news 24/7

ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Ο υπουργός οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Τον Απρίλιο το κράτος θα χρηματοδοτεί την πραγματική οικονομία

Τον επόμενο μήνα θα ενταθούν οι προσπάθειες για την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, συμφωνα με τον υπουργό Οικοκονομικών. Τι είπε για την ανακατεύθυνση των πόρων του ΕΣΠΑ.

Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε

Στήριξη των Οικονομιών χωρίς όρους ζητά από τον ΕΜΣ η Ιταλία

Οικονομική βοήθεια άνευ προϋποθέσεων στις χώρες που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού και έκδοση ευρωπαϊκού ομολόγου ζητά η ιταλική κυβέρνηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Φωτό αρχείου: Χρηματιστήριο Αθηνών

Κορονοϊός: Ασκήσεις θάρρους στην παγκόσμια οικονομία - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Η ευρωπαϊκή πρόταση κατά των συνεπειών του κορονοϊού θα αρχίσει να διαμορφώνεται από την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup. Αρνητική υποδοχή από τις αγορές της μείωσης των επιτοκίων της FED.

Η ελληνική πρόταση για τα χαρτονομίσματα ευρώ

Η ελληνική πρόταση για τα χαρτονομίσματα ευρώ που δεν κατάφερε να κερδίσει

Στον ιστορικό διαγωνισμό των χαρτονομισμάτων ευρώ συμμετείχαν 29 Ευρωπαίοι σχεδιαστές - Ποιες ήταν οι πρώτες προτεινόμενες ονομασίες, γιατί υπάρχουν οι χαρακτηριστικές "γέφυρες".

Εικόνα από εργοστάσιο αυτοκινήτων στη Γερμανία

ΔΝΤ σε ευρωζώνη: Ετοιμάστε σχέδια έκτακτης ανάγκης - Ύφεση λόγω Γερμανίας και Ιταλίας

Η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη αναμένεται να επιβραδυνθεί περισσότερο από το αναμενόμενο ανάφερε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κάτι που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αναιμική ανάπτυξη της Γερμανίας και την στασιμότητα της Ιταλίας.

O πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες

Γιούνκερ: Η Ελλάδα έπρεπε να παραμείνει στην ευρωζώνη κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο και μη αναστρέψιμο

Η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ήταν το ζητούμενο για τον πρόεδρο της Κομισιόν όταν ορισμένες κυβερνήσεις, κυρίως γερμανόφωνες, ήθελαν grexit.

Προκόπης Παυλόπουλος

Αποφασιστικά βήματα για την ευρωπαϊκή ενοποίηση και ολοκλήρωση

Σε τι θέσεις καταλήγουν οι δεκατρείς Πρόεδροι της Δημοκρατίας που βρίσκονται από το βράδυ την Πέμπτη στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Προκόπη Παυλόπουλου. Πού θα τους δεξιωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

O Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Ναι σε κυρώσεις για χώρες που δεν εφαρμόζουν πολιτικές υπέρ των αναπήρων

Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος μιλάει στο News 24/7 για τα ζητήματα προσβασιμότητας, τα δικαιώματα των ΑμεΑ στην Ευρώπη και σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις στην "εύθραυστη" Ευρωβουλή. Τι λέει για το ψήφισμα για τα "ολοκληρωτικά καθεστώτα", για τις προκλήσεις της επόμενης μέρας, αλλά και για το χαρτοφυλάκιο του Μαργαρίτη Σχοινά.

Βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι

Κάλεσμα Ντράγκι για δημοσιονομική χαλάρωση και αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στην Ευρωζώνη

Η Ακαδημία Αθηνών τίμησε τον Μάριο Ντράγκι για τον ρόλο του στη διάσωση του ευρώ και την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, χωρίς να λείπουν οι αναφορές στην ελληνική οικονομά - Έπλεξε το εγκώμιο του Κεντρικού Τραπεζίτη ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι

Μείωση επιτοκίων, επανεκκίνηση του QE και φθηνά δάνεια για τις τράπεζες ανακοίνωσε ο Ντράγκι

Έκκληση στις κυβερνήσεις για δημοσιονομική απηύθυνε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας. Η ΕΚΤ αναθεώρησε χαμηλότερα τις προβλέψεις για ανάπτυξη και πληθωρισμό. Χαμηλά επιτόκια και QE για όσο χρειαστεί, ξεκαθάρισε.

Στιγμιότυπο με δείκτες χρηματιστηρίου

Ευρωζώνη: Επιβραδύνθηκε στο 0,2% ο ρυθμός ανάπτυξης κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους

Τα στοιχεία αυτά αντιστοιχούν σε προηγούμενες εκτιμήσεις και τις προσδοκίες της αγοράς, επιβεβαιώνοντας τις απαισιόδοξες προοπτικές για την οικονομία της Ευρωζώνης, η οποία αντιμετωπίζει διπλή απειλή από το Brexit και τους παγκόσμιους εμπορικούς πολέμους.

Moody's

Θεσμικές και αναπτυξιακές αδυναμίες βλέπει για την Ελλάδα η Moody’s

Ποιοι είναι οι παράγοντες που θα κρίνουν την αναβάθμιση της χώρας μας, σύμφωνα με τον Οίκο Moody's - Τονίζει ότι η αξιολόγηση θα μπορούσε να αναβαθμιστεί, αν η νέα κυβέρνηση συνέχιζε να εφαρμόζει τις δεσμεύσεις που δόθηκαν στην ευρωζώνη.

Φόβοι για νέα ύφεση στις διεθνείς αγορές

Αυξάνονται οι ανησυχίες για νέα παγκόσμια ύφεση

Τα δεκαετή ομόλογα στις ΗΠΑ αποτιμώνται κάτω από τα διετή. Ένα βήμα πριν την ύφεση η “ατμομηχανή” της ευρωζώνης, η Γερμανία. Brexit και κρίση στην Ιταλία, με ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών στην Ισπανία και επέμβασης της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ. Το ΔΝΤ αποτυγχάνει στην Αργεντινή. Τα ερωτήματα για τις αντιδράσεις των Βρυξελλών, αλλά και για την Ελλάδα.

ΑΤΜ τράπεζας

ΑΤΜ Τραπεζών: Από σήμερα η νέα αυξημένη χρέωση στις αναλήψεις μετρητών

Όσοι επιμένουν στα μετρητά, θα πρέπει να αναζητούν ATM της δικής τους τράπεζας για να γλυτώσουν την επιβάρυνση. Δείτε πώς διαμορφώνονται οι χρεώσεις των διατραπεζικών αναλήψεων.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: "Πρασινίζει" την ομιλία της για να πείσει τους ευρωβουλευτές

Στη σημερινή της ομιλία ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υποσχέθηκε ότι το κλίμα θα είναι μία από τις μεγάλες προτεραιότητές της εάν εκλεγεί. Στις 18.00 (τοπική ώρα) η ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου της Κομισιόν.

Die Welt: Η οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από τη Γερμανία

Die Welt: Η οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από τη Γερμανία

"Η Ελλάδα αναπτύσσεται ταχύτερα από τη Γερμανία" αναφέρει η γερμανική εφημερίδα σε άρθρο με τίτλο "Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τη Γερμανία". O Κάρστεν Μπζέσκι, επικεφαλής οικονομολόγου της ING Γερμανίας, δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα ότι "η οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα για φέτος και του χρόνου είναι η υψηλότερη στην Eυρωζώνη τα τελευταία δύο χρόνια".

Α. Τσίπρας

Die Welt: Ο Τσίπρας έχει κερδίσει τον σεβασμό στις Βρυξέλλες και σε άλλες πρωτεύουσες

"Για το γεγονός ότι από αγωνιστής του δρόμου μετατράπηκε σε ηγέτη, ο οποίος υποστηρίζει και εφαρμόζει και δύσκολες αποφάσεις, ο κ. Τσίπρας έχει κερδίσει τον σεβασμό στις Βρυξέλλες και σε άλλες πρωτεύουσες", εκτιμά η Die Welt.

Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Βρυξέλλες: Κάποιες χώρες μπορεί να θέσουν θέμα για τις παροχές της κυβέρνησης

Ευρωπαίος αξιωματούχος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να τεθούν επί τάπητος οι εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης από κάποιες χώρες της ευρωζώνης, ή να συνδέσουν το θέμα με την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ.

Ευρωεκλογές 2019: Θέλουμε μια Ελλάδα με ισχυρή απασχόληση, δημοκρατία και βιώσιμη ανάπτυξη; Ναι ή όχι;

Ευρωεκλογές 2019: Θέλουμε μια Ελλάδα με ισχυρή απασχόληση, δημοκρατία και βιώσιμη ανάπτυξη; Ναι ή όχι;

Ο ρόλος της χώρας μας, μέσω της εκπροσώπησής της στην Ευρωβουλή, στη λήψη αυτών των αποφάσεων, το πως δηλαδή θα τις επηρεάσει και προς ποια κατεύθυνση, είναι κρίσιμης σημασίας.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε εργασίες της Συνόδου Κορυφής

Στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής ο Τσίπρας: Στην ατζέντα οι τουρκικές προκλήσεις και το προσφυγικό

Ο πρωθυπουργός θα υποστηρίξει τις προτάσεις για ισχυρό προϋπολογισμό της ευρωζώνης με σταθεροποιητική λειτουργία καθώς και την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, η οποία θα περιλαμβάνει ένα ευρωπαϊκό ταμείο καταθέσεων.

Η σημαία της ΕΕ

Η υποστήριξη για την ΕΕ παραμένει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα παρά τον σκεπτικισμό

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση για την ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου 2019, τονίζει τη συνεχιζόμενη ισχυρή υποστήριξη για την ΕΕ, παρά την άνοδο του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού.

Το κτίριο όπου στεγάζεται το ΔΝΤ

Αναπτυξιακή επιβράδυνση για Ευρωζώνη αλλά επιτάχυνση για Ελλάδα "βλέπει" το ΔΝΤ

Η Ελλάδα θα φτάσει ρυθμό ανάπτυξης 2,7% του ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο του 2019, ο οποίος θα υποχωρήσει στο 1,8% στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, αναφέρει έκθεση του Ταμείου που επιβεβαιώνει την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας.

Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς

ΝΔ: Ο "γκουρού" του Τσίπρα, Λατούς μιλούσε το 2011 για κατάρρευση ευρώ και μινωικό νόμισμα

Συνέχεια στην κόντρα με το Μαξίμου με αφορμή το Γάλλο οικονομοφιλόσοφο δίνει το Μοσχάτο, επικαλούμενο βίντεο παλαιότερης συνέντευξης του Λατούς σε κρητικό κανάλι περί επιστροφής σε εθνικά νομίσματα. Η Σπυράκη κατήγγειλε επίσης άρνηση της Κίνας να δεχθεί τη χρήση του όρου “μακεδονικός” από ελληνική εταιρεία

Η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Πρόταση για κοινό προϋπολογισμό στην ευρωζώνη από Γαλλία και Γερμανία

Η γαλλογερμανική συμφωνία είναι πιθανό να ανοίξει τον δρόμο για μια συμφωνία στην ευρύτερη ομάδα των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, η οποία θα συζητήσει τον ερχόμενο μήνα τη δημιουργία του νέου, αλλά αμφισβητούμενου εργαλείο

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Ανάσα για τις ελληνικές τράπεζες η πρόθεση της ΕΚΤ για νέα μακρoπρόθεσμα δάνεια

Λύση για την εξόφληση των χαμηλότοκων δανείων ύψους οκτώ δισ. ευρώ της ΕΚΤ προς τις τράπεζες φαίνεται να δίνει η ίδια Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της επιβράδυνσης της Ευρωζώνης.

Σημαίες Ελλάδας - ΕΕ

Κομισιόν: Σταθερά ανοδική πορεία για την Ελλάδα, ενώ "επιβραδύνει" η ευρωζώνη

Αμετάβλητες σε σχέση με τις φθινοπωρινές εκτιμήσεις διατηρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις προβλέψεις της για την Ελλάδα, βλέποντας οικονομική ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 2,2% φέτος και 2,3% το 2020, αλλά και σημαντική επιβράδυνση για την ευρωζώνη.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

"Ναι" από EWG στην μη περικοπή των συντάξεων, αναμένονται θετικές εκπλήξεις και στις ελαφρύνσεις

Οι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν έφεραν αντιρρήσεις στην πρόταση της Αθήνας. Αναμένεται να ενημερωθεί και το Eurogroup  της Δευτέρας.