Υπογραφή εξαγωγικής σύμβασης των ΕΑΣ με τη γερμανική Heckler and Koch

Υπογραφή εξαγωγικής σύμβασης των ΕΑΣ με τη γερμανική Heckler and Koch
Σύναψη σύμβαση των ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) με τη γερμανική Heckler and Koch

Το εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αίγιο, είναι το μόνο το οποίο έχει τις δυνατότητες παραγωγής φορητού οπλισμού στην Ελλάδα και είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα κατασκευής, ενώ το προσωπικό του έχει σημαντική πολυετή εμπειρία στην κατασκευή αυτού του είδους οπλισμού.

Στην υπογραφή μιας σημαντικής εξαγωγικής σύμβασης πρόκειται να προχωρήσουν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) με την γερμανική εταιρεία κατασκευής φορητού οπλισμού Heckler and Koch (H&K).

Όπως αναφέρεται, η σύμβαση ύψους 50 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει την κατασκευή στο εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αίγιο, για τα επόμενα 2-3 χρόνια σημαντικού αριθμού φορητού οπλισμού για εξαγωγικές παραγγελίες της γερμανικής εταιρείας.

Το εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αίγιο, είναι το μόνο το οποίο έχει τις δυνατότητες παραγωγής φορητού οπλισμού στην Ελλάδα και είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα κατασκευής, ενώ το προσωπικό του έχει σημαντική πολυετή εμπειρία στην κατασκευή αυτού του είδους οπλισμού.

Οι δύο εταιρείες έχουν μακρά ιστορία συνεργασιών, η οποία ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν η H&K ανέλαβε από το Ελληνικό Κράτος το συμβόλαιο για τον εξοπλισμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με φορητό οπλισμό, ο οποίος κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο του Αιγίου με τεχνογνωσία της H&K κατόπιν άδειας που είχε αποκτήσει η τότε ΕΒΟ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΑΣ και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.) κύριος Νίκος Κωστόπουλος δήλωσε ότι: «Η συγκεκριμένη σύμβαση αποτελεί μια σημαντική επιτυχία της ελληνικής εταιρείας, η οποία κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της H&K και να αναλάβει ένα τόσο σημαντικό εξαγωγικό συμβόλαιο, το οποίο θα διατηρήσει την παραγωγή του εργοστασίου απασχολημένη για πολλά χρόνια και θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας. Επιπλέον τα ΕΑΣ σε συνεργασία με την H&K Ελλάς, η οποία είναι θυγατρική εταιρεία της Heckler and Koch (H&K) στην Ελλάδα, και την Ολλανδική εταιρεία Forceapp, πρόκειται να ιδρύσουν ένα Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας για την Άμυνα.»

Στο Κέντρο Καινοτομίας θα συμμετάσχουν επίσης σημαντικές Ελληνικές Ερευνητικές εταιρείες και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Το εν λόγω Κέντρο εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Συνεργασίας για την Έρευνα στην Άμυνα μεταξύ της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

Η νέα αυτή σύμβαση έρχεται να προστεθεί στην νέα παραγγελία που έδωσε πρόσφατα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στα ΕΑΣ για την κατασκευή 570 ελαφρών πολυβόλων των 5,56 χλστ τύπου Minimi της βελγικής FN Herstal. Το εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αίγιο διαθέτει σημαντική εμπειρία στην παραγωγή του ελαφρού πολυβόλου Minimi των 5,56 χλστ έχοντας κατασκευάσει κατόπιν άδειας τα προηγούμενα χρόνια χιλιάδες πολυβόλα για τον Ελληνικό Στρατό.

Οι δύο νέες συμβάσεις θα ενισχύσουν την παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου, η οποία θα αναβαθμιστεί περαιτέρω με την ολοκλήρωση της επένδυσης για την κατασκευή των νέων σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων.

Το προεδρείο της ΕΕΛΕΑΑ συγχαίρει τα ΕΑΣ για την μεγάλη αυτή επιτυχία που ενισχύει τις διεθνείς συνεργασίες και τον εξαγωγικό προσανατολισμό της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα