news 24/7

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Πάνος Σκουρλέτης και ο πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι, στην δίκη της Χρυσής Αυγής

Σκουρλέτης: Η πολιτεία να κάνει ό,τι επιβάλλεται για να ολοκληρωθεί η δίκη της ΧΑ

Στην δίκη της Χρυσής Αυγής βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκ. Γκίζις. Τα μηνύματά τους για την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Φωτογραφία από το επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊμάιερ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο

Παυλόπουλος σε Σταϊνμάιερ: Νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες οι απαιτήσεις της Ελλάδας

"Τις απαιτήσεις αυτές δεν τις διεκδικούμε μονομερώς και αυθαιρέτως, αλλά αντιθέτως, τις εντάσσουμε στο πλαίσιο του κοινού μας διεθνούς και ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού", είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, κατά το δείπνο προς τιμήν του Γερμανού Προέδρου.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μάρκελ με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ

Νέα "πόρτα" από Βερολίνο για τις γερμανικές αποζημιώσεις: Ζήτημα οριστικά ρυθμισμένο

Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων έχει "νομικά και πολιτικά οριστικά ρυθμιστεί", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης.

Το πόρισμα για τις Γερμανικές αποζημιώσεις: Πάνω από 300 δισ. αξιώνει η Ελλάδα από τη Γερμανία

Το πόρισμα για τις Γερμανικές αποζημιώσεις: Πάνω από 300 δισ. αξιώνει η Ελλάδα από τη Γερμανία

Ολόκληρη η έκθεση της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών προς τη χώρα μας. H ψήφιση του πορίσματος θα αποτελέσει την απαρχή της επίσημης διεκδίκησης της Αθήνας προς το Βερολίνο. Στο συνολικό ποσό δεν περιλαμβάνονται οι απαιτήσεις για αποζημιώσεις από την απώλεια ανθρώπινων ζωών ή αναπηριών.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης

Βούτσης: Εντός του 2018 στην Ολομέλεια το πόρισμα για τις γερμανικές επανορθώσεις

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, προανήγγειλε ότι το πόρισμα της ειδικής επιτροπής θα τεθεί στην Ολομέλεια του ελληνικού Κοινοβουλίου, ώστε να ληφθεί απόφαση από την εθνική αντιπροσωπεία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιμένει για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις

"Νομικά ενεργές και δικαστικά επιδιώξιμες οι απαιτήσεις της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας", διαμηνύει ο Προκόπης Παυλόπουλος. Είχε προηγηθεί ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μέσω του ραδιοφώνου 24/7. Μετά την έξοδο από τα μνημόνια οι πρωτοβουλίες της Αθήνας.

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Βίτσας: Οι γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα δεν επιδέχονται συμψηφισμούς

“Είναι μια εκκρεμότητα που η τακτοποίησή της πρέπει να ενδιαφέρει την γερμανική κυβέρνηση, ως στοιχείο συνεισφοράς σε μια δημοκρατική και ειρηνική Ευρώπη” είπε μεταξύ άλλων ο αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας

Σφαγή στο Δίστομο. Ένα μήνυμα για τη φρίκη που όλοι πρέπει να διαβάσουν

Σφαγή στο Δίστομο. Ένα μήνυμα για τη φρίκη που όλοι πρέπει να διαβάσουν

Η σφαγή στο Δίστομο μεταφράστηκε στα Γερμανικά μέσα από το έργο της Καίτης Μανωλοπούλου. Το συγκλονιστικό μήνυμα ειρήνης της γυναίκας που έχει συνδεθεί με τις μνήμες της θηριωδίας, αλλά και το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων που παραμένει ανοιχτό (Pics)

Greece's prime minister Alexis Tsipras delivers his keynote speech during the opening of 81st Thessaloniki International Fair in Thessaloniki, Greece on September 10, 2016.

Περιμένοντας (πάλι!) τους δανειστές

Από την εξαγγελία του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης πέρασαν μόλις δυο χρόνια αλλά μοιάζει να έχει περάσει μια δεκαετία. Και καθώς δεν υπάρχει τίποτα στη θέση του, παράλληλο, τεμνόμενο ή... εφαπτόμενο, η χώρα προσπαθεί να επιπλεύσει μετρώντας κάβους!

Επτά πράγματα που μάθαμε από τον Τσίπρα στη ΔΕΘ

Επτά πράγματα που μάθαμε από τον Τσίπρα στη ΔΕΘ

Που θα πάνε τα λεφτά από τις τηλεοπτικές άδειες, ποια είναι τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, τι θα γίνει με τη Γερμανία που δε θέλει να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ και πότε