Τα κατάλληλα pairings για να απολαύσεις το τσίπουρό σου

Τα κατάλληλα pairings για να απολαύσεις το τσίπουρό σου
Francesca Giaitzoglou Watkinson

Απολαυστικά αποστάγματα "Τσίπουρο Δεκαράκι" παρέα με νόστιμους μεζέδες για όλα τα γούστα.

Το τσίπουρο αγαπάει τον μεζέ και ο μεζές το τσίπουρο. Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που όταν λες πάμε για τσίπουρο, εννοείς να τσιμπήσουμε και κανένα μεζέ, και όταν λες πάμε για κανένα μεζέ, εννοείς να πιούμε και κανένα τσίπουρο. Όταν όμως μιλάμε για τσίπουρο τότε το μυαλό κατευθείαν πάει στο “Τσίπουρο Δεκαράκι” και τις μοναδικές μονοποικιλιακές προτάσεις του.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

Το τσίπουρο στο μυαλό όλων μας έχει συνδυαστεί με συγκεντρώσεις με τις παρέες μας που θα τις θυμόμαστε για πάντα. Είναι ένα απόσταγμα με τρομερές δυνατότητες, ειδικά όταν πρόκειται για μονοποικιλιακό. Αυτό ήρθε να καθιερώσει το “Τσίπουρο Δεκαράκι”, το οποίο μετά το μονοποικιλιακό Μοσχάτο, κυκλοφόρησε την άνοιξη που μας πέρασε τα μονοποικιλιακά Ροδίτης και Μαλαγουζιά, δημιουργώντας μια σειρά επιλογών που ταιριάζουν σε κάθε στιγμή και σε κάθε μεζέ. Όλα αυτά δεν είναι μόνο λόγια αφού στο σπίτι της 24MEDIA μαζευτήκαμε μεγάλη παρέα και ανοίξαμε κάθε ένα από τα μπουκαλάκια για δούμε και να δοκιμάσουμε τα μονοποικιλιακά Δεκαράκι. Φυσικά τα συνοδεύσαμε με τα κατάλληλα πιάτα αφού το τσίπουρο θέλει πάντα δύο πράγματα δίπλα του. Παρέα και μεζέ. Θέλει και διαγωνισμό αλλά αυτό αφού φάμε και πιούμε πρώτα.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

Όλα ξεκίνησαν όταν ανοίξαμε την ναυαρχίδα των μονοποικιλιακών αποσταγμάτων. Το “Τσίπουρο Δεκαράκι Μοσχάτο” έχει ένα μωβ χρώμα που σε μαγνητίζει, αλλά περισσότερο από όλα σε καθηλώνουν τα αρώματά του και η καθαρότητα του. Όλα αυτά χωρίς καν να φτάσει στα χείλη μας. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για κάτι πάρα πολύ ξεχωριστό. Το Μοσχάτο πίνεται δροσερό και η γεύση του θυμίζει γαρύφαλλο, αχλάδι και σύκο. Αν όλα αυτά εσύ δεν τα καταλαβαίνεις, τότε πρέπει να σου πω ότι ταιριάζει απόλυτα με κοκκινιστούς μεζέδες και κρεατικά. Για τον λόγο αυτό εμείς διαλέξαμε να βάλουμε δίπλα στα ποτήρια μια χοιρινή τηγανιά, πιπεριές ψητές, μελιτζανοσαλάτα και κεφτεδάκια κοκκινιστά. Φυσικά δίπλα υπήρχε ψωμάκι για το απαραίτητο βούτηγμα πριν το τσούγκρισμα των ποτηριών με “Τσίπουρο Δεκαράκι Μοσχάτο”.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

Όμως το “Τσίπουρο Δεκαράκι” δεν έμεινε εκεί και ήρθε να προσφέρει γεύσεις για όλα τα γούστα. Για τον λόγο αυτό προστέθηκαν στην παρέα ο Ροδίτης και η Μαλαγουζιά. Το πρώτο είναι το αρμονικό της παρέας και το πιο βολικό αφού ταιριάζει με όλους τους μεζέδες που μπορείς να φανταστείς με ιδιαίτερη προτίμηση να δείχνει στα θαλασσινά. Έτσι και εμείς αφού βάλαμε στα χαμηλά ποτηράκια μας “Δεκαράκι Ροδίτης” το συνοδεύσαμε με χταπόδι ψητό, γαύρο μαρινάτο, παξιμάδι και τοματίνια. Το “Δεκαράκι Ροδίτης” βλέπεις με τα φρουτώδη αρώματα του και την επίγευση μελιού που αφήνει στο στόμα μοιάζει ιδανικό για πιο φινετσάτες γεύσεις. Φυσικά ήταν αυτό που λάτρεψαν οι γυναίκες της παρέας λόγω της γεμάτης και μαλακής του γεύσης.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

Τον κύκλο των μονοποικιλιακών τσίπουρων ήρθε να κλείσει το “Δεκαράκι Μαλαγουζιά”. Το υπέροχο πράσινο μπουκαλάκι του στάθηκε δίπλα από τα ποτήρια και από τα κατάλληλα, τα σωστά τα πιάτα. Σαρδέλα ψητή, γαρίδες σαγανάκι και μια πατατοσαλάτα είναι οι ιδανικές επιλογές για να συνδυάσεις το “Δεκαράκι Μαλαγουζιά” αφού οι γεύσεις αυτές ταιριάζουν τέλεια με τον ανθικό του χαρακτήρα. Μόλις το πλησιάσεις στην μύτη εκείνη θα γεμίσει από μυρωδιές φρούτων και εσπεριδοειδών και πίστεψέ με αν κλείσεις τα μάτια είναι σα να μεταφέρθηκες απευθείας στο αμπέλι που βρίσκεται η μαλαγουζιά. Το τσούγκρισμα με το Δεκαράκι Μαλαγουζιά και τα γέλια της παρέας έδειχναν ότι και οι μεζέδες πέτυχαν και το τσίπουρο τούτο ήταν φτιαγμένο για εύθυμες και ζωντανές καταστάσεις.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

Και όλα αυτά για ένα αποστάγμα που δεν έχουμε ερευνήσει και αδίκως. Για τον λόγο αυτό ήρθε το τσίπουρο δεκαράκι και μας έφερε αυτές τις τρεις μονοποικιλιακές επιλογές, φτιάχνοντας την πρώτη οικογένεια Μονοποικιλιακών Αποσταγμάτων Τσίπουρο Δεκαράκι. Όταν όμως μιλάμε για μονοποικιλιακά να εξηγήσουμε ότι εννοούμε τσίπουρο που προέρχεται από στέμφυλα μιας και μόνο ποικιλίας. Αυτό μαζί με την πολλαπλή επαναπόσταξη έχουν ως αποτέλεσμα αυτές τις τόσο ραφινάτες και ιδιαίτερες γεύσεις. Τρεις προτάσεις για κάθε παρέα, για κάθε γούστο, για κάθε μεζέ. Το Δεκαράκι Μοσχάτο το εκρηκτικό, η Μαλαγουζιά η αρχοντική και ο Ροδίτης ο αρμονικός. Όλα τους γεμάτα γεύσεις και αρώματα που δεν πίστευες μέχρι τώρα ότι μπορεί να βγάλει ένα μπουκάλι τσίπουρου.

Και επειδή ξέρω ότι το Δεκαράκι και τα τρία μονοποικιλιακά του αποστάγματα σε έχουν ιντριγκάρει μπορείς να τα γνωρίσεις από κοντά και να ανακαλύψεις τον σωστό τρόπο για την απόλαυση τους. Αν δεν θες να είσαι εντελώς άσχετος όπως ο Αριστοτέλης Ρήγας στην γευσιγνωσία τσίπουρου τότε πρέπει να λάβεις μέρος στον διαγωνισμό που θα σε πάει σε μία ανεπανάληπτη βραδιά γευσιγνωσίας, παρέα με έναν ειδικό γευσιγνώστη αποσταγμάτων. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μέρος στην κλήρωση για να κερδίσεις την συμμετοχή μαζί με έναν φίλο σου σε μια βραδιά γεμάτη αρώματα και απίστευτες γεύσεις. Εκεί θα καταλάβεις ότι το τσίπουρο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από οποιοδήποτε διάσημο απόσταγμα γνωρίζεις.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

Άνοιξε το αγαπημένο του “Τσίπουρο Δεκαράκι”, τσούγκρισε με την παρέα και πάρε γρήγορα μέρος στον διαγωνισμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα