Πώς κατέρρευσε ο Γιάννης Καυκάς

Πώς κατέρρευσε ο Γιάννης Καυκάς

Καρέ - καρέ οι στιγμές της κατάρρευσης του 31χρονου διαδηλωτή Γιάννη Καυκά, μετά την επίθεση που δέχτηκε από αστυνομικούς την 11η Μαΐου.Τι κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας (Pics + Vid)

Φωτογραφίες – ντοκουμέντο και μαρτυρίες για τον τραυματισμό του Γιάννη Καυκά ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από Το Βήμα.

Στις φωτογραφίες απεικονίζονται οι κινήσεις του 31χρονου, λίγα λεπτά μετά την επίθεση που δέχτηκε από τους αστυνομικούς στο πανεργατικό συλλαλητήριο της 11η Μαΐου.

 

Οι μαρτυρίες

“Το παιδί ήρθε αιμόφυρτο στο φαρμακείο μου και άρχισε να μου μιλάει για τον τραυματισμό του. Μαζί του ήταν μια λεπτοκαμωμένη κοπέλα. Πρώτη φορά είδα τέτοιου είδους τραύματα από επεισόδια αστυνομικών και διαδηλωτών. Οι κουβέντες του αυτές ήταν η τελευταία του αναλαμπή. Σε λίγο κατέρρευσε”.

 

Είναι τα λόγια του φαρμακοποιού που περιέθαλψε τον 31χρονο διαδηλωτή Γιάννη Καυκά λίγες στιγμές μετά το βαρύ τραυματισμό του στο κεφάλι από επίθεση άνδρα των ΜΑΤ, όπως καταγγέλλουν άλλοι διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια πανεργατικού συλλαλητηρίου το μεσημέρι της 11ης Μαΐου στην οδό Πανεπιστημίου.

Ο Γιάννης Καυκάς και η άγνωστη κοπέλα κατηφόρισαν για λίγα μέτρα στην οδό Ομήρου. Εκεί, δύο γυναίκες υπάλληλοι καταστήματος καλλυντικών, μόλις τον είδαν με τα αίματα στο κεφάλι και να τρεκλίζει του ανέφεραν ότι στην παρακείμενη στοά Μιχαήλ Λεμού υπάρχει φαρμακείο.

Το ζευγάρι μπήκε στη στοά και κατευθύνθηκε προς το φαρμακείο.

 

Οπως αναφέρει στο Βήμα ο φαρμακοποιός, “όταν μπήκε φαινόταν καλά και μιλούσε για το τραύμα του. Ομως δεν είπε σε κανέναν ποιος και γιατί τον είχε χτυπήσει. Η φίλη του τού έπλυνε με ένα μπουκάλι νερό το πρόσωπο. Τα χτυπήματα ήταν στη δεξιά πλευρά του προσώπου του, ενώ η αιμορραγία του ήταν συνεχής. Πολλές φορές έρχονται στο φαρμακείο μου τραυματίες από επεισόδια. Ομως πρώτη φορά βλέπω τέτοιου είδους χτυπήματα”, τονίζει.

Ένας ιδιωτικός υπάλληλος που βρισκόταν σε εκείνο το σημείο αναφέρει ότι “μόλις τον είδα κάλεσα το ασθενοφόρο. Σε λίγο στο σημείο κατέφθασε ο αδελφός του, τον οποίο ο τραυματίας είχε καλέσει μέσω ενός κινητού που του είχαμε δώσει. Σε λίγο πέρασε συμπτωματικά από το σημείο – κατευθυνόταν αλλού ένα ασθενοφόρο και τον βάλαμε σε αυτό, ενώ η κοπέλα που ήταν μαζί του… χάθηκε. Εκείνο που μου έχει κάνει κακή εντύπωση είναι ότι εκείνη την ώρα περνούσε μια διμοιρία των ΜΑΤ και ο υπεύθυνος αστυνομικός μάς έκανε μια χαρακτηριστική χειρονομία σαν να κρατάει βελόνα, έδειξε προς την πλευρά του τραυματία και μας είπε… καλό ράψιμο”.

 

Παράλληλα ένας άλλος άνθρωπος που παρακολούθησε τις κινήσεις του σπουδαστή εκείνο το μεσημέρι αναφέρει ότι “έδειχνε να παραπαίει. Εχασε τις αισθήσεις του λίγο προτού μπει στο ασθενοφόρο. Τότε η κοπέλα που ήταν δίπλα του όλο αυτό το διάστημα χάθηκε”.

Εξιτήριο μετά από 19 ημέρες

Με το εξιτήριο στο χέρι και με αποκαταστημένη πλήρως την υγεία του, αναμένεται να βγει τη Δευτέρα από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας στο οποίο νοσηλεύτηκε επί 19 ημέρες (τις περισσότερες από τις οποίες σε βαθύ λήθαργο στην εντατική) ο Γιάννης Καυκάς.

Τα τελευταία 24ωρα οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας, οι οποίοι διεξάγουν τη σχετική έρευνα, φέρεται να έχουν σχηματίσει πλέον μία σχετικά σαφή εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη εκείνο το μεσημέρι στην οδό Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει, ο Γιάννης Καυκάς τραυματίστηκε σε επίθεση αστυνομικών των ΜΑΤ εναντίον μπλοκ διαδηλωτών στην αρχή της οδού Πανεπιστημίου, στο ύψος των οδών Βουκουρεστίου και Αμερικής.

Τμήμα της ίδιας επίθεσης με τoν άγριο ξυλοδαρμό άλλου διαδηλωτή καταγράφηκε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και οδήγησε την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην απόφαση να θέσει σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικούς των ΜΑΤ.

Μετά την επίθεση που δέχθηκε, ο τραυματισμένος Καυκάς κατηφόρισε την οδό Πανεπιστημίου και έστριψε μαζί με τη συνοδό του στην οδό Ομήρου.

Στο σημείο εκείνο υπάρχει κάμερα ασφαλείας μιας τράπεζας, η οποία όμως δεν λειτουργούσε. Οπως είπε στο Βήμα διευθυντικό στέλεχος του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, άγνωστοι είχαν καταστρέψει την κάμερα δύο ημέρες προ των επεισοδίων.

Πηγή: tovima.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα