news 24/7

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

O Νίκος Βούτσης στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών

Βούτσης: Οι κανόνες του διεθνούς δικαίου πρέπει να τηρηθούν από όλους

"Σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να μιλήσουμε με την αίσθηση της ευθύνης μας, να μιλήσουμε και με την Ιστορία και να πούμε όλοι μαζί, 'Όχι. Ποτέ πια φασισμός στην Ελλάδα και την Ευρώπη", ανέφερε συγκινημένος ο πρόεδρος της Βουλής.

Βουλευτές της ΧΑ στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών

Στο κενό η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να αμαυρώσει την συζήτηση για τις γερμανικές οφειλές

Τα κόμματα απάντησαν, αλλά δεν παρασύρθηκαν σε επεισόδιο, όπως επιδίωξαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής προκαλώντας το ΚΚΕ με αναφορές στα θύματα του Εμφυλίου.

Στο βήμα της Βουλής ο Νίκος Δένδιας

Ν. Δένδιας: Καμία ενέργεια χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, σημείωσε ότι πρέπει πρώτα να είναι απόλυτα σύμφωνη η αντιπολίτευση για οποιαδήποτε σχετική ενέργεια με τις γερμανικές οφειλές.

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019.

Τσίπρας: Ιστορικό και ηθικό χρέος η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών

Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε αναλυτικά στις απαράγραπτες αξιώσεις και στην ρηματική διακοίνωση η οποία θα τις επαναλαμβάνει. "Βασικός μας στόχος να συμφωνήσουμε με τη Γερμανία να προσέλθουμε επιτέλους στο τραπέζι του διαλόγου. Σαν ισότιμοι εταίροι, σαν φίλοι και σαν σύμμαχοι" είπε ο πρωθυπουργός.

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019.

Φώφη Γεννηματά: Η διεκδίκηση όσων η Ελλάδα δικαιούται είναι ζωντανή

Οι αξιώσεις της Ελλάδας είναι νομικά, ηθικά, οικονομικά και πολιτικά ενεργές, ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ενώ αναφορικά με το κατοχικό δάνειο συμπλήρωσε ότι "η άρνηση της Γερμανίας να αναγνωρίσει τις οφειλές της συνιστά παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου".

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Νομικά και πολιτικά εφικτή η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για θεαματική κωλοτούμπα και στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Παραδέχθηκε ότι το θέμα είναι ηθικά σωστό αλλά νομικά δύσκολο και εστίασε στο κατοχικό δάνειο. Η αναφορά του στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. "Η Ευρώπη θα αντέξει όπως η Παναγία των Παρισίων", δήλωσε.

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019.

Αναγνωστοπούλου: Καμία Ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει αποποιηθεί των αξιώσεων για τις Γερμανικές οφειλές

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν θέλει να φτιάξει εχθρούς, αλλά να γίνει κατανοητός σε όλους ο φόρος αίματος που πλήρωσε η Ελλάδα «για να υπάρχει ελευθερία και Δημοκρατία στην Ευρώπη»

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών

Κουτσούμπας: Καμία κυβέρνηση δεν έχει θέσει ουσιαστικά το ζήτημα της διεκδίκησης των Γερμανικών οφειλών

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, όπως κι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, «ταυτίζεται με τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης που δεν θέλει να διαταραχθούν οι σχέσεις της με την Γερμανία» με την προώθηση της διεκδίκησης των Γερμανικών οφειλών.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

ΚΚΕ για Γερμανικές οφειλές: Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να θέσει άμεσα τη διεκδίκηση-απαίτηση

Ξεχωριστή πρόταση απόφασης για τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών καταθέτει το ΚΚΕ - Κατηγορεί την σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «επί της ουσίας δεν έθεσαν το θέμα και δε διεκδίκησαν τις Γερμανικές επανορθώσεις» και θυμούνται το θέμα μόνο προεκλογικά.

Γερμανικές οφειλές

Η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής: Οι γερμανικές οφειλές δεν παραγράφονται

Εξαιρετικά σημαντική είναι κι η προσθήκη στο πόρισμα της εκτίμησης που έχει κάνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το ακριβές ύψος των Γερμανικών οφειλών. Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία δεν έχει αποπληρώσει προς την χώρα μας και τις πολεμικές επανορθώσεις από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

O Νίκος Βούτσης

Με ρηματική διακοίνωση προς τη γερμανική κυβέρνηση ξεκινά η διαδικασία διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών

Την Τετάρτη το πρωί στις 10 θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πορίσματος της διακομματικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών - Η Βουλή αναμένεται να ζητήσει από την κυβέρνηση «να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες διπλωματικές και νομικές ενέργειες».

Στιγμιότυπο από το Γερμανικό Κοινοβούλιο

"Γερμανική βοήθεια" για τις γερμανικές επανορθώσεις

Γερμανοί βουλευτές από τα κόμματα των Πρασίνων και της Αριστεράς, καθώς και προβεβλημένα στελέχη του SPD υπογράφουν το κείμενο θέσεων του Συλλόγου "Σεβασμός για την Ελλάδα" που ζητά επιστροφή του κατοχικού δανείου, επιστροφή των λύτρων για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης και δημιουργία Ειδικού Ταμείου με έμφαση για την ύπαιθρο και τα μαρτυρικά χωριά ενόψει της συζήτησης στη Βουλή στις 16 Απριλίου. Οι θέσεις του Πρ. Παυλόπουλου.

Γερμανός ιστορικός: Στα 190 δισ. οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Γερμανός ιστορικός: Στα 190 δισ. οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα

"Η ναζιστική Γερμανία διέπραξε φοβερά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Ελλάδα, και λεηλάτησε μεθοδικά την ελληνική οικονομία και συνεπώς οφείλει να πληρώσει επανορθώσεις και αποζημιώσεις", δηλώνει από την Κρήτη ο Καρλ Χάιντς Ροθ, μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Κοινωνικής Ιστορίας του 20ου αιώνα.

Αντιαεροπορικός οπλισμός των Γερμανών στην Ακρόπολη, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής το 1941

Ελλάδα: Το ζήτημα των επανορθώσεων δεν έχει διευθετηθεί

Κυκλοφορούν τεράστιοι αριθμοί σχετικά με ενδεχόμενες αξιώσεις της Ελλάδας για επανορθώσεις. Ο ιστορικός Karl Heinz Roth θεωρεί τους αριθμούς αυτούς επικίνδυνους, διότι η ιστορία της κατοχής οδηγείται σε μία αντανακλαστική απώθηση.

Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα

Πολωνία: Εκ νέου αξίωση για τις πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία

"Για ζήτημα αλήθειας και ευθύνης" έκανε λόγο ο Πολωνός πρόεδρος, δηλώνοντας ότι η χώρα του εμμένει στη διεκδίκηση επανορθώσεων από τη Γερμανία για τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.

Πάνος Σκουρλέτης και ο πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι, στην δίκη της Χρυσής Αυγής

Σκουρλέτης: Η πολιτεία να κάνει ό,τι επιβάλλεται για να ολοκληρωθεί η δίκη της ΧΑ

Στην δίκη της Χρυσής Αυγής βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκ. Γκίζις. Τα μηνύματά τους για την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Φωτογραφία από το επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊμάιερ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο

Παυλόπουλος σε Σταϊνμάιερ: Νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες οι απαιτήσεις της Ελλάδας

"Τις απαιτήσεις αυτές δεν τις διεκδικούμε μονομερώς και αυθαιρέτως, αλλά αντιθέτως, τις εντάσσουμε στο πλαίσιο του κοινού μας διεθνούς και ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού", είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, κατά το δείπνο προς τιμήν του Γερμανού Προέδρου.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μάρκελ με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ

Νέα "πόρτα" από Βερολίνο για τις γερμανικές αποζημιώσεις: Ζήτημα οριστικά ρυθμισμένο

Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων έχει "νομικά και πολιτικά οριστικά ρυθμιστεί", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης.

Το πόρισμα για τις Γερμανικές αποζημιώσεις: Πάνω από 300 δισ. αξιώνει η Ελλάδα από τη Γερμανία

Το πόρισμα για τις Γερμανικές αποζημιώσεις: Πάνω από 300 δισ. αξιώνει η Ελλάδα από τη Γερμανία

Ολόκληρη η έκθεση της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών προς τη χώρα μας. H ψήφιση του πορίσματος θα αποτελέσει την απαρχή της επίσημης διεκδίκησης της Αθήνας προς το Βερολίνο. Στο συνολικό ποσό δεν περιλαμβάνονται οι απαιτήσεις για αποζημιώσεις από την απώλεια ανθρώπινων ζωών ή αναπηριών.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης

Βούτσης: Εντός του 2018 στην Ολομέλεια το πόρισμα για τις γερμανικές επανορθώσεις

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, προανήγγειλε ότι το πόρισμα της ειδικής επιτροπής θα τεθεί στην Ολομέλεια του ελληνικού Κοινοβουλίου, ώστε να ληφθεί απόφαση από την εθνική αντιπροσωπεία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιμένει για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις

"Νομικά ενεργές και δικαστικά επιδιώξιμες οι απαιτήσεις της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας", διαμηνύει ο Προκόπης Παυλόπουλος. Είχε προηγηθεί ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μέσω του ραδιοφώνου 24/7. Μετά την έξοδο από τα μνημόνια οι πρωτοβουλίες της Αθήνας.

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Βίτσας: Οι γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα δεν επιδέχονται συμψηφισμούς

“Είναι μια εκκρεμότητα που η τακτοποίησή της πρέπει να ενδιαφέρει την γερμανική κυβέρνηση, ως στοιχείο συνεισφοράς σε μια δημοκρατική και ειρηνική Ευρώπη” είπε μεταξύ άλλων ο αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας

Σφαγή στο Δίστομο. Ένα μήνυμα για τη φρίκη που όλοι πρέπει να διαβάσουν

Σφαγή στο Δίστομο. Ένα μήνυμα για τη φρίκη που όλοι πρέπει να διαβάσουν

Η σφαγή στο Δίστομο μεταφράστηκε στα Γερμανικά μέσα από το έργο της Καίτης Μανωλοπούλου. Το συγκλονιστικό μήνυμα ειρήνης της γυναίκας που έχει συνδεθεί με τις μνήμες της θηριωδίας, αλλά και το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων που παραμένει ανοιχτό (Pics)

Greece's prime minister Alexis Tsipras delivers his keynote speech during the opening of 81st Thessaloniki International Fair in Thessaloniki, Greece on September 10, 2016.

Περιμένοντας (πάλι!) τους δανειστές

Από την εξαγγελία του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης πέρασαν μόλις δυο χρόνια αλλά μοιάζει να έχει περάσει μια δεκαετία. Και καθώς δεν υπάρχει τίποτα στη θέση του, παράλληλο, τεμνόμενο ή... εφαπτόμενο, η χώρα προσπαθεί να επιπλεύσει μετρώντας κάβους!

Επτά πράγματα που μάθαμε από τον Τσίπρα στη ΔΕΘ

Επτά πράγματα που μάθαμε από τον Τσίπρα στη ΔΕΘ

Που θα πάνε τα λεφτά από τις τηλεοπτικές άδειες, ποια είναι τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, τι θα γίνει με τη Γερμανία που δε θέλει να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ και πότε