Εξαρθρώθηκε 60μελής συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά και σε φυλακές

Εξαρθρώθηκε 60μελής συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά και σε φυλακές

Κέρδη άνω των 2 εκ. ευρώ είχε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικά σε όλη τη χώρα αλλά και σε σωφρονιστικά καταστήματα

Πολυμελή οργάνωση διεθνούς χαρακτήρα, που εισήγαγε ναρκωτικά από Αλβανία, Τουρκία και Βουλγαρία και τα διακινούσε στην ελληνική επικράτεια αλλά και σε φυλακές, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία στη Λάρισα.

Από την έρευνα που έγινε, προέκυψε ότι τουλάχιστον 60 άτομα, 55 άνδρες και 5 γυναίκες, είχαν διακριτούς ρόλους στην οργάνωση, η οποία είχε διαρκή δράση από το Νοέμβριο του 2012. Από τους προαναφερόμενους, οι 50 είναι Έλληνες, οι 5 Αλβανοί, οι 4 Βούλγαροι και 1 από την Ουγγαρία ενώ 13 άτομα είναι έγκλειστα σε φυλακές της χώρας.

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διεύθυνσης, της συγκρότησης και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και της παράβασης του νόμου περί όπλων και του νόμου περί εκρηκτικών.

Σε επιχείρηση των αρχών σε Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Κατερίνη και Καστοριά συνελήφθησαν 25 άτομα, από τα οποία τα 23 είναι μέλη της οργάνωσης και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Η οργάνωση εκτιμάται ότι έχει διακινήσει τουλάχιστον 18 κιλά ηρωίνης και τα κέρδη της υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

SHARE:

24Media Network