Αντιδικηγορικό παραλήρημα, μια λέξη της μόδας!

Αντιδικηγορικό παραλήρημα, μια λέξη της μόδας!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ (ΦΩΤΟ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ) (EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ Eurokinissi

Τι άλλο θέλουν επιτέλους; Mea Culpa είμαι δικηγόρος... αγωνίζομαι για την σύνταξή μου

Υπάρχουν εξωνημένες   γραφίδες και δημαγωγοί, που με την αναιδή δίψα της δημοσιότητας, εμετικά, συνεχώς  υποστηρίζουν την ηθική εξουθένωση των δικηγόρων και στη συνέχεια των ελεύθερων επαγγελματιών   και όλων των ανθρώπων της δράσης .Λένε λοιπόν οι “ταπεινοί” και ευτελείς  υπηρέτες των αφεντάδων τους ,οι απάνθρωπο  γκεμπελίσκοι για το δικηγορικό Σώμα τις  γνωστές ύβρεις τους…

Μ’αυτον τον τρόπο, σπάζονται ραχοκοκαλιές, πληγώνονται συνειδήσεις  καλλιεργείται ενα διαλυτικό  αίσθημα ενοχής που ταπεινώνει οποιον τολμά ν’ αγωνίζεται, που  αμαυρώνει άνθρωποι, αγώνες και συνειδήσεις.

Αυτά λένε και επαναλαμβάνουν τα ίδια περίπου  πρόσωπα, σε απάντηση κάθε κοινωνικού αγώνα οποιουδήποτε κλάδου και χθες και  σήμερα και  αύριο. (τα ίδια λένε για του δικαστές, τους εργάτες, τους φαρμακοποιούς ,τους οικοδόμους, τους γιατρούς, για όσους τολμούν ν’ αγωνίζονται. Οι ίδιοι υμνούσαν και έβριζαν τα μνημόνια, οι  ίδιοι περιγελούσαν τους πρόσφυγες και μετά έκλαιγαν για το κατάντημα. Είναι θέμα εντολών άνωθεν, άλλωστε πάντοτε είναι υπέρ των απόψεων του εντολέα τους. 

Συνειδητοποιώ ότι πάθαμε (όχι όλοι ευτυχώς) μια σοβαρή μείωση της συντροφικότητας και της ατομικής  ευγένειας μας και «μεταβληθηκαμε» σιγά σιγά σε πρόσωπα πουθελουν να σώσουν απλώς  το τομάρι τους

Τώρα όμως τα ψέματα τελείωσαν.

Είναι η κατάσταση  αυτή της κοινωνικής σύγκρουσης  που επιδιώκει ο λεγόμενος “κοινωνικός αυτοματισμός” για εξουθενώνει κάθε δίκαιο αγώνα  .Καθένας  λοιπόν  που αντιδρά ,δίκαια ή άδικα, δέχεται οχετούς ύβρεων και συκοφαντίας, από τους έμμισθους κονδυλοφόρους του ψεύδους και της διαβολής.

 Ακούω  κάποιον μονίμως  έναν σταθερό υποστηρικτή της διαπλοκής και της “δωροληψίας” να κατηγορεί τους άλλους ως φοροφυγάδες ,ακούω αίφνης έναν διαπλεκόμενο  να κόπτεται για την  εντιμότητα ,ακούω και βλέπω τους μονίμους θαμώνες των δικαστικών αιθουσών με τη “ευγενή” ιδιότητα του κατηγορουμένου (και πελάτες  δικηγόρων) να κοπτονται  τάχα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος!

Όλα και το ψεύδος και την συκοφαντία, ο φθονερός χρόνος τα καταλύει.

Για όλους έρχεται μια αναπότρεπτη ώρα που μεταμορφώνονται σε σκιές ,έτσι θα καταρρεύσουν όλα τα λοφία που διάφοροι κόλλησαν στο άδειο κεφάλι τους.

Η δημοκρατία εξαρτάται από τη δύναμη της λογικής των ανθρώπων.

Το ψεύδος η διαβολή και η συκοφαντία είναι τα όπλα του ολοκληρωτισμού.

Οι δικηγόροι από τη φύση του επαγγέλματος  τους είναι μαχητές και  υπερασπιστές δεν ανήκουν σ ’αυτούς που   θα συνεχίσουν με το «σφάξε με αγά μου να αγιάσω» .Το απέδειξαν  με την Ιστορία τους!

“Η ανυποταγή είναι το προνόμιο μας “,έγραφε ο Γκράχαμ Γκρήν το 1948 και αυτό είναι το μοναδικό προνόμιο των αληθινών δικηγόρων.

  “Να αφανίσουμε τους δικηγόρους, αυτοί είναι η πηγή όλων των κακών λένε κάποιοι . Είναι επικίνδυνοι οι δικηγόροι”!

MEA CULPA ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ …..

* Ο Αντώνης Αργυρός είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Το 2012 διετέλεσε Υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Πικραμμένου. Από το 2004 είναι Δικηγόρος και Αναπληρωτής Νομικός Σύμβουλος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με σημαντική επιστημονική δράση, άρθρα και σχόλια σε δικαστικές αποφάσεις δημοσιεύονται στα πιο γνωστά νομικά περιοδικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα