημία και προχώρησε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Μαργαρίτης Σχοινάς

Σχοινάς: "Το ενδεχόμενο ενός ευρωπαϊκού στρατού δεν είναι πια τόσο μακριά"

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη διάρκεια του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών τόνισε πως η ΕΕ οδεύει πολύ γρήγορα προς μια κοινή ταυτότητα άμυνας και ασφάλειας.

Μητσοτάκης: Να αξιοποιηθούν τα 230 δισ. αδιάθετα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης για την ενεργειακή κρίση

Μητσοτάκης: Να αξιοποιηθούν τα 230 δισ. αδιάθετα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης για την ενεργειακή κρίση

Ευρωπαϊκή λύση στην ενεργειακή κρίση ζητά ο πρωθυπουργός, διαμηνύοντας ότι διαφορετικά θα πρέπει να λάβουν μέτρα τα κράτη- μέλη”. Προειδοποίησε μάλιστα την ΕΕ για την ακρίβεια: Δείτε τι γίνεται στη Γαλλία.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Δένδιας: Οι θέσεις της Ελλάδας απέναντι στην Ουκρανία είναι οι θέσεις που έχει στο Κυπριακό

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι ελληνορωσικές σχέσεις, η παραθαλάσσια ζώνη της Μαύρης Θάλασσας και ο αγωγός EastMed στο επίκεντρο της ομιλίας του υπ. Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Συνέδριο των Δελφών.

Ο Γιάννης Οικονόμου στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Οικονόμου: Η Τουρκία μετατοπίζεται προς τις αρχές του πολιτισμένου κόσμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών για την ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή, τη στάση της Τουρκίας, την ενεργειακή μετάβαση, τις ανατιμήσεις και τον ΣΥΡΙΖΑ.

O Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: "Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού"

Για τον πληθωρισμό αλλά και για τις γενικότερες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, έκανε λόγο στο Φόρουμ των Δελφών ο διοικητής της ΤτΕ και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο Adam Tooze με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Adam Tooze στο φόρουμ των Δελφών: "Στην Ελλάδα ήσασταν θύματα όσων συνέβησαν την περασμένη δεκαετία"

Ο Βρετανός στοχαστής Adam Tooze συζήτησε με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Ερευνών "Eteron" στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Τι είπε για τον νεοφιλελευθερισμό, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Φόρουμ Δελφών - Πιερρακάκης: "Έρχεται νέο σύστημα για ψηφιακά ραντεβού στα νοσοκομεία"

Για την πλατφόρμα που θα αποτυπώνονται βήμα προς βήμα όλες οι διαδικασίες του ελληνικού Δημοσίου, έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Βούτσκοβιτς: Οι Σέρβοι θυμούνται την επέμβαση του ΝΑΤΟ και καταλαβαίνουν τους Ουκρανούς 

Βούτσκοβιτς: Οι Σέρβοι θυμούνται την επέμβαση του ΝΑΤΟ και καταλαβαίνουν τους Ουκρανούς 

Η διευθύντρια του Ιδρύματος “Κέντρο για τη Δημοκρατία” εκτιμά ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα επιταχύνει την ένταξη των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και εξηγεί πως βλέπει η Σερβία τη σύγκρουση 

Ο Adam Tooze

Adam Tooze: Στο βήμα σήμερα του Delphi Economic Forum

Ο Adam Tooze, ένας από τους πιο επιδραστικούς διανοητές της εποχής μας, θα συζητήσει με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum, για την αναζήτηση ενός νέου παραδείγματος οικονομικής δικαιοσύνης σε ταραχώδεις καιρούς.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στο Forum των Δελφών. ,

Τσιόδρας: "Είναι μια ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι, να συμμαζευτούμε"

Το καλοκαίρι αυτό είναι σημαντικό. Αναμένεται να υποχωρήσει ο ιός και είναι ευκαιρία να ανασκοπήσουμε τις δράσεις και να δούμε που πετύχαμε και που χάσαμε, τόνισε στο Φόρουμ των Δελφών ο καθηγητής

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Π. Ιωαννίδη στο Delphi Forum

Π. Ιωαννίδης στο Delphi Forum: "Οι νέοι αγχώνονται για το τι νοίκι θα βρουν αύριο, όχι για τα κόμματα"

Για τα ευρήματα των ερευνών στην κοινωνία και κυρίως στους νέους, μίλησε στο Delphi Forum ο διευθυντής της aboutpeople, Πέτρος Ιωαννίδης, κάνοντας ειδική αναφορά στην πρόσφατη έρευνα του Έτερον για την GenZ.

Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: "Αισιόδοξος για την αλλαγή σε πιο ήπιας μορφής δημοσιονομικών κανόνων στην ΕΕ"

Το θετικό πρόσημο των αλλαγών των δημοσιονομικών κανόνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε ο Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την ομιλία του στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς

Π. Μυλωνάς: Μονόδρομος οι τεχνολογικές επενδύσεις για τις Τράπεζες

Η Εθνική Τράπεζα έχει πραγματοποιήσει μεγάλο βήμα τεχνολογικού εκσυγχρονισμού προσφέροντας ευρεία γκάμα νέων ανταγωνιστικών προϊόντων στην ελληνική αγορά, όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος στο Delphi Economic Forum.

Βασίλης Ψάλτης

Β. Ψάλτης: Αλλαγή κουλτούρας και νέα πλατφόρμα εξυπηρέτησης, οι προϋποθέσεις ανάπτυξης για τις Τράπεζες

"Οφείλουμε όλοι να προσαρμοστούμε σε ένα περιβάλλον εναλλασσόμενων – και συχνά επικαλυπτόμενων κρίσεων, να μάθουμε να τις βλέπουμε σαν ευκαιρίες θριάμβων και αλλαγών και όχι σαν απειλές καταστροφών".

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φ. Καραβίας

Φ. Καραβίας: Η Eurobank θα χρηματοδοτήσει "πράσινα" projects

Από το Οικονομικό φόρουμ των Δελφών ο επικεφαλής της Eurobank τόνισε ότι το τραπεζικό σύστημα στηρίζει τους πελάτες στην πράσινη μετάβαση και διαθέτει τα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει "πράσινα" επενδυτικά projects

Τράπεζα (φωτογραφία αρχείου)

Τραπεζίτες: Τα "κόκκινα" δάνεια φρενάρουν τις επενδύσεις

Παρά το γεγονός ότι η στρόφιγγα της χρηματοδότησης έχει ανοίξει, δεν υπάρχει ικανός αριθμός επενδυτικών σχεδίων για να απορροφήσει τους πόρους, εξέφρασαν από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών οι πρόεδροι των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών.

Κώστας Μπακογιάννης

Μπακογιάννης: "Χτίσαμε πόλεις για αυτοκίνητα, πρέπει να τις χτίσουμε για εμάς"

Την ανάγκη για ανοικοδόμησης των πόλεων, με σκοπό να γίνουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον, διαμήνυσε ο Κώστας Μπακογιάννης κατά την ομιλία του στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: "Η Ελλάδα άγκυρα ευρωπαϊκής σταθερότητας"

"Παράγοντα ειρήνης και περιφερειακής συνεργασίας" χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας την Ελλάδα, εγκαινιάζοντας τις εργασίας του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Delphi Economic Forum: LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Delphi Economic Forum: LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Αρχίζει σήμερα το 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με κεντρικό θέμα τις "Νέες Πραγματικότητες. Η λίστα των ομιλητών. Πώς να δείτε Live τα πάνελ που σας ενδιαφέρουν.

Delphi Economic Forum 2022: Πρεμιέρα με πάνω από 700 ομιλητές

Delphi Economic Forum 2022: Πρεμιέρα με πάνω από 700 ομιλητές

Τα σημαντικότερα ζητήματα και οι προκλήσεις στον κλάδο της Ενέργειας, ιδιαίτερα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα παρουσιαστούν από κορυφαίες και διακεκριμένες προσωπικότητες στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που ανοίγει την αυλαία του την Τετάρτη.