Culinary Workshops: Mοναδικά events γευσιγνωσίας από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στην Αγορά Μοδιάνο

Culinary Workshops: Mοναδικά events γευσιγνωσίας από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στην Αγορά Μοδιάνο

Μια σειρά από ανατρεπτικά γαστρονομικά events διοργάνωσε ο τομέας Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στο κοινόχρηστο food lounge της αγοράς Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη.

Στα live events παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, που είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις μοναδικές γεύσεις που παρουσιάστηκαν, με πρώτες ύλες από τα καταστήματα της Αγοράς Μοδιάνο.

Κάθε εβδομάδα, ένας Executive Chef από το πιο δυνατό team εκπαιδευτών της 1ης σχολής Γαστρονομίας της χώρας, παρουσίασε μια διαφορετική γαστρονομική ενότητα πλαισιωμένος από σπουδαστές Μαγειρικής και Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής.

O Executive Chef Ιωάννης Φυντάνης, Black Rock Restaurant Οία Σαντορίνη άνοιξε την αυλαία με ένα επίκαιρο μενού με παραδοσιακές Σαρακοστιανές γεύσεις, που περιλάμβαναν γιουβέτσι με σουπιά, χταπόδι με γίγαντες και σαλάτα με μαύρους γίγαντες. Τη σκυτάλη έλαβε ο Executive Chef Ευθύμης Τσακίρης, ο οποίος χρησιμοποιώντας υλικά εποχής και προέλευσης από την περιοχή της Θεσσαλονίκης παρουσίασε συνταγές με θέμα “Βιώσιμη Κουζίνα – Make Sustainable”: πλιγούρι με γαρίδες σοτέ, χαχλές γεμιστές και γαυροκεφτέδες. Ακολούθησε μια θεματική ενότητα αφιερωμένη στο Brunch, με την executive chef Σοφία Ουργαντζίδου να παρουσιάζει περέκ με φέτα, σβίγγους με χαλβά και παγωτό και έναν εναλλακτικό σιμιγδαλένιο χαλβά.

H απόλυτη multi-culti εμπειρία γευσιγνωσίας ολοκληρώθηκε με ένα δυναμικό Closing Event στο πρότυπο εκπαιδευτικό εστιατόριο All Senses του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, Ερμού 35. Την Sea Food Cuisine του τελευταίου event, υποστήριξε ο Τομέας Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 με special wine list & cocktails, αλλά και ο τομέας ΜΜΕ & Ήχου με DJ set που μετέτρεψε την εκδήλωση σε μοναδικό party!

Σπούδασε Γαστρονομία στην 1η Σχολή Γαστρονομίας στην Ελλάδα, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360!

Στα culinaryworkshops παραβρέθηκαν σπουδαστές, γονείς και φίλοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, αλλά και πλήθος κόσμου που θέλησε να γνωρίσει νέες γεύσεις, να δοκιμάσει νέες συνταγές και να ανακαλύψει νέες τεχνικές μαγειρικής. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν προσέφεραν τα συνεργαζόμενα καταστήματα της Αγοράς Μοδιάνο: Ηλιοτρόπιο, KastorFarm, Mr Fish, Regina Foods, το Πιροσκί, Κοινωνικό Παντοπωλείο WiseGreece, Pescaderia, Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μεσότοπου Λέσβου, Olicatessen, Χρυσοπηγή, Estrella, KassandraIcecream, WildSouls, Αρβανίτης Τυριά, Trata, My Cava, Ikigai, Ceviceria.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 αισθάνεται υπερήφανος για τη συνεργασία με την Αγορά Μοδιάνο, ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά τοπόσημα της Θεσσαλονίκης, το οποίο συμβάλλει έμπρακτα στην αναγέννηση της πολιτισμικής αγοράς τροφίμων, φιλοξενώντας το αύριο της Γαστρονομίας.

Ποιοτική Κατάρτιση Στην Πρώτη Σχολή Γαστρονομίας στην Ελλάδα

Το 1998 το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 πρώτο εισήγαγε την ειδικότητα της Μαγειρικής – Chef στα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας. Έκτοτε ο τομέας Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, με τις ειδικότητες Μαγειρικής & Αρτοποιίας -Ζαχαροπλαστικής, διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο σπουδών και την ποιοτική κατάρτιση που προσφέρει στους σπουδαστές. Σήμερα λειτουργεί σε 8 πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Καλαμάτα, Χανιά, Ξάνθη και Βόλο, αποτελώντας την Πιο Πολυνίκη Σχολή σε διαγωνισμούς. Η πρωτοποριακή 360 σπουδαστική εμπειρία περιλαμβάνει γνώσεις δίπλα στους καλύτερους chef -εκπαιδευτές, καθημερινή εργαστηριακή εξάσκηση σε σύγχρονες βραβευμένες εγκαταστάσεις και σημαντική επιμόρφωση από το δίκτυο των συνεργαζόμενων chef και εταιριών. Μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας, οι εκατοντάδες επιτυχημένοι απόφοιτοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 κάθε χρόνο απολαμβάνουν μια αξιόλογη καριέρα!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα