Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που πουλούσε προστασία στο Αγρίνιο

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που πουλούσε προστασία στο Αγρίνιο

Στη σύλληψη 21 ατόμων, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε οργάνωση που πουλούσε προστασία σε καταστήματα του Αγρινίου, προχώρησε η αστυνομία. Σχηματίστηκε δικογραφία για πάνω από 70 άτομα

Πολυμελή εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται σε εκβιάσεις καταστηματαρχών και σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, εξάρθρωσε η αστυνομία στο Αγρίνιο.

Μετά από πολύμηνη έρευνα, οι αρχές έφτασαν στα χνάρια των μελών της οργάνωσης, συλλαμβάνοντας 21 άτομα ενώ δικογραφία έχει σχηματιστεί για πάνω από 70. Κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, προμήθεια, διακίνηση και κατοχή όπλων.

Πιο αναλυτικά, στα χέρια των αστυνομικών βρίσκονται 19 ημεδαποί, ηλικίας από 20 έως 46 ετών και δύο Αλβανοί, 23 και 24 ετών. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι εμπλεκόμενοι από τον Δεκέμβριο του 2012 είχαν συστήσει οργάνωση που αποκόμιζε μεγάλα χρηματικά ποσά από εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων και από διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.

Μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί οκτώ περιπτώσεις εκβίασης καταστηματαρχών ενώ σε εξέλιξη είναι η διαδικασία προσδιορισμού του ποσού που είχαν αποκομίσει από τη δράση τους. Στην κατοχή τους βρέθηκαν όπλα, ναρκωτικά, κινητά τηλέφωνα και πρόχειρες σημειώσεις που αναγράφονταν ημερομηνίες και χρηματικά ποσά.

SHARE:

24Media Network