ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Το Ευρωβαρόμετρο "ενόχλησε" τους Έλληνες δημοσκόπους

Το Ευρωβαρόμετρο "ενόχλησε" τους Έλληνες δημοσκόπους

"Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται μία μεμονωμένη δημοσκόπηση για να αμφισβητηθούν όλες οι υπόλοιπες" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΔΕΑ. Κόλαφος το Ευρωβαρόμετρο για τα ελληνικά ΜΜΕ.

Μέλη του Frontex

Η σκοτεινή διάσταση του Frontex - Στο μικροσκόπιο του ευρωκοινοβουλίου

Το Κοινοβούλιο έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να εγκρίνει την εκτέλεση του προϋπολογισμού των θεσμικών οργάνων και οργανισμών. Επανεξετάζεται η χρηματοδότηση του Frontex λόγω σκοτεινών σημείων στη δράση του. Διαρκής η αδιαφάνεια στην ΕΕ.

Λαγκάρντ: "Η ευρωπαϊκή οικονομία στηρίζεται σε δύο πατερίτσες"

Λαγκάρντ: "Η ευρωπαϊκή οικονομία στηρίζεται σε δύο πατερίτσες"

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κρ. Λαγκάρντ προειδοποίησε πως τα δημοσιονομικά και νομισματικά προγράμματα θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις και την ΕΚΤ μέχρι να ορθοποδήσει η ευρωπαϊκή οικονομία

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία Πάολο Τζεντιλόνι

Τζεντιλόνι: Χρειάζεται ριζική μεταρρύθμιση στο Σύμφωνο Σταθερότητας

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι εκτιμά πως πρέπει να "σκεφθούμε  πιο σταδιακά, ρεαλιστικά και διαφοροποιημένα σενάρια μείωσης του δημόσιου χρέους των κρατών-μελών της ΕΕ.

Κορονοϊός: Οι τρεις μεταλλάξεις που ανησυχούν την Ευρώπη

Κορονοϊός: Οι τρεις μεταλλάξεις που ανησυχούν την Ευρώπη

Την εβδομάδα που πέρασε οι ευρωβουλευτές συζήτησαν τις μεταλλάξεις του κορονοϊού και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων με εμπειρογνώμονες του χώρου της υγείας. Ποια είναι τα πορίσματα.

ΕE: Μείωση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά 4,9 στο τέλος του 2020

ΕE: Μείωση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά 4,9 στο τέλος του 2020

Οι νέες ανακοινώσεις της Eurostat έδειξαν μείωση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης στο τέλος της περασμένης χρονιάς, που φαίνεται να προέκυψε από την κατανάλωση των νοικοκυριών σε εποχή αυστηρών lockdown λόγω του κορονοϊού.

Κόσμος μέσα σε γραφείο

Μείωση ωρών εργασίας: Ισπανία και Φινλανδία δείχνουν το δρόμο - Ποιοι βάζουν εμπόδια

Ο Πολιτικός Επιστήμονας και Επικοινωνιολόγος Δημήτρης Ραπίδης, γράφει για το τεράστιο ζήτημα της μείωσης των ωρών εργασίας και για το πόσο αποδοτικό μπορεί να είναι το μέτρο αυτό.

Υπεγράφη η νέα συνθήκη για τον ESM

Υπεγράφη η νέα συνθήκη για τον ESM

Συμφωνία για την τροποποίηση της ιδρυτικής συνθήκης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας υπέγραψαν την Τετάρτη οι χώρες της Ευρωζώνης. Τι αλλάζει

Στιγμιότυπο από το Λονδίνο

To Brexit είναι πλέον επίσημο: Η Μ. Βρετανία αποχώρησε από την ενιαία αγορά της ΕΕ

Μεταξύ θριάμβου και ανησυχίας το Ηνωμένο Βασίλειο αφού επίσημα από σήμερα είναι εκτός της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς- Ο βρετανικός Τύπος σχολιάζει τη νέα εποχή για τη χώρα, εκτός ΕΕ.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο βρετανός πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον σε συνάντηση στις Βρυξέλλες, 9 Δεκεμβρίου 2020

Brexit: Σήμερα ξεκαθαρίζει για deal ή no deal

Παρά τις όλο και πιο εντατικές συνομιλίες, ο συμβιβασμός μοιάζει αδύνατος ανάμεσα στους Βρετανούς που θέλουν να ανακτήσουν πλήρη εμπορική ελευθερία και τους Ευρωπαίους που θέλουν να προστατεύσουν την τεράστια αγορά τους.

Η Πρόεδρος της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ

Λαγκάρντ: "Το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης πρέπει να τεθεί σε λειτουργία χωρίς καθυστέρηση"

Ενώ Ουγγαρία και Πολωνία έχουν θέσει βέτο, ακινητοποιώντας το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης, η Κριστίν Λαγκάρντ δηλώνει δυναμικά πως δεν πρέπει να υπάρξουν καθυστερήσεις. Τηλεσύσκεψη των 27, χωρίς να αναμένονται αποφάσεις.

Εργάτης εργοστασίου στην Γαλλία φοράει μάσκα κατά την διάρκεια του ωραρίου

Ευρωζώνη: Απρόσμενη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο

Η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης μειώθηκε απρόσμενα τον Σεπτέμβριο, λόγω κυρίως της μεγάλης πτώσης στην παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών, ενώ κάποιες χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Πορτογαλία είδαν αυξήσεις.

Ομιλία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: "Μεγαλώνει η απόστασή μας από την Τουρκία"

"Θετικό βήμα η αποχώρηση των τουρκικών πλοίων, αλλά να σταματήσουν οι μονομερείς ενέργειες" ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν. Έκανε λόγο για νέο σχέδιο για τη Μόρια ζητώντας ενεργή ανάμειξη όλων των κρατών για το προσφυγικό.

Στιγμιότυπο από το Χρηματιστήριο της Βαρκελώνης

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Εκτόξευση μετά τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής

Το ευρώ ενισχύθηκε την Τρίτη σε νέο υψηλό επίπεδο τεσσάρων μηνών μετά τη συμφωνία των ηγετών της ΕΕ - Το ελληνικό Χρηματιστήριο αναμένεται να "τιμολογήσει" σήμερα τα θετικά μηνύματα από τις Βρυξέλλες.

Αντιμέτωπη με την ύφεση, η ευρωζώνη εκλέγει σήμερα τον επικεφαλής της

Αντιμέτωπη με την ύφεση, η ευρωζώνη εκλέγει σήμερα τον επικεφαλής της

Μια Ισπανίδα με γνώση του μικρόκοσμου των Βρυξελλών, ένας Ιρλανδός που θεωρείται οικονόμος στα δημοσιονομικά και ένας Λουξεμβουργιανός έμπειρος με τους συμβιβασμούς είναι οι υποψήφιοι για την προεδρία του Eurogroup.

Άνδρας που φοράει μάσκα έξω από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Πώς η Ευρώπη μπορεί να σώσει την παρτίδα για την Ελλάδα

Παρά την γνωστή καθυστέρηση με την οποία παίρνει τις αποφάσεις της η Ευρώπη, μπορεί τελικά να αλλάξει το παιχνίδι και να σώσει την κατάσταση και για τους "μεγάλους" της Ευρωζώνης, αλλά και για την Ελλάδα.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Γκουτέρες για την Ημέρα της Ευρώπης: "Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο προσβλέπουν σε μια δυνατή και δεσμευμένη ΕΕ"

"Είστε η έμπνευση του τι είναι δυνατόν όταν τα έθνη ενώνονται για έναν κοινό σκοπό", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους.

Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΕΕ: Οι 27 ηγέτες εκφράζουν τη στήριξή τους στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

Με τη "Δήλωση του Ζάγκρεμπ", που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, οι 27 ηγέτες επανέλαβαν την αμέριστη στήριξή τους.