Ξενοδοχεία – Dolphin Capital Partners: Δικαστική απάντηση του Μίλτου Καμπουρίδη στην DCI

Ξενοδοχεία – Dolphin Capital Partners: Δικαστική απάντηση του Μίλτου Καμπουρίδη στην DCI
Ρεσεψιόν ξενοδοχείου (φωτογραφία αρχείου) iStock

Η Dolphin Capital Partners του Μίλτου Καμπουρίδη κατέθεσε αγωγή εναντίων της Dolphin Capital Investors, ρευστοποίησε το σύνολο των μετοχών που κατείχε σε αυτή, και ανακαλεί τα δικαιώματα χρήσης του εμπορικού σήματος "Dolphin Capital".

Η Dolphin Capital Partners («DCP») του Μίλτου Καμπουρίδη, με βάση ανακοίνωση, προέβη σε νεότερη ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου σχετικά με τις πρόσφατες αντισυμβατικές και παράνομες ενέργειες της Dolphin Capital Investors («DCI») η οποία είναι αναρτημένη εδώ.

Συνοπτικά, οι δικηγόροι της DCP (Covington & Burling LLP – www.cov.com) κατέθεσαν στις 6 Απρίλιου 2023, αγωγή ενώπιον του αρμοδίου Aνώτατου Δικαστηρίου της Αγγλίας (High Court of Justice) εναντίον της DCI, μέσω της οποίας η DCP διεκδικεί την καταδίκη της DCI σε δήλωση αποκατάστασης της πραγματικότητας, ότι δηλαδή δεν έχει υπάρξει καμία παράβαση της Σύμβασης Διαχείρισης Επενδύσεων από την DCP και ότι η καταγγελία της εν λόγω σύμβασης από την DCI είναι παράνομη.

Περαιτέρω, η DCP διεκδικεί την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών της DCI προς αυτή αλλά και χρηματικές αποζημιώσεις προς αποκατάσταση της οποιασδήποτε ζημίας και διαφυγόντων κερδών. Τέλος, η DCP είναι η μόνη νόμιμη κάτοχος του εμπορικού σήματος «Dolphin Capital» και δεν θα επιτρέψει τη συνέχιση της χρήσης του από την DCI (και τις θυγατρικές της).

Παράλληλα, η DCP προέβη στην ρευστοποίηση του συνόλου των μετοχών που κατείχε στην DCI (9.73%), καθώς δεν διατηρεί πλέον ουδεμία εμπιστοσύνη στην ικανότητα των υφισταμένων διευθυντών της DCI να ασκήσουν ορθή και αποτελεσματική διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων της DCI και να φέρουν εις πέρας το επιχειρηματικό της πλάνο.

Η DCP και ο Μίλτος Καμπουρίδης δηλώνουν ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες περαιτέρω ενέργειες που τυχόν απαιτηθούν για την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων και της φήμης τους, τόσο εναντίον της DCI όσο και των διευθυντών αυτής.

Υπενθυμίζεται ότι τέλος τη συνεργασία της με τον Μίλτο Καμπουρίδη και τη συμφωνία διαχείρισης επενδύσεων με την Dolphin Capital Partners (DCP) είχε βάλει η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου- Dolphin Capital Investors (DCI).

Όπως ενέφερε σε ανακοίνωσή της το Μάρτιο η DCP “εισήλθε σε απόρρητη συμφωνία υπό όρους με τον αγοραστή του θερέτρου Amanzoe στο Πόρτο Χέλι την ίδια στιγμή που η εταιρεία πουλούσε το μερίδιό της στη συγκεκριμένη τουριστική μονάδα το 2018. Η συμφωνία επέτρεπε στη DCP να αγοράσει επιπλέον 15% στην DolphinCI Fourteen, το όχημα ειδικού σκοπού που ελέγχει τα δικαιώματα στο Amanzoe”. “Πρόκειται για συμφωνία πέραν της γνωστής η οποία είχε αποκαλυφθεί και η οποία έδινε δικαίωμα στην DCP να αποκτήσει αρχικό ποσοστό15% στην Dolphin CI Fourteen” σημείωνε η DCI.

Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο του 2018 η Grivalia Hospitality S.A. σε συνεργασία με την Dolphin Capital Partners είχαν προχωρήσει σε συμφωνία εξαγοράς του 100% του Amanzoe από την Dolphin Capital Investors κατά ποσοστό 85% η Grivalia Hospitality και κατά 15% η Dolphin με τους ίδιους όρους.

Το καθαρό τίμημα που καταβλήθηκε στην DCI από τους αγοραστές κατά την αναλογία τους ανερχόταν στα €5,8 εκατομμύρια και επιπροσθέτως οι αγοραστές αναλάμβαναν όλες τις υφιστάμενες δανειακές υποχρεώσεις του Amanzoe (76,5 εκ ευρώ).

Στις αρχές Μαρτίου, σημειώνεται, ότι η Dolphin Capital Partners πούλησε το ποσοστό της στη Grivalia Hospitality, θέλοντας όπως λένε οι πληροφορίες να επικεντρωθεί στο πρότζεκτ του One&Only.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα