O καυτός Φλεβάρης και οι καιροί έχουν γυρίσματα

O καυτός Φλεβάρης και οι καιροί έχουν γυρίσματα

Οι πολιτικοί ηγέτες αυτής της χώρας, πρέπει να αποφασίσουν να κάτσουν επιτέλους γύρω από ένα τραπέζι να χαράξουν τους εθνικούς αντικειμενικούς σκοπούς

«Οι χειρότεροι εφιάλτες είναι εκείνοι όπου δεν μπορείς να ξυπνήσεις, γιατί απλούστατα δεν κοιμάσαι.»

(Τίτος Πατρίκιος)

1.-Οι Έλληνες βιώνουμε καθημερινά πλέον την επιθετικότητα και την σκληρή συμπεριφορά των γειτόνων μας με χαρακτηριστική συμπεριφορά  το μεσημέρι της Κυριακής στα περίχωρα των Ιμίων, οργανώθηκε ολόκληρη τηλεοπτική «παράσταση» με  τούρκικο πολεμικό  σκάφος στο οποίο μετέβαινε ο Επιτελάρχης της Τουρκίας και άλλοι Τούρκοι αρχηγοί και  Ανώτατοι αξιωματικοί. Ήταν φαίνεται η πρώτη «απάντηση» στην ομόφωνη απόφαση του ΑΠ για την μη έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών .Αλήθεια παρ’ όσα ακούονται ενιότε,  υπάρχουν δικαστές εις τα Αθήνας που ακούνε τον νόμο και την συνείδηση τους .

Είναι βέβαιο ότι έπονται και άλλες παρόμοιες Τουρκικές ενέργειες και ίσως ακόμη  φοβούμαι και άλλες εντυπωσιακές ενέργειες. Νομίζω όμως ότι η σκληρότητα και η υπεροψία των γειτόνων μας εντείνεται και από  τα τεράστια εσωτερικά προβλήματα ασφαλείας  που υπάρχουν στην γείτονα, αλλά και την αυταρχική συμπεριφορά του «αυθέντου» της. Η αγανάκτηση των Ελλήνων είναι μεγάλη αλλά και ο κίνδυνος μιας θερμής αναμέτρησης με τόσα ανοιχτά μέτωπα, συγκρατεί εύλογα τα αντανακλαστικά μας.

2.- Το τοπίο είναι εξαιρετικά δύσβατο καθώς όλες οι ενδείξεις παραπέμπουν σε έναν «καυτό» Φλεβάρη, που η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι και σύμμαχοι  σε ένα νέο πολύ  σκληρό παιχνίδι  καλούνται να ανοίξουν επιτέλους πια πλήρως τα χαρτιά τους για το πώς προτίθενται(;) να λύσουν τον γόρδιο δεσμό. Μα δεν φτάνουν τα τεράστια εξωτερικά προβλήματα ,υπάρχουν οι μεγάλες εκκρεμότητες της αξιολόγησης ,των νέων μέτρων και τα τόσα άλλα καθημερινά μη  αναμενόμενα γεγονότα  εντευθεν του Ατλαντικού.

Φαίνεται  πώς ο κουτσοφλέβαρος είναι «γκαστρωμένος» από γεγονότα για τον Τόπο μας και για τον Κόσμο, μέσα σένα εντελώς μεταβαλλόμενο κοινωνικό ,πολιτικό και οικονομικό διεθνές  περιβάλλον.

3.-Και τώρα τι κάνουμε ;

«Τα πιο όμορφα πράγματα τα λέμε συνήθως για ν’ αποφύγουμε να πούμε μιαν αλήθεια·» Γιάννης Ρίτσος

Περίμενω οι ηγέτες μας να μας διαφωτίσουν περισσότερο  και αναλυτικότερα για όσα συμβαίνουν στο Τόπο και στο Κόσμο και να αποφασίσουν να κάτσουν επιτέλους γύρω από ένα τραπέζι να χαράξουν τους εθνικούς αντικειμενικούς σκοπούς όπως τους υποχρεώνει η Συνταγματική τάξη  και παράλληλα να εξαλείψουν την ντροπή του καταυλισμού της Μόριας και κάθε τέτοια παρόμοια ντροπή,  Γιατί ντροπή είναι  οι πεινασμένοι και τρωγλοδύτες του κέντρου της Αθήνας. Πρέπει οι ηγέτες μας  να απευθυνθούν άμεσα σένα κόσμο  με ιστορικά σωρευμένους πόνους και ντροπιστικές ταπεινώσεις ,αγκυλώσεις και ελπίδες  που πρέπει κλαμένος όπως είναι  να εκφρασθεί να θεραπευθεί μετά την επταετή οικονομική κατάρρευση. Κανείς μας απολύτως  δεν μπορεί να γλυτώσει από την τσιμπίδα της «ανάγκης» και κανείς δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο ,όπως μετά λόγου γνώσεως μπορώ να καταθέσω και ακόμη και όσοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι δεν τους αγγίζει η κρίση .Και αυτή η χιονοστιβάδα της κρίσης  χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση ,αντιμετώπιση πανεθνική ,με το αγωνιστικό και ηθικό περιεχόμενο του όρου, αλλιώς ……

 ΥΓ. Είπε ο μέγιστος Έλληνας Νίκος Καζαντζάκης: «Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.»

*Ο Αντώνης Αργυρός είναι δικηγόρος και νομικός Σύμβουλος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα