Εργαζόμενοι νοσοκομείου Καλαμάτας: Δεν χρειαζόμαστε προστασία από τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής

Εργαζόμενοι νοσοκομείου Καλαμάτας: Δεν χρειαζόμαστε προστασία από τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής

Νέο περιστατικό εφόδου μελών της Χρυσής Αυγής σε νοσοκομείο της Περιφέρειας. Έκαναν έλεγχο για παράνομες αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες. Τι τους απαντούν διοίκηση και εργαζόμενοι. Ένταση και απειλές μεταξύ του βουλευτή Δημ. Κουκούτση και τσιγγάνων έξω από το νοσοκομείο (Pics+Vids)

Απαράδεκτη, αυθαίρετη και ανεπίτρεπτη, χαρακτηρίζει η διοίκηση του νοσοκομείου Καλαμάτας την έφοδο μελών της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση, στο νοσοκομείο, προκειμένου να ελέγξει αν εργάζονται παράνομα αλλοδαπές ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Η διοίκηση του νοσοκομείου σημειώνει πως “τέτοιου είδους πρακτικές που έρχονται να υποκαταστήσουν τη θεσμοθετημένη λειτουργία των αρμόδιων αρχών δεν έχουν θέση στη Δημοκρατικώς Συντεταγμένη Πολιτεία μας”.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την απασχόληση αλλοδαπών ως αποκλειστικών νοσοκόμων, υπογραμμίζει ότι “καθημερινά παρακολουθεί, ελέγχει, εποπτεύει και συνεργάζεται με όλα τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας που εμπλέκονται στο θέμα (ΙΚΑ, ΣΕΠΕ, Αστυνομία, Εισαγγελία, Σωματείο των Αποκλειστικών Νοσοκόμων)”.

Ανακοίνωση – Καταγγελία των εργαζομένων του Νοσοκομείου

Ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλουν την έφοδο των μελών της Χρυσής Αυγής, εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

“Έξω οι φασίστες από τα Νοσοκομεία.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την απαράδεκτη, κατάπτυστη έφοδο ομάδας φασιστών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής το βουλευτή Κουκούτση χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο για να ελέγξουν αν δουλεύουν παράνομες, αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες.

Είναι η περίοδος που η κατάσταση στα Νοσοκομεία χτυπάει κόκκινο. Ελλείψεις υλικών και προσωπικού, μειώσεις μισθών, απλήρωτες υπερωρίες, ολοένα και αυξανόμενη συμμετοχή των ασθενών από την τσέπη τους για παροχές Υγείας. Δεν θίγουν τίποτε από όλα αυτά οι Χρυσαυγίτες. Είναι αγκαλιά με την τρικομματική κυβέρνηση, στο τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού.

Υπάρχει σωματείο αποκλειστικών νοσοκόμων που έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τυχόν παρατυπίες. Δεν χρειάζονται κανενός είδους προστάτες και μάλιστα φασιστοειδή. Η ανεργία και η φτώχεια χτυπάει όλους τους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες. Όλοι μαζί πρέπει να προασπίσουμε το δικαίωμα του λαού για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία.

Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στο Νοσοκομείο”, αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφουν το Δ.Σ. των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ο Αντιπρόεδρος, Λευτέρης Πουρνάρας, η Γραμματέας Κέλλυ Μπουκέα και η Ταμίας Μαρία Ντάκουρη.

Κουκούτσης: “Έξω οι γύφτοι από τη Μεσσηνία” – Τσιγγάνοι: “Τώρα αρχίζει ο πόλεμος”

Νωρίτερα 3 άγνωστοι είχαν χτυπήσει νεαρό 22χρονο αθίγγανο στο κέντρο της Μεσσήνης, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα και γι αυτό στο σημείο βρίσκονταν και αρκετοί τσιγγάνοι.

Όταν συναντήθηκαν, έξω από το νοσοκομείο, ο βουλευτής Μεσσηνίας φώναξε: “Έξω οι γύφτοι από τη Μεσσηνία”.

Οι τσιγγάνοι αποχώρησαν από την είσοδο του νοσοκομείου. Στη συνέχεια τα μέλη της Χρυσής Αυγής μπήκαν στο χώρο του Νοσοκομείου, ενώ έξω άρχισαν να μαζεύονται τσιγγάνοι.

Στο σημείο έσπευσαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις .

Κατά την έξοδο των μελών της Χρυσής Αυγής ο Κουκούτσης κατευθύνθηκε προς τους τσιγγάνους και άνοιξε διάλογο μαζί τους, λέγοντάς τους ότι γι αυτούς είναι ανεπιθύμητοι στο νομό Μεσσηνίας και ολοκλήρωσε με την απειλή ότι πολύ σύντομα θα τα ξαναπούν και αποχώρησε.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν να εκτραχυνθεί η κατάσταση ενώ οργισμένοι αποχώρησαν και οι τσιγγάνοι από το σημείο φωνάζοντας ότι τώρα αρχίζει ο πόλεμος.

Πληροφορίες: tharrosnewes.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα