Ο Πάνος Καμμένος και η Λερναία Ύδρα

Ο Πάνος Καμμένος και η Λερναία Ύδρα
Πάνος Καμμένος Eurokinissi

Τα προβλήματα για την κυβέρνηση θα ξεκινήσουν αν ο αγώνας για την επιβίωση των ΑΝΕΛ αυτή τη φορά  αποδειχθεί δυσκολότερος από τις προηγούμενες φορές.

«Είμαστε σαν τη Λερναία Ύδρα, κάθε φορά που μας διαλύουν, διπλασιαζόμαστε», είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ κ. Παν. Καμμένος, μετά το προαναγγελθέν διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ και την αποχώρηση του ίδιου από την κυβέρνηση. Προφανώς θέλοντας να υπογραμμίσει ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει – κάτι που όντως έχει συμβεί στο παρελθόν.

Μια ερώτηση είναι αν ο πρώην υπουργός  υπονοούσε και κάτι περισσότερο, εμπνεόμενος από τον δεύτερο από τους δώδεκα άθλους του Ηρακλή. Διότι, με έναν τρόπο, στον εν λόγω μύθο, ο Ηρακλής, κατόρθωσε μεν να εξολοθρεύσει το τέρας που ζούσε στο βαλτότοπο, καίγοντας τον λαιμό του κάθε κεφαλιού που έκοβε (ώστε να μην ξαναφυτρώσουν δύο στη θέση του ), αλλά το μυθικό νερόφιδο, εν τέλει,  τον εκδικήθηκε (ενδιαφέρουσα εκδοχή από τον Παύλο Μεθενίτη, Σκουφάκια)!

Ο Ηρακλής, βούτηξε τα βέλη του  στο δηλητήριο του αίματος της Λερναίας Υδρας και σκότωσε τον κένταυρο Νέσσο.  Αυτός,όμως,  πριν πεθάνει, έδωσε στη γυναίκα του  τη Δηιάνειρα, ένα χιτώνα βουτηγμένο στο δικό του αίμα, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι πρόκειται για  ερωτικό φίλτρο. Κι όταν ο μυθικός ήρωας φόρεσε τον χιτώνα, ένοιωσε τέτοιους φρικτούς πόνους, που δεν άντεξε και αυτοπυρπολήθηκε…

Η πρώτη ανάγνωση του διαζυγίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μία αναμφίβολα βολική εξέλιξη για τους εφεξής σχεδιασμούς των δύο πλευρών, έστω κι αν έγινε αναγκαστικά και όχι ως πρώτη επιλογή αμφότερων των κυβερνητικών εταίρων. Και πρόκειται για μία βολική εξέλιξη, διότι ο μεν πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας απαλλάσσεται καθ οδόν προς τις εκλογές από έναν σύμμαχο με τα χαρακτηριστικά του κόμματος των ΑΝΕΛ και διευκολύνεται να προβάλλει το νέο κεντροαριστερό του αφήγημα, ο δε κ. Καμμένος θα επιχειρήσει, έστω και μόνος,  να πείσει ότι απαρνήθηκε την εξουσία για τη Μακεδονία! Ιδιαίτερα, μάλιστα, αν ο πρωθυπουργός κατορθώσει να εξασφαλίσει τις 151 ψήφους που χρειάζεται για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, που όπως άφησε και ο ίδιος ο κ. Καμμένος να εννοηθεί, θα συμβεί, με τη στήριξη και τεσσάρων βουλευτών των ΑΝΕΛ ( εγώ, η κ. Κόλλια Τσαρουχά και οκ.  Κατσίκης θα καταψηφίσουμε την κυβέρνηση, είπε ), τότε θα υπάρξει και  ο απαραίτητος χρόνος για την ανασύνταξη τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των Ανεξάρτητων του κ. Καμμένου.  Που ειρήσθω εν παρόδω,  θα συνεχίσουν ως κοινοβουλευτική ομάδα  που  θα έχει υπερψηφίσει μια κυβέρνηση που ο επικεφαλής τους  πρώην υπουργός Αμυνας θα έχει  καταψηφίσει.

Τα προβλήματα για την κυβέρνηση  θα ξεκινήσουν αν ο αγώνας για την επιβίωση των ΑΝΕΛ αυτή τη φορά  αποδειχθεί δυσκολότερος από τις προηγούμενες φορές.

Τότε, ποιος βάζει στοίχημα ότι στην προσπάθειά του να καλύψει το χαμένο έδαφος και  να επαναπατρίσει τους ψηφοφόρους που έφυγαν μαζικά από τους ΑΝΕΛ μετά την έναρξη των διαβουλεύσεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Καμμένος θα διατηρήσει χαμηλούς τους τόνους έναντι του πρώην κυβερνητικού εταίρου;

Στην αντίπερα όχθη, ήδη  στήνεται το νέο σκηνικό!!! Οι αναφορές στον πιστό, έντιμο συγκυβερνήτη έχουν ήδη αντικατασταθεί από στεναγμούς ανακούφισης για την αποχώρηση του από την κυβερνητική συμμαχία και από ανυπομονησία  για κεντροαριστερές κουμπαριές.

Προς στιγμήν, ο  επικεφαλής των ΑΝΕΛ εμφανίζεται ψύχραιμος, αν και σε ένταση, όπως φάνηκε από τη συνέντευξη που παραχώρησε. Θα παραμείνει έτσι;  Δύσκολο. Όχι μόνο λόγω του απρόβλεπτου χαρακτήρα του αλλά κυρίως γιατί πιθανότατα θα αναγκαστεί να φωνάξει, να εντυπωσιάσει αλλά  και να …προκαλέσει  για να φτάσει η φωνή του στα ακροατήρια στα οποία προσβλέπει.

Και τότε, κύριος οίδε…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα