Εσύ γιατί δεν έγινες ακόμη μάνα; 10 παπάδες και ο Άδωνις εξηγούν 

Εσύ γιατί δεν έγινες ακόμη μάνα; 10 παπάδες και ο Άδωνις εξηγούν 
Shutterstock

Γιατί αν σε ένα συνέδριο γονιμότητας δεν μιλήσουν ιεράρχες και πολιτικοί που φιλοδοξούν να γίνουν Τραμπ, ποιος θα μιλήσει, καμία γυναίκα;

Από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου, ήξερες ότι σε είχαμε για ένα σκοπό: Να γίνεις μάνα. Ήξερες ότι έχεις ημερομηνία λήξης και ότι δεν έχεις καμία αξία για εμάς παρά μόνο ως μηχανή αναπαραγωγής.

Εσύ λοιπόν, πότε θα γίνεις μάνα; Γιατί δεν έγινες ακόμη μάνα; Τι πάει να πει θα ήθελες να γίνεις μάνα για αγάπη και όχι για καθήκον; Καθήκον είναι. Να γεννήσεις ψηφοφόρους, εργαζόμενους, ποίμνιο. Πρόβατα και σκλάβους. Προς δική μας εξυπηρέτηση.

Τι πάει να πει, θέλεις να βρεις έναν καλό σύντροφο για να κάνεις οικογένεια; Βρες εκεί έναν άντρα να σε κουκουλωθεί – διότι όταν λέμε να γίνεις μάνα, εννοούμε αυστηρά και μόνο στο πλαίσιο της πυρηνικής οικογένειας- που έχεις και απαιτήσεις.

Τι πάει να πει, δουλεύεις σε δυο δουλειές μόνο και μόνο για να ζήσεις; Τι πάει να πει δεν φτάνουν τα μισθά και των δύο για να νοικιάσετε ένα διαμέρισμα τριών ατόμων και να πληρώσετε λογαριασμούς; Οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας δηλαδή που αράδιαζαν παιδιά μέσα στη φτώχεια; Γιατί δεν θες κι εσύ να ζήσεις έτσι; Σίγουρα είσαι κακομαθημένη.

Τι πάει να πει όταν έψαχνες δουλειά, σε ρώτησαν εάν σκοπεύεις να μείνεις έγκυος; Τι πάει να πει σε απείλησαν να μην “γκαστρωθείς” και “σε πληρώνει τσάμπα η επιχείρηση;” Ας έβρισκες έναν άντρα να φέρνει εκείνος τα λεφτά και εσύ να κάθεσαι σπίτι να μεγαλώνεις παιδιά, αυτός είναι ο ρόλος σου. Τι πάει να πει ότι και να ήθελες να εκχωρήσεις απολύτως την αυτονομία σου, δε βγαίνει με ένα μισθό- συχνά ούτε και με δύο;

Και όταν γίνεις μάνα, μη νομίζεις ότι θα σε βοηθήσει κανείς. Μη νομίζεις ότι θα έχεις παιδικούς σταθμούς που θα καλύπτουν όλη την εργασιακή σου ημέρα και υποστήριξη από το κράτος, νόμους που θα σε προστατέψουν ή που θα στηρίξουν την εργασία σου. Αυτά κοστίζουν χρυσή μου, έχουμε και παπάδες να πληρώσουμε από τους φόρους σου. Αντε θα σου κάνουμε το χατήρι να δουλεύεις δεκάωρα Δευτέρα- Πέμπτη και να δεις τα παιδιά σου την Παρασκευή. Τι θα τα κάνεις τις υπόλοιπες ημέρες; Που να ξέρουμε εμείς. Δικό σου πρόβλημα.

Εσύ θα ξυπνάς στις έξι, θα πλένεις, θα καθαρίζεις, θα μαγειρεύεις, θα νταντεύεις. Ο άντρας σου θα αλλάξει καμία πάνα και θα του λέμε μπράβο. Θα κρατάει τα παιδιά και θα λέμε ότι κάνει baby sitting, λες και δεν είναι αυτή η δουλειά του πατέρα. Ίσως βέβαια να είσαι τυχερή, οι νέοι άντρες όλο και πιο συχνά έχουν καλύτερα μυαλά. Αλλά σε εσένα θα πέφτει το βάρος. Γιατί αυτό θα είναι η μητρότητα για σένα: Βάρος.

Μάνα σημαίνει καθήκον και θυσία. Θα σε εξιδανικεύσουμε μέχρι να χάσεις παντελώς κάθε ανθρώπινη σου υπόσταση. Όχι πως ήσουν και ποτέ άνθρωπος στα μάτια μας. Ήσουν γυναίκα και το μόνο νόημα ύπαρξης για σένα είναι να γίνεις μάνα. Τι εννοείς δεν είσαι ευτυχισμένη; Πως τολμάς; Επίσης δεν ήταν ποτέ αυτό το θέμα μας. Θα σηκώνεις το σταυρό του μαρτυρίου της μάνας με μαζοχισμό και θα λες στα παιδιά σου τις ατάκες που μισούσες να ακούς από τους γονείς σου.

Α, μην ξεχάσω, θα σε κρίνουμε γιατί από τότε που έγινες μάνα, δεν έχεις πια κοιλιακούς φέτες. Είμαστε και μοντέρνοι, αμέ και θα σου επιτρέψουμε να πρέπει να είσαι τέλεια στα πάντα ταυτόχρονα: Μητρότητα, νοικοκυριό, δουλειά, θηλυκότητα. Και όταν θα έχεις νεύρα και νευρώσεις, πάλι εσύ θα φταις.

Τι εννοείς δε σου μοιάζουν όλα αυτά και πολύ ελκυστικά; Είσαι κενή, ματαιόδοξη, εγωίστρια, καριερίστα, φεμινίστρια. Θα μείνεις μόνη. Αν δεν κάνεις παιδιά θα το μετανιώσεις. Όχι, δεν εξετάζουμε τι θα γίνει εάν κάνεις παιδιά και το μετανιώσεις. Πως θα τολμήσεις να το μετανιώσεις; Είναι καθήκον σου.

Και εάν όντως δεν κάνεις παιδιά και το μετανιώσεις, θα στο χτυπάμε, θα σου λέμε ότι εσύ έφταιγες και πως η ζωή σου δεν έχει πια κανένα νόημα. Δεν μας ενδιαφέρει να τεκνοθετήσεις. Θέλουμε να λύσουμε το δημογραφικό, αλλά όχι με τη συμβολή της μετανάστευσης, θέλουμε καθαρό ελληνικό ντιενέι, ασχέτως που στις χιλιετίες που πέρασαν, Πελασγοί ανακατεύτηκαν με Δωριείς, και μετά με Ρωμαίους, Σλάβους, Αλβανούς, Φράγκους. Α και εννοείται το δημογραφικό είναι ευθύνη της γυναίκας να το λύσει, λες και μένει έγκυος με τον κρίνο- oh wait…

Ορίστε, με τις φεμινιστικές βλακείες σου, αναγκαστήκαμε και ακυρώσαμε το Συνέδριο για τη Γονιμότητα. Και τώρα, εάν δεν σε ενημερώσουν 10 παπάδες και ο Άδωνις Γεωργιάδης, πως θα ξέρεις ότι έφταιγες και ότι απέτυχες, που δεν έγινες ακόμη μάνα; 

Πως θα ξέρεις ποια είναι η θέση σου;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα