Βίκος: “Θα παραμείνουμε στο επενδυτικό σχήμα της ΕΨΑ”

Βίκος: “Θα παραμείνουμε στο επενδυτικό σχήμα της ΕΨΑ”
Εμφιαλωμένο νερό (φωτογραφία αρχείου) iStock

"Θα συνεχίσουμε να έχουμε αμείωτο το επενδυτικό μας ενδιαφέρον στην ΕΨΑ αναφέρει με δήλωσή της η οικογένεια Σεπετά της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων", με αφορμή την είσοδο στην βολιώτικη βιομηχανία του Επενδυτικού Ταμείου SMERemediumCap (SMERC).

“Η οικογένεια Σεπετά καλωσορίζει τη στρατηγική επένδυση του επενδυτικού ταμείου SMERC, στην ΕΨΑ. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μια νέα – πιο ελπιδοφόρα μέρα για την ιστορική αυτή εταιρεία, στην ανάπτυξη της οποίας πάντα πιστεύαμε” αναφέρει σχετική ανακοίνωση της οικογένειας Σεπετά της “Βίκος”, (της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων).

Η τελευταία κατέχει το 25% της βολιωτικης εταιρείας αναψυκτικών, ωστόσο τα τελευταία χρόνια, δεν υπήρχε συμμετοχή της “Βίκος” στη διαδικασία διοίκησης της ΕΨΑ.

Πρόσφατα, μάλιστα, στα τέλη Νομεβρίου 2022, σε συνέντευξη τύπου της διοίκησης της “Βίκος” ο επικεφαλής της εταιρείας Πέτρος Σεπετάς, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, είχε επισημάνει, ότι δεν σχεδιάζει πώληση του μετοχικού μεριδίου στην ΕΨΑ.

Όπως αναφέρεται, “με σταθερή αυτή την πίστη, θα συνεχίσουμε να έχουμε αμείωτο το επενδυτικό μας ενδιαφέρον στην ΕΨΑ, θα διατηρήσουμε τη θέση μας και θα παραμείνουμε στο επενδυτικό σχήμα, προσηλωμένοι στις σταθερές αρχές και αξίες που μας συνοδεύουν διαχρονικά.

Ο κλάδος χρειάζεται βιώσιμες εταιρείες που θα αναπτύσσονται, θα παρέχουν ποιοτικά προϊόντα και θα συμβάλλουν στην περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας.”

Η επένδυση

Υπενθυμίζεται ότι σε επένδυση στρατηγικής σημασίας στην ιστορική εταιρεία αναψυκτικών ΕΨΑ προχώρησε το Επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap (SMERC), με στόχο τη δυναμική ανάπτυξή της στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Με βάση ανακοίνωση, η συνεργασία του SMERC με την οικογένεια Τσαούτου έχειως στόχο την άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας, τη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας, την αξιοποίηση του έμπειρου στελεχιακού δυναμικού της και την ενίσχυσή του με ικανά και έμπειρα στελέχη. Παράλληλα, θα δρομολογηθεί μέσω επενδύσεων η αναβάθμιση των παραγωγικώνδυνατοτήτων και των εγκαταστάσεων της εταιρείας, ενώ θα αναπτυχθούν νέα δίκτυα και προορισμοί πωλήσεων. Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η συστηματική εμπορική αξιοποίηση του ονόματος της ΕΨΑ – ενός brand με μεγάλη αναγνωρισιμότητα, πιστότητα και αξιοπιστία στο καταναλωτικό κοινό και ευρύτερα στην Ελληνική κοινωνία.

Όπως αναφέρεται η αγορά αναψυκτικών στην Ελλάδα προσεγγίζει τα € 370 εκατ. και αναπτύσσεται -σύμφωνα με εκτιμήσεις- περίπου κατά 5% ετησίως.

Η επένδυσή του SMERC στην ΕΨΑ στηρίζεται στην εκτίμηση της μεσοπρόθεσμης ισχυρής ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας, στη σημαντική άνοδο του τουρισμού και στο διαυγές και ισχυρό όνομα της εταιρείας. Ενισχύεται από την εμπιστοσύνη και πιστότητα των πελατών της, τη διεύρυνση της διανομής των εκλεκτών προϊόντων της στην Ελλάδα και το εξωτερικό και στον προσανατολισμό σε νέα, καινοτόμα προϊόντα, που ανοίγουν δρόμους προς τους σύγχρονους τρόπους διατροφής.

Η ΕΨΑ, μία εμβληματική Ελληνική εταιρεία παραγωγής και διανομής αναψυκτικών υψηλής ποιότητας, ιδρύθηκε στην Αγριά του Βόλου το 1924. Για σχεδόν 100 χρόνια τα προϊόντα της συνδυάζουν την παράδοση με την ποιότητα,απολαμβάνοντας σταθερά την εμπιστοσύνη και προτίμηση του καταναλωτικού κοινού.

Τι είναι το SMERemediumCap;

Το Επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap πλαισιώνεται από μια έμπειρη επενδυτική ομάδα που επικεντρώνει το επενδυτικό της ενδιαφέρον κυρίως στις μεσαίου μεγέθους Ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης και ανάκαμψης εργασιών. Το Επενδυτικό Ταμείο διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 143 εκατομμυρίων ευρώ από 42 θεσμικούς, εταιρικούς και ιδιώτες επενδυτές, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι Έλληνες και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες και οικογενειακά επενδυτικά γραφεία.

Εκτελεστικός Πρόεδρος του επενδυτικού ταμείου SMERemediumCap είναι ο κ. Νικόλαος Καραμούζης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα