Έτοιμοι να δώσουν ονόματα οι οικονομικοί εισαγγελείς

Έτοιμοι να δώσουν ονόματα οι οικονομικοί εισαγγελείς

Άτυπη εξέταση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς που παραιτήθηκαν την Τετάρτη. Εξήγησαν τους λόγους που τους οδήγησαν στη δραματική τους απόφαση

Προφορικές εξηγήσεις έδωσαν, σε άτυπη εξέταση, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι οικονομικοί εισαγγελείς Γ. Πεπόνης και Σ. Μουζακίτης, σχετικά με τους λόγους που τους ώθησαν να υποβάλλουν την παραίτησή τους.

Οι εξηγήσεις δόθηκαν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελή, ο οποίος και εποπτεύει το οικονομικό έγκλημα, στον επίσης αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή που έχει αναλάβει την έρευνα των λόγων παραίτησης των δύο εισαγγελικών λειτουργών, αλλά και στον εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννη Τέντε.

Δόθηκε προθεσμία στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς να καταθέσουν υπόμνημα μέσα στις επόμενες μέρες, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις αλλά και οι ακριβείς λόγοι που τους έκαναν να παραιτηθούν .

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, η όλη κρίση βαίνει προς εκτόνωση.

Ωστόσο δεν είναι απόλυτα σαφές το εάν οι δύο εισαγγελείς έδωσαν ονόματα ή όχι και γενικά εάν προχώρησαν στην κατάθεση συγκεκριμένων στοιχείων.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς ανέφεραν τόσο στον κ. Τέντε, όσο και στον κ. Παντελή, την πραγματική κατάσταση και τους λόγους που τους οδήγησαν να ζητήσουν την παραίτησή τους.

Μάλιστα, εισαγγελικοί κύκλοι θέλουν τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη να έχουν κατονομάσει τα πρόσωπα που τους ενόχλησαν στο έργο τους .

Οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης καλούνται να αιτιολογήσουν την παράγραφο εκείνη στην επιστολή παραίτησης που αναφέρει ότι “δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος”.

Νωρίτερα, συνάδελφοι των δύο οικονομικών εισαγγελέων έλεγαν ότι τους εκμυστηρεύτηκαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς ότι “μακάρι να μας ζητήσουν να καταθέσουμε ονόματα”.

Υπενθυμίζεται ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην τροποποίηση του νόμου 3943/2011 έτσι ώστε τη θέση των οικονομικών εισαγγελέων να καταλαμβάνουν (μετά από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου) αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου και όχι εισαγγελείς Εφετών, όπως είναι οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα