Ο Δαβίδ και η σφεντόνα

Ο Δαβίδ και η σφεντόνα

Το 2017 είναι τελικά το σταυροδρόμι για την ανθρωπότητα και για την Ελλάδα. Ας είμαστε αισιόδοξοι όπως ο Δαύδ

Η βιβλική ιστορία του Δαβίδ και του Γολιάθ είναι ίσως η πιο γνωστή ιστορία για τη νίκη του αδύναμου απέναντι του ισχυρότερου.

Μιαν τέτοια ευκαιρία χρειάζεται ο τόπος για χτυπηθεί κατακέφαλα ο Γολιάθ της κρίσης. Χάσαμε μάχες, αλλά ακόμα δεν χάσαμε και εύχομαι να μην χάσουμε τον πόλεμο.

Οι ώρες που περνάμε,  πέραν από κάθε άλλη συζήτηση, είναι κρισιμότατες για την Πατρίδα. Υπάρχουν τεράστια προβλήματα από την νομισματική κρίση των τελευταίων επτά ετών, υπάρχει και η τεράστια ανατροπή στις μέχρι σήμερα  πολιτικές τις διεθνούς ασφάλειας, υπάρχει το εθνικό πρόβλημα της μαζικής φτωχοποίησης του πληθυσμού ,η υπογεννητικότητα, το προσφυγικό, η εξ ανατολών απειλή και η νέα  νομίζω «απέλπιδα» προσπάθεια για το Κυπριακό. Πρέπει και πάλι να παλέψουμε για να αντιμετωπίσουμε ωκεανούς συμφερόντων μέσα κι ‘έξω απ’ τη Χώρα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ όμως, τον διάλογο των Μηλίων  με τους Αθηναίους.

Η πονεμένη ψυχή του λαού μας ,αποζητά με αγωνία, μιαν ελπίδα, μιαν αχτίδα φωτός, μέσα στην τεράστια αυτή περιδίνηση και η κοινωνία έχει τα όριά της.

Και ξέρετε ότι η Χώρα μας επιζητά τη ειρήνη και την ομαλότητα μέσα στην δημοκρατική διαδικασία , πρέπει να βγάλουμε  χώρα από το πηγάδι, όπως το χρέος, η ανεργία, οι μισθοί, οι συντάξεις, ο φόβος του αύριο.

Το 2017 είναι τελικά το σταυροδρόμι για την ανθρωπότητα και για την Ελλάδα. Ας είμαστε αισιόδοξοι όπως ο Δαύδ.

Είπε ο μέγας Καζαντζάκης: «Η Κρήτη δεν θέλει νοικοκυραίους, θέλει κουζουλούς. Αυτοί οι κουζουλοί την κάνουν αθάνατη.»

*Ο Αντώνης Αργυρός είναι δικηγόρος και νομικός Σύμβουλος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα