Ο Μητροπολίτης και η χαρά της Τεχεράνης

Ο Μητροπολίτης και η χαρά της Τεχεράνης
Να μας κάψετε στην πυρά, Σεβασμιότατε. Όλες εμάς που γυρίζαμε βράδυ σπίτι μας κρατώντας σφιχτά τα κλειδιά στην ιδρωμένη παλάμη. EUROKINISSI, SOOC, ISTOCK

Είναι δυνατόν ένας Μητροπολίτης να λέει τέτοια αίσχη για τους βιασμούς και τις αμβλώσεις και να βρίσκεται ακόμα στη θέση του; Ντροπή στον Χρυσόστομο και σε όσους του δίνουν βήμα.

Καλώς ήρθατε στον Μεσαίωνα, Σεβασμιότατε.

Εσείς που σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ καταθέσατε με στόμφο τη μνημειώδη μπούρδα πως “γυναίκα δεν βιάζεται όταν δε θέλει”.

Μόνο όταν θέλει.

Όταν προκαλεί.

Μόνο όταν πηγαίνει γυρεύοντας.

Μόνο όταν σηκώνεται το πρωί και λέει τι να κάνω σήμερα που βαριέμαι, να βρω κάνα κάθαρμα να με βιάσει να περάσει η ώρα ευχάριστα.

Καλώς ήρθατε στον Μεσαίωνα, Σεβασμιότατε.

Ελάτε εδώ να κάτσουμε γύρω από τη φωτιά να ψήσουμε κάστανα και να καίμε μάγισσες.

Ελάτε βρε στη ρεσεψιόν της Ιεράς Εξέτασης να μας διδάξετε το Λόγο του Θεού και να γουστάρουμε.

Ελάτε στα μέρη μας, ελάτε στον αιώνα μας, ελάτε στη σάπια Δανιμαρκία μας, ελάτε στα σκοτάδια μας, ελάτε στη μεγάλη πυρά που με τόσο μεράκι φτιάξαμε για να κάψουμε ζωντανά τα θύματα βιασμού.

Γιατί αυτό του αξίζει.

Αυτό τους πρέπει.

Η πυρά.

Να μας κάψετε στην πυρά, Σεβασμιότατε.

Όλες εμάς που γυρίζαμε βράδυ σπίτι μας από τη δουλειά, το φροντιστήριο, τη γιορτή κι όταν στρίβαμε στον έρημο δρόμο σφίγγαμε τα κλειδιά στην ιδρωμένη παλάμη.

Όλες εμάς που κρύβαμε μια πέτρα στην τσάντα μας.

Όλες εμάς που όταν ακούγαμε βήματα πίσω μας, αρχίζαμε να τρέχουμε σαλεμένες από το φόβο.

Όλες εμάς που ένας αλήτης – ή και περισσότεροι – μας στρίμωξε, μας βίασε και μας σακάτεψε στο ξύλο.

Όλες εμάς που φοβηθήκαμε να το καταγγείλουμε.

Να μας κάψετε στην πυρά εμάς που μας πίεσαν οι γονείς μας να κρατήσουμε το στόμα μας κλειστό για να μην πέσουμε στα σκατόλογα του κόσμου.

Να μάς κάψετε στην πυρά εμάς που βρήκαμε το θάρρος να πάμε στην Αστυνομία για να αντιμετωπίσουμε σχόλια χυδαία, βρώμικους υπαινιγμούς, βλέμματα που σε γδύνουν, γελάκια και μισόλογα.

Να μας κάψετε στην πυρά εμάς που στο δικαστήριο ένας συνήγορος του κώλου ρωτούσε τι φορούσαμε ή πόσο κοντό ήταν το φόρεμα.

Να κάψετε στην πυρά τα θύματα πολέμου που βιάστηκαν από τους κατακτητές τους.

Να κάψετε στην πυρά τα ανήλικα θύματα του τράφικινγκ και του εμπορίου λευκής σαρκός.

Να κάψετε στην πυρά τις γυναίκες που η ανέχεια τις έριξε στα νύχια του κάθε μαυραγορίτη για μια φέτα ψωμί και δυο σταγόνες λάδι.

Καλά δεν ντρέπεστε; Είναι δυνατόν να λέτε τέτοια αίσχη και να βρίσκεστε ακόμα στη θέση σας; Να βρίσκεστε ακόμα τη Μητρόπολή σας για να κηρύττετε τον Λόγο του μίσους; Έχετε Θεό εσείς; Έχετε έναν Ιησού που σας βλέπει, σας ακούει και δεν τα κάνει όλα λαμπόγυαλο όπως τότε που πήγε στο Ναό και τους πέταξε κλωτσηδόν από εκεί μέσα;

Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κατεσθίετε τὰς οἰκίας τῶν χηρῶν καὶ προφάσει μακρὰ προσευχόμενοι· διὰ τοῦτο λήψεσθε περισσότερον κρῖμα.

 Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κλείετε τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων· ὑμεῖς γὰρ οὐκ εἰσέρχεσθε, οὐδὲ τοὺς εἰσερχομένους ἀφίετε εἰσελθεῖν.

Είπατε κι άλλα ζοφερά και δυσώδη. Τα προσπερνάμε γιατί δεν αξίζουν ούτε δυο λέξεις σχολιασμού. Μην πιάσουμε τώρα κουβέντα στα σοβαρά αν το σεξ είναι μόνο για τεκνοποίηση ή η εκτρωση αμάρτημα είναι…άσε βαριέμαι.

Εντάξει, εκείνο το τέρας που ξεστομίσατε «μια γυναίκα δεν μένει έγκυος από το βιασμό», αυτό το όνειδος που βγήκε από το στόμα σας, αφιερώστε το στα κορίτσια των μικρών κοινωνιών που έμειναν έγκυοι από τον βιαστή τους κι αναγκάστηκαν να τον παντρευτούν με το πιστόλι στον κρόταφο.

Αφιερώστε το στις γυναίκες που καταδικάστηκαν να φέρουν στον κόσμο το παιδί του βασανιστή τους γιατί γονείς και παπάδες σαν και του λόγου σας τις απείλησαν με διωγμό και διαπόμπευση. Γιατί τις έδιωξαν, γιατί τις έστειλαν στις Τρούμπες του χτες και του σήμερα πεινασμένες κι ανέστιες… Και κανένας δεν ξανάκουσε ποτέ γι’ αυτές.

Ντροπή σας.

Αλλά δεν φταίτε εσείς.

Φταίνε αυτοί που σάς δίνουν βήμα.

Φταίνε αυτοί που σας βγάζουν στις τηλεοράσεις, αυτοί που σάς βάζουν να μιλήσετε επί παντός επιστητού, λες και σας πέφτει λόγος – λες και περιμέναμε την αποψάρα σας για την Παιδεία και το προσφυγικό.

Φταίνε οι βουλευτές που σας γλείφουν για να κερδίσουν ψηφαλάκια, οι δήμαρχοι που ποζάρουν δίπλα σας για να ξαναεκλεγούν, οι δημοσιογράφοι που σας κυνηγούν για λίγα κλικ παραπάνω. Φταίνε όλοι όσοι δίνουν το λόγο στον μισανθρωπισμό, στη βία, στις διδαχές του ερέβους.

Τώρα καλείται να πάρει θέση η Ιερά Σύνοδος. Δεν είναι δυνατόν να περνάνε ντούκου τέτοια εξαμβλώματα. Να τον δικάσουν κι να τον καταδικάσουν.

Γιατί αυτός στην τελική, πληρώνεται από μένα κι από σένα.

Και δεν ξέρω εσύ. Αλλά εγώ αυτόν δεν θέλω να τον πληρώνω πια.

Μιλήστε μας λίγο για τον Ισλαμισμό που θέλω να δω κάτι.

Υ.Γ. ΠαπαΓιώργη Πυρουνάκη, καλά εσύ πέθανες νωρίς…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα