Burger King: Υπό δοκιμή μπέργκερ με φυτικό μπιφτέκι

Burger King: Υπό δοκιμή μπέργκερ με φυτικό μπιφτέκι
Το μπέργκερ με φυτικό μπιφτέκι των Burger King youtube

Το Impossible Whopper όπως ονομάζεται το νέο μπέργκερ της αλυσίδας ταχυφαγείων βρίσκεται στη διαδικασία δοκιμής σε καταστήματα στις ΗΠΑ και αν όλα κυλήσουν ομαλά θα επεκταθεί σε όλο τον κόσμο.

Τα Burger King είναι γνωστά παγκοσμίως για τα μπέργκερ τους βασισμένα στο κρέας με τις αμέτρητες θερμίδες, ωστόσο τώρα το όνομά τους κάνει τον γύρο του κόσμου και για το φυτικό μπιφτέκι που λανσάρουν.

Η αλυσίδα ταχυφαγείων ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαδικασία δοκιμής του εν λόγω μπιφτεκιού σε 59 καταστήματα στις ΗΠΑ. Το Impossible Whopper, όπως ονομάζεται το μπέργκερ με το φυτικό μπιφτέκι, είναι ψημένο όπως το κανονικό Whopper και σερβίρεται μαζί με ντομάτες, μαρούλι, μαγιονέζα, κέτσαπ, τουρσί και κρεμμύδι.

Το συγκεκριμένο μπιφτέκι μοιάζει με το κλασικό από κρέας, καθώς η εταιρία χρησιμοποιεί το νέο “μαγικό” συστατικό της, την αίμη, με μια γενετικά τροποποιημένη ζύμη. Να σημειωθεί ότι η αίμη είναι μια χημική ένωση που περιέχει σίδηρο και σ΄αυτήν οφείλεται το κόκκινο χρώμα του αίματος αλλά και των μυών.

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα βήματα που γίνονται στον χώρο του γρήγορου φαγητού όσον αφορά στη χρήση κρέατος με βάση τα φυτά, σε μια εποχή που η ζήτηση για επιλογές χωρίς κρέας αυξάνονται ραγδαίως.

Η εταιρία που παράγει τα εν λόγω μπιφτέκια ονομάζεται Impossible Foods, είναι ένα κομμάτι μιας αλυσίδας παραγωγών υποκατάστατων κρέατος, η οποία πουλάει προϊόντα της σε εστιατόρια από το 2016.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα