ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, στο Οικονομικό Φόρουμ Δεφών

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: "Οι Ένοπλες Δυνάμεις παρέχουν το αγαθό της ασφάλειας στον λαό"

"Κάθε σοβαρή χώρα οφείλει να είναι αυτοδύναμη και αυτάρκης σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα της επιβίωσης", τόνισε ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Παναγιωτόπουλος: "Ό,τι απειλείται, δεν αποστρατιωτικοποιείται"

"Υπάρχει μια υπαρκτή απειλή και βάση του κυρίαρχου δικαιώματος μας οφείλουμε να λάβουμε μέτρα για την άμυνα τμημάτων της ελληνικής επικράτειας", τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Klaus Regling στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, 14 Μαϊου 2021

Regling: Αν η Ελλάδα τα πάει καλά με το Ταμείο Ανάκαμψης, θα βελτιωθούν οι προοπτικές ανάκαμψης

Η κρίση της πανδημίας είναι η χειρότερη οικονομική κρίση, αλλά ταυτόχρονα "είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με της προηγούμενης δεκαετίας" ανέφερε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Klaus Regling.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τσακαλώτος: Δεν έχουν μπει οι πυλώνες για μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη

Τα δημοσιονομικά μέτρα της κυβέρνησης Μπαϊντεν για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης λόγω πανδημίας είναι τα διπλάσια από αυτά που έχει αποφασίσει η Ευρώπη είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Στιγμιότυπο από το Οικονομικό  Φόρουμ Δελφών

Στόχος τα 7,9 δις ευρώ φέτος για την Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Σχέδιο για εκταμιεύσεις που φτάνουν φέτος τα 7,9 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης έχει η κυβέρνηση με βάση όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο Delphi Forum.

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Ο Αγροδιατροφικός τομέας στο τραπέζι του διαλόγου

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Ο Αγροδιατροφικός τομέας στο τραπέζι του διαλόγου

Στο τραπέζι των συζητήσεων στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στις 11 Μαΐου 2021, τέθηκε και η βιωσιμότητα του παγκόσμιου συστήματος τροφίμων και η συμβολή της καινοτομίας.

Eurobank

Ιωάννου: Ριζική αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των τραπεζών

Η ψηφιοποίηση αλλάζει πλήρως τα δεδομένα για το τραπεζικό σύστημα σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε, στο Οικονομικό φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΕΤ και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.

Ο Νίκος Μαντζούφας

Νίκος Μαντζούφας: "Θα είναι ένα διαφανές πρόγραμμα τόνωσης των επενδύσεων στην Ελλάδα"

H διαφάνεια που θα διέπει τα επενδυτικά προγράμματα του “Ταμείου Ανάκαμψης” όπως ανέφερε μιλώντας Φόρουμ των Δελφών ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας του Ταμείου Ανάκαμψης, Νίκος Μαντζούφας.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών.

Τσίπρας στο Φόρουμ των Δελφών: Ο κ. Μητσοτάκης βγάζει από τη ναφθαλίνη τον Ρήγκαν και την Θάτσερ

Στην πανδημία και τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση, την οικονομία, τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, αλλά και στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τις εργασίες του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο 6ο Οικονομικό  Φόρουμ Δελφών

Σταϊκούρας: "Σπριντ" για να κλειδώσουν περισσότερα από 4 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης φέτος

Θα διεκδικήσει με αυξημένη απορρόφηση αύξηση της προκαταβολής η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο πλαίσιο του 6ου Delphi Forum. Παράλληλα επισήμανε ότι ποσό 1,5 δισεκ. θα πάει στις ΜμΕ.

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

EBRD: Success story η Ελλάδα

Βλέπουμε με χαρά τις βελτιώσεις στην Ελλάδα σημείωσε η πρόεδρος της EBRD υπογραμμίζοντας πως τώρα που οι χώρες σταδιακά θα αρχίσουν να ανακάμπτουν είναι μεγάλη ευκαιρία αυτό να με έμφαση στις "πράσινες" πολιτικές.

Στιγμιότυπα από την Καλντέρα στα Φηρά - Φωτογραφία αρχείου

CVC CAPITAL: Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα

Προβλέπω ότι θα είμαστε πολύ απασχολημένοι τα επόμενα 3-4 χρόνια σημείωσε ο Άλεξ Φωτακίδης στο Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας πως οι υπηρεσίες υγείας, τουρισμού, η τεχνολογία και τα τρόφιμα έχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Κ. Βασιλείου (Eurobank): Το κλειδί της βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Κ. Βασιλείου (Eurobank): Το κλειδί της βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η ESG προσέγγιση δεν αποτελεί απλά μία νέα, παγκόσμια τάση, αλλά μία ταχέως εξελισσόμενη ανάγκη, με οδηγό το έντονο ενδιαφέρον πελατών και επενδυτών, ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο Κώστας Μπακογιάννης στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, 12 Μαΐου 2021

Μπακογιάννης: Τα έργα στοχεύουν στην επανακατοίκηση της Αθήνας

"Η Αθήνα πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορεί να είναι ο φτωχός συγγενής" άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, είπε ο Κ. Μπακογιάννης μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών για την "Διπλή Ανάπλαση".

Ο επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Αντρέα Ενρία

Ενρία: Σημαντική μείωση των κόκκινων δανείων από τις ελληνικές τράπεζες

Ο επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Κάλεσε τις ελληνικές τράπεζες να συνεχίσουν τη δουλειά και να ολοκληρώσουν τις συμφωνίες για την περαιτέρω μείωση των "κόκκινων" δανείων, σημειώνοντας ότι θα έχουν την στήριξη της ΕΚΤ.

Τραπεζίτες: Είμαστε έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε την πραγματική οικονομία

Τραπεζίτες: Είμαστε έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε την πραγματική οικονομία

Μιλώντας στο φόρουμ των Δελφών οι επικεφαλής των τεσσάρων συστιμικών τραπεζών εμφανίστηκαν έτοιμο να χρηματοδοτήσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ενώ χαρακτήρισαν σημαντική ευκαιρία για την ελληνική οικονομία το  Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Στιγμιότυπο από το Οικονομικό  Φόρουμ Δελφών.  Ομιλία του Πρωθυπουργου Κυριάκου Μητσοτάκη. Δευτερα 10 Μαϊου 2021 (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Μητσοτάκης στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Η κεντροδεξιά κατόρθωσε να επικρατήσει γιατί έγινε λιγότερο ιδεολογική

Σε εκτενή συζήτηση που έγινε τη Δευτέρα στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε, μεταξύ άλλων, για το ταμείο ανάκαμψης, την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία και για την πράσινη μετάβαση.

O Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συνομιλεί με τον δημοσιογράφο Α. Παπαχελά στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών.

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Να αναθεωρήσει η Τουρκία την απόφασή της για την Αγία Σοφία

Στην Αγία Σοφία αναφέρθηκε ο Αρχιεπισκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τονίζοντας οτι η Τουρκία πρέπει να αναθεωρήσει την απόφασή της να τη μετατρέψει σε τζαμί. Τι είπε για την πανδημία.

Τζέφρι Πάιατ. (Φωτο αρχείου)

Πάιατ: Ο Μπάιντεν θέλει οι σχέσεις ΗΠΑ - Ελλάδας να ανέβουν επίπεδο

"Η Ελλάδα είναι ένας πολύ σημαντικός στρατηγικός μας εταίρος στο ΝΑΤΟ" τόνισε ο Αμερικανός Πρέσβης σημειώνοντας οτι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θέλει να ανέβουν επίπεδο οι σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Σχοινάς: Το καλοκαίρι οι πρώτες προκαταβολές από το Ταμείο Ανάκαμψης

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα λάβει τις πρώτες καταβολές του Ταμείο Ανάκαμψης το προσεχές καλοκαίρι εξέφρασε ο Μαργαρίτης Σχοινάς στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στο Οικονομικό  Φόρουμ Δελφών

Παυλόπουλος: Ο Ιωάννης Καποδίστριας και η θεμελίωση του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους

Κατά την πρώτη μέρα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για τον Ιωάννη Καποδίστρια και τη θεμελίωση του νεώτερου ελληνικού κράτους.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στο Οικονομικό  Φόρουμ Δελφών

Κικίλιας: Παρακαταθήκη στη χώρα, η εμπειρία από την επιχείρηση "Ελευθερία"

Την βεβαιότητα ότι οι κυβερνήσεις πλέον θα είναι πιο προετοιμασμένες για την αντιμετώπιση κρίσεων τεράστιας κλίμακας, όπως η πανδημία, εξέφρασε στο 60 Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον Μαργαρίτη Σχνοινά στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, 10 Μαΐου 2021

Σακελλαροπούλου στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Η Ελλάδα σταδιακά επιστρέφει στην κανονικότητα

"Γιορτάζουμε, εκτός από τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης, και τα 40 χρόνια που η χώρα μας είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης" υπενθύμισε η κ. Σακελλαροπούλου μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Στιγμιότυπο από το Οικονομικό  Φόρουμ Δελφών.

6ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Στο επίκεντρο το σημείο καμπής των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Οι εύθραυστες ισορροπίες στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας σε γεωπολιτικό επίπεδο ως ιστορική επέκταση της διελκυστίνδας μεταξύ Δύσης και Ανατολής θα βρεθούν στο επίκεντρο του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο 10-15 Μαΐου.

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου

Τραπεζίτες: Ρευστότητα 15-20 δισ. στην Οικονομία - Διαχειρίσιμο το πρόβλημα των κόκκινων δανείων

Τη διαβεβαίωση ότι οι τράπεζες θα στηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας έδωσαν οι Πρόεδροι της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank, κ.κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου και Γιώργος Ζανιάς.

O Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Τα σημάδια "κόπωσης" της χρηματο-πιστωτικής ολοκλήρωσης στην Ευρωζώνη

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήρε μέρος σε διαδικτυακή συζήτηση στο πλαίσο του 5ου Φόρουμ Δελφών και ανέπτυξε τις θέσεις του σχετικά με την χρηματο-πιστωτική ολοκλήρωση στην Ευρωζώνη.

Εθνική Τράπεζα

Κ. Μιχαηλίδης: Η Εθνική πέρασε με επιτυχία το stress test της πανδημίας

Αισιόδοξος για την επόμενη μέρα δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, μιλώντας στο Delphi Forum. Είναι ευκαιρία να πολλαπλασιάσουμε τις άμεσες επενδύσεις και να οικοδομήσουμε ένα υγιές, περισσότερο παραγωγικό και ανταγωνιστικό οικονομικό μοντέλο.

Πάολο Τζεντιλόνι

Συμφωνία μέσα στον Ιούλιο για το ταμείο ανάκαμψης βλέπει ο Τζεντιλόνι

Αισιόδοξος ότι μέσα στο επόμενο μήνα θα έχουμε συμφωνία για τα 750 δις του ταμείου ανάκαμψης, εμφανίστηκε σήμερα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο επίτροπος για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Πάολο Τζεντιλόνι.