Β. Ζαρκαλής: Η Lamda Development ανοίγει τις πόρτες των malls στις νεοφυείς επιχειρήσεις

Β. Ζαρκαλής: Η Lamda Development ανοίγει τις πόρτες των malls στις νεοφυείς επιχειρήσεις
O Βαγγέλης Ζαρκαλής, συντονιστής των εμπορικών κέντρων της Lamda Development και Center Manager του The Mall Athens

Λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί και η παράταση του διαγωνισμού καινοτομίας ReTech Innovation Challenge, o Βαγγέλης Ζαρκαλής, συντονιστής των εμπορικών κέντρων της Lamda Development και Center Manager του The Mall Athens απαντά σε τρία καίρια ερωτήματα

O μεγάλος διαγωνισμός καινοτομίας ReTech Innovation Challenge που εγκαινιάζει η Lamda Development και φιλοδοξεί να κάνει «disrupt» στην αγορά του Retail, βρίσκεται σε εξέλιξη και οι αιτήσεις συμμετοχής πήραν παράταση έως τις 10 Δεκεμβρίου.

Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα σε ακόμη περισσότερες ομάδες να καταθέσουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις στην ιστοσελίδα www.retechinnovation.com και να λάβουν μέρος στην “πρόσκληση” της Lamda Development στο οικοσύστημα των start ups.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Βαγγέλης Ζαρκαλής, συντονιστής των εμπορικών κέντρων της Lamda Development και Center Manager του The Mall Athens που θα φιλοξενήσει το pop up με τα stands των 10 νικητών που θα αναδείξει ο διαγωνισμός καθώς και το event που θα ακολουθήσει στις 21 Φεβρουαρίου, δίνει απαντήσεις σε τρία καίρια ερωτήματα.

Τι είναι ο διαγωνισμός ReTech Innovation Challenge;

Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να αλλάξει την αγορά του Retail και των mall services με τη χρήση και την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών. Για το λόγο αυτό καλούμε νέες ομάδες με καινοτόμες ιδέες να καταθέσουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις σε πεδία που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τους τομείς digital marketing, proximity marketing, ecommerce, advertising, marketplaces και augmented/virtualreality.

Ανοίγουμε τις πόρτες των εμπορικών μας κέντρων και δίνουμε τη δυνατότητα σε νέες ομάδες να εκθέσουν ιδέες που μπορούν να αλλάξουν τη λειτουργία των μεγάλων επιχειρήσεων που φιλοξενούμε, να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες και λύσεις στο λιανεμπόριο και να αλλάξουν την καθημερινότητα και την αγοραστική εμπειρία των εκατομμυρίων επισκεπτών μας. Ταυτόχρονα, δίνουμε τη δυνατότητα σε νεοφυείς επιχειρήσεις να έρθουν σε άμεση επαφή με πετυχημένες επιχειρήσεις από το χώρο του Retail. Με αυτό τον τρόπο φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στη μετεξέλιξη των malls σε σύγχρονα hubs καινοτομίας και τεχνολογίας.

Ποιος είναι ο απώτερος στόχος της LamdaDevelopment μέσα από αυτή την πρωτοβουλία;

Ζούμε στην περίοδο του ψηφιακού μετασχηματισμού που επηρεάζει όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και η αγορά του Retail δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση. Ήδη βιώνουμε μια σημαντική μετάβαση την τελευταία δεκαετία που έχει αλλάξει σημαντικά το παραδοσιακό λιανεμπόριο.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις, που αποτελούν ουσιαστικά τον «φορέα» της ψηφιακής αλλαγής και το ελληνικό ταλέντο που πρέπει να αξιοποιήσουμε και να κρατήσουμε στη χώρα, μπορούν να δημιουργήσουν σημαντική υπεραξία για την ελληνική οικονομία και το επιχειρείν.

Ένας από τους βασικούς μας στόχους, λοιπόν, είναι να «αγκαλιάσουμε» το οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας και να έρθουμε σε επαφή με καινοτόμες, φρέσκιες ιδέες.

Σε ποιους τομείς πρέπει να δραστηριοποιούνται οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή και τι θα κερδίσουν οι νικητές που θα προκριθούν;

Οδιαγωνισμός εστιάζει κυρίως σε ιδέες και προτάσεις που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες στο Retail,στο Food & Entertainment,και στα Mall Services.

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα αξιολογηθούν από εκπροσώπους της αγοράς, επενδυτές, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς. Οι φιναλίστ θα εκθέσουν τις προτάσεις τους στο Τhe Mall Athens, σε ειδικά booths που θα στηθούν στο εμπορικό κέντρο, ενώ οι νικητές θα κερδίσουν χρηματικά βραβεία ύψους 10.000 ευρώ και ειδικές υπηρεσίες mentoring και coaching, με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών της επιχειρηματικής κοινότητας. Επιπλέον, ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την πρότασή του στο Creative Business Cup, τον μεγαλύτερο διεθνή διαγωνισμό για creative entrepreneurs, με παρουσία σε πάνω από 100 χώρες.

Το ReTech Innovation Challenge, που εγκαινιάζεται και φιλοξενείται από την Lamda Development, διοργανώνεται με στρατηγικό συνεργάτη τους Industry Disruptors Game Changers (IDGC), και κορυφώνεται με ένα μεγάλο event στις 21 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις του The Mall Athens.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα