Δεν θα περάσουν

Δεν θα περάσουν

H γη η Ελληνική έμεινε και θα μείνει Ελληνική γιατί οι Έλληνες και στις χειρότερες στιγμές της Ιστορίας τους αυτό αποφασίζουν

Θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης της Λωζάνης έφτασε να θέσει -για πρώτη φορά- ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μπορεί να ήταν μοιραίο, αν πιστέψουμε στη μοίρα. Ποια είναι όμως τα δεδομένα;  Σε πείσμα τού χρόνου της διεθνούς συγκυρίας, η γh η Ελληνική εμεινε και θα μείνει Ελληνική γιατί οι Έλληνες και στίς χειρότερες στιγμές της Ιστορίας τους αυτό αποφασίζουν.

Related content  

Πέρασαν πολλοί κατακτητές  και πάτησαν τα ιερά τα χώματα της , το καθορίζει η ιστορική μοίρα του Τόπου αυτού.

«Φυσικά αντιμετωπίζουμε με ευχαρίστηση ότι κερδίσαμε στην Συνθήκη της Λωζάνης. Όμως η Λωζάνη δεν είναι μια συνθήκη που δεν μπορεί να συζητηθεί. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα ιερό κείμενο. Και φυσικά θα την συζητήσουμε» δήλωσε ο  Σουλτάνος Ερντογάν μιλώντας σε αστυνομικούς σύμφωνα με την A Haber.

Απειλεί  ο “διεθνής τρομοκράτης” ,όπως δίκαια μπορεί να χαρακτηρίζεται όποιος  υπονομεύει την διεθνή νομιμότητα ζητώντας την αναθεώρηση των συνθηκών(που μόνο ο πόλεμος ή απειλή πολέμου  μπορεί να επιβαλει) . Η συμπεριφορά αυτή του Ερντογάν, θυμίζει ακριβώς την ίδια ρητορική  και τα επεκτατικά οράµατα του Χίτλερ που δεν περιορίζονταν µόνο στην αποκατάσταση της προπολεµικής εδαφικής έκτασης της Γερµανίας, αλλά περιελάµβαναν και την ένωση όλων των γερµανικών πληθυσµών σε ένα ενιαίο κράτος.

 

Την ρητορική  αυτή καθημερινά εμφανίζει ο Τούρκος Πρόεδρος που καθημερινά προβάλει την γνωστή ρητορική του Χίτλερ για την “θεωρία του ζωτικού χώρου” .

Αλήθεια για πια δημοκρατική χώρα μπορούμε να μιλάμε, όταν  η τουρκική αστυνομία έκανε επιχείρηση  στο Πανεπιστήμιο Γιλντίζ της Κωνσταντινούπολης και συνέλαβε 70 από τους 103 ακαδημαϊκούς που αναζητούσε. Προηγήθηκαν συλλήψεις χιλιάδων δημοσιογράφων, βουλευτών, δημάρχων, δικαστών… Πρόσφατα συνελήφθη και ο Τούρκος δικαστής των Ηνωμένων Εθνών, Αϊντίν Σεντάφ Ακάι, που συμμετείχε στο Μηχανισμό για τα Διεθνή Ποινικά Δικαστήρια !

Αυτή η Χώρα αμφισβητεί πλέον φανερά την διεθνή νομιμότητα,ασκεί προφανή ψυχολογική τρομοκρατία στην περιοχή και συμπεριφέρεται σαν “διεθνής τρομοκράτης”.

Related content  

Οι χώρες της περιοχής  κάθονται όλες σε ηφαίστειο, και δεν ξέρουμε ποιον θα πλακώσει πρώτα η μεγάλη έκρηξη ,σε ποιον θα επιτεθεί η Τουρκία. Αλλωστε αν δεν μας καταλάβει το “σύνδρομο της Στοκχολμης” ,τότε δεν μπορεί να μήν  βλέπουμε οτι η μισή  Κύπρος ειναι υπο κατοχήν της Τουρκίας και του Σουλτανου και καθημερινά  ο αεροπορικός  “πόλεμος” διεξάγεται στο Αιγαίο !

Είναι προφανές  πλέον πως η συμπεριφορά της Τουρκίας προβληματίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Τουρκία, δεν σέβεται  τις διεθνείς συνθήκες,τα θεμελιώδη δικαιώματα  και  έχει κατασεί πιο σκληρή και πιο άτεγκτη . Κι αυτή η λογική της δεν αφορά μόνο τους «εξωτερικούς εχθρούς», αλλά και τους ίδιους τους πολίτες της χώρας της.

Γ ια τους Ελληνες πατριώτες: Η  ελευθερία, το φοβερό αυτό δώρο του Τόπου  μας, καθορίζει την τωρινή και αιώνια πορεία μας,ας μείνουμε λοιπόν ενωμένοι και προσεκτικοί για η κρίση φαίνεται να κλιμακώνεται.

   Ο Βάσος Λυσσαρίδης δίνει την απάντηση :

“Όχι! Δεν δέχομαι να γονατίσω.

    Όχι! Με καρτερούν οι σύντροφοι στο συρματόπλεγμα

    κι οι νεκροί στον Πενταδάκτυλο. Όχι!

    Να πεθάνω ναι! Να γονατίσω όχι! “

*Ο Αντώνης Αργυρός είναι δικηγόρος και νομικός Σύμβουλος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα