Φοβούνται επεισόδια στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

ΑΘΗΝΑ-ενώπιον της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, διεξάγεται η μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25η Μαρτίου// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ενώπιον της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, διεξάγεται η μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25η Μαρτίου// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Υπό τον φόβο επεισοδίων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα βρίσκονται επί ποδός ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Μετά τα όσα έχουν διαδραματιστεί σε παρελάσεις σε όλη τη χώρα , την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να συνεδριάσει η διυπουργική επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό για τη βία και τα επεισόδια.

Στην κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής", επικρατεί προβληματισμός από ενδεχόμενο επεισοδίων κατά τις παρελάσεις (στρατιωτική και μαθητική) της 25ης Μαρτίου.

Έντονη ανησυχία και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου επέστρεψε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και την ΕΛ.ΑΣ.

Αξιωματικοί της αστυνομίας αναφέρουν πως θα κάνουν ότι χρειαστεί προκειμένου να αποφευχθούν προπηλακισμοί και επεισόδια.

Για τον σκοπό αυτό πρόκειται να τοποθετηθούν σε στρατηγικά σημεία ένστολες δυνάμεις και αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Θα χρησιμοποιηθούν μεταλλικά κιγκλιδώματα ώστε να οριοθετηθεί ο κόσμος όπως σημείωσε ανώτατος αξιωματικός, που ωστόσο πρόσθεσε ότι είναι αδύνατο να αναπτυχθούν δυνάμεις ή κάγκελα σε όλο το μήκος της παρέλασης.

Ως προς τις αντιδράσεις μαθητών και εκπαιδευτικών τόσο στα σχολεία όσο και στη μαθητική παρέλαση, στελέχη του υπουργείου Παιδείας έχουν εξετάσει το θέμα δεδομένου ότι υπάρχει το προηγούμενο της 28ης Οκτωβρίου, όταν και αποχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Αν, όμως, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου το ενδιαφέρον των μαθητών να συμμετάσχουν ήταν το σύνηθες, ενόψει της 25ης Μαρτίου εκπαιδευτικοί ανέφεραν στην Καθημερινή ότι "το ενδιαφέρον των μαθητών έχει αυξηθεί πολύ".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γιαούρτια και μπουκάλια σε παρέλαση στη Ρόδο

Ομαδική μούντζα σε παρέλαση

Επεισόδια στην 99η επέτειο Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων

Μαθητής μούτζωσε τους επισήμους στη Λάρισα

SHARE:

24Media Network