Κι όμως θα τα καταφέρουμε

Κι όμως θα τα καταφέρουμε
ΕΥΒΟΙΑ - ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΣΤΟ ΚΑΒΟ ΝΤΟΡΟ (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ) Eurokinissi

Διαβάστε ένα άρθρο (συμμετοχή στις "Γνώμες" του NEWS 247) για τα σημάδια που δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία παραμένει ζωντανή

Παρά την γενική κατήφεια , μιζέρια και γκρίνια που κυριαρχεί απολύτως στον δημόσιο λόγο, όλο αυτό το τελευταίο διάστημα, εγώ αποφάσισα να πάω κόντρα στο ρεύμα! Η οικονομία μας δείχνει δειλά μεν, αλλά σαφή σημάδια ανάκαμψης πράγμα που σημαίνει ότι εάν δεν αυτοκαταστραφούμε καταψηφίζοντας τα μέτρα την επομένη εβδομάδα, έχουμε βάσιμες ελπίδες να ξεφύγουμε από τον εφιάλτη της κρίσης!

Τα παίρνω με τη σειρά. Ποια ήταν τα δύο κεντρικά μας προβλήματα που μας οδήγησαν στην κρίση, 1ο το τεράστιο πρωτογενές μας έλλειμμα και 2ο το τεράστιο εμπορικό μας έλλειμμα. Το 1ο ήταν -24 δις και το 2ο -31 δις. Σήμερα το 1ο είναι -2 δις, δηλ βελτίωση κατά 22 δις και το 2ο 12 δις, δηλ βελτίωση κατά 19 δις. Θα μου πείτε και τι να κάνει αυτή την βελτίωση ο μέσος πολίτης που είναι άνεργος, πού έχασε τα εισοδήματά του, που δεν τα φέρνει βόλτα;

Σε αυτό τον πολίτη πρέπει να του πούμε κατάματα την αλήθεια. Ο τρόπος ζωής που είχαμε μέχρι την κρίση δεν πρόκειται να ξαναέρθει ποτέ.

Αυτό δεν συμβαίνει λόγω μνημονίου, αλλά διότι αυτό ο τρόπος στηριζόταν στα μεγάλα μας ελλείμματα τα οποία καλύπταμε με ξένο δανεισμό. Ήταν η εποχή που ούτε οι κ. Καμμένος, Ζώης, Μαρκόπουλος, Κουντουρά κλπ δεν είχαν καταλάβει το «δόλιο» σχέδιο των «τοκογλύφων δανειστών μας» και συμμετείχαν και αυτοί, και προσωπικά ως μέλη των τότε Κυβερνήσεων, στο πάρτυ. Το ίδιο έκαναν και οι Αριστεροί που τώρα το παίζουν ανεύθυνοι λέγοντας ότι δεν κυβέρνησαν άρα δεν έχουν ευθύνη. Όμως και η Αριστερά, ζητούσε την ικανοποίηση κάθε συνδικαλιστικού ή κλαδικού αιτήματος, οδηγώντας τελικά τις αδύναμες στην πίεση του λαικισμού Κυβερνήσεις, στο να δανείζονται χωρίς όριο για να τα έχουν καλά με όλους.

Κανείς πια δεν μας δανείζει και κανείς δεν θα μας δανείζει για πάρα πολλά χρόνια ακόμη. Άρα θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα δικά μας χρήματα, είτε καταγγείλουμε το Μνημόνιο είτε όχι. Το ερώτημα είναι, ο δικός μας πλούτος είναι αρκετός για να μας δώσει ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής. Απερίφραστα ναι!

Η χώρα μας έχει απίστευτες δυνατότητες! Τα τελευταία 40 χρόνια μάθαμε να απαιτούμε από το Κράτος να μας ζει και να αντιδρούμε σε κάθε μορφής επένδυση. Τα γεγονότα στην Χαλκιδική με τα Ορυχεία χρυσού, απηχούν την παλιά εποχή του καθεστώτος του «Υπαρκτού Λαικισμού».

Τα μέτρα όμως θα περάσουν και όσοι τα ψηφίσουμε, θα ξέρουμε ότι έχουμε μόνον έναν δρόμο, να πετύχουμε. Τα σημερινά φαινόμενα της Κυβερνητικής αρρυθμίας και της Κοινοβουλευτικής αναρχίας, θα τελειώσουν. Μία σφιχτή και αποφασισμένη Κοινοβουλευτική Πλειοψηφία θα παραμείνει με μοναδικό στόχο να στηρίξει εμπράκτως και σταθερά μία Κυβέρνηση που θα έχει τον χρόνο για να κάνει αμέσως αυτά που θα έπρεπε να έχουμε ήδη κάνει.

Μαζικές Αποκρατικοποιήσεις, κλείσιμο των άχρηστων Οργανισμών του Δημοσίου, προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Το νέο θεσμικό πλαίσιο που με την πίεση της Τρόικας φτιάχνουμε (αυτή είναι η πραγματική εθνική μας ντροπή, ότι θέλαμε την δικιά τους πίεση για να κάνουμε τα απολύτως αυτονότητα), καθιστά την χώρα «επιχειρηματικά φιλική». Η σταθεροποίηση της Χώρας, με την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών που θα εξασφαλισθεί με την υπερψήφιση των Μέτρων, θα βάλει ξανά την χώρα στον χάρτη του παγκοσμίου οικονομικού γίγνεσθαι..

Τολμώ να πω, ότι το να φύγουν τελικά και από την Κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά και από την Κυβέρνηση εκείνοι, που λόγω ιδεολογικών εμμονών, δεν μπορούν να ακολουθήσουν το ταχύ βήμα που χρειαζόμαστε, όχι μόνον δεν θα είναι επί ζημία της Κυβερνήσεως και της Συνοχής της, αλλά επ’ ωφελεία. Θα μείνουμε οι αποφασισμένοι και θα πάμε την Χώρα απέναντι. Όσοι επενδύουν στην δραχμή, στην κατάρρευση της Κυβερνήσεως, στο χάος, στις γρήγορες εκλογές, απλά θα χάσουν τα λεφτά και τον χρόνο τους!

Την Τετάρτη ξεκαθαρίζουμε το τοπία και τραβάμε μπροστά, με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και όσους καταλαβαίνουν ότι δεν υφίσταται περιθώριο δισταγμών και αναβλητικότητας.

*Ο Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης είναι βουλευτής της ΝΔ στην Β΄περιφέρεια Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα