‘Μέτρησε σ’ αυτόν τον Αύγουστο, ένα ακόμα καλοκαίρι της ζωής σου*’

‘Μέτρησε σ’ αυτόν τον Αύγουστο, ένα ακόμα καλοκαίρι της ζωής σου*’

Ένα όμορφο καλοκαίρι πέρασε. Ένα κείμενο που απευθύνεται στις μνήμες και στις καρδιές μας

Το τέλος του καλοκαιριού έφτασε κι έχει τις σταθερές του: Δεκαπενταύγουστος, επιστροφή στην πόλη, το τέλος της ανεμελιάς ,εργασία, συνάντηση με τα γνωστά ζητήματα της καθημερινότητας, πίσω στην «κόλαση».

Αυτή την φορά δεν θα σας μιλήσω για την τρέχουσα κατάσταση, ούτε για τις τραγωδίες ,τον ΕΝΦΙΑ, τους δανειστές, τις δόσεις, την Συρία και τόσα άλλα τοξικά και δυσάρεστα, που τα κανάλια των οκτώ έχουν την ευχέρεια να μας μεταδίδουν. Όχι ότι αυτά τα δυσάρεστα και πολλές φορές απεχθή δεν υπάρχουν ,υπάρχουν ,

Σήμερα επιτρέψατε μου να ζητήσω την επιείκεια σας, γιατί θέλω να σας θυμίσω τα όμορφα καλοκαίρια που πέρασαν …..

Δίπλα μας έχουμε τα μαγεμένα βουνά, την λαμπρή θάλασσα μας, τον ήλιο μας, το μοσχομύρισμα του θυμαριού, της λουίζας και του γιασεμιού, μα και του νυχτολούλουδου, το σμίξιμο στο χωρίο μας των συγγενών και φίλων στο πανηγύρι της Παναγιάς, το γλέντι μας κι όλα αυτά που ξεπλένουν το καλοκαίρι, τις χαρές και τις λύπες όλου του χρόνου.

 

Ας μην ξεχνάμε στην αυλή του σπιτιού μας , την γιαγιά με τα παραμύθια της, τα παιδικά παιχνίδια αλλά και τους νεανικούς μας έρωτες και ηλιοβασιλέματα που απολαύσαμε.

Ετοιμάζονται τα πρωτάκια ν’ ανοίξουν τα φτερά τους και ναναι καλοτάξιδα ,όπως και μείς κάποτε.

Έτσι περνά η ζωή μας και τα καλοκαίρι μας και έρχεται ο σκληρός Σεπτέμβρης και ο χειμώνας για πολλούς και στη ζωή και στις καρδιές μας.

Θάθελα έστω για λίγο, να αφήναμε το νου και την καρδιά να ταξιδεύει στην μαγεία του Αυγούστου ,να σβήσουμε τα δύσκολα απ’ τα τεφτέρια τις ζωής μας και να βρεθούμε μ’ αυτούς π’ αγαπάμε.

Πράγματι υπάρχει το «Ελληνικό Πάσχα», είναι το δεύτερο Πάσχα η γιορτή της Παναγιάς και αυτό το απίθανο Ελληνικό καλοκαίρι με τα «μπάνια του Λαού», όπως επιτυχημένα ειπώθηκε.

 

Ο “νέος χρόνος” για πολλούς που αρχίζει στην πραγματικότητα την 1η Σεπτεμβρίου (και το νέο εκκλησιαστικό έτος) αρχίζει και όπως έλεγε ο πατέρας μου : “μέτρησε σ’ αυτόν τον Αύγουστο,ενα ακόμα καλοκαίρι της ζωής σου .”

ΥΓ Αναγνώστη συγγνώμη το κείμενο απευθύνεται στις μνήμες και τις καρδιές μας δεν ξεχνά τα βάσανα μας.

*Είπε ο δάσκαλος Παναγιώτης Αργυρός

* Ο Αντώνης Αργυρός είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Το 2012 διετέλεσε Υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Πικραμμένου. Από το 2004 είναι Δικηγόρος και Αναπληρωτής Νομικός Σύμβουλος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με σημαντική επιστημονική δράση, άρθρα και σχόλια σε δικαστικές αποφάσεις δημοσιεύονται στα πιο γνωστά νομικά περιοδικά.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα