Κατάφεραν και αυτό: Η τρομοκρατία να είναι το τελευταίο πρόβλημα του πολίτη

Κατάφεραν και αυτό: Η τρομοκρατία να είναι το τελευταίο πρόβλημα του πολίτη
ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 17ΝΟΕΜΒΡΗ.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 05/12/05) (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI) EUROKINISSI

Διαβάστε ένα άρθρο γιατί η πολιτική και κρατική ανεπάρκεια έχει οδηγήσει τον πολίτη να αδιαφορεί ακόμα και για την τρομοκρατία

Θυμάμαι τα τέλη της δεκαετία του 80, αλλά και τη δεκαετία του 90, όπου τα τρομοκρατικά χτυπήματα και δολοφονίες ήταν θέματα που απασχολούσαν για μέρες τη κοινή γνώμη.

Μάλιστα στις εφημερίδες, που τότε άκμαζαν κυκλοφοριακά, δινόταν μάχη για το ποιος θα καταφέρει να δημοσιεύσει την προκήρυξη της 17 Νοέμβρη. Ήταν τόσο μεγάλες οι αντιδράσεις για τον αν πρέπει να δημοσιεύονται ή όχι αυτές οι προκηρύξεις, που το 1990, η τότε Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, νομοθέτησε την απαγόρευση της δημοσίευσης τους και διευθυντές εφημερίδων, πήγαν φυλακή.

Και φθάσαμε στο σήμερα. Απέδρασε ο Χριστόδουλος Ξηρός, όμως πλέον αυτή η είδηση έχει καταντήσει να είναι το τελευταίο πρόβλημα των πολιτών. ΓΙΑΤΙ;;;;

Μια άποψη που εκφράστηκε στις συζητήσεις με οικείους μου είναι και τι με νοιάζει εμένα. Ο Ξηρός ή οποίος τρομοκράτης δεν απειλεί εμένα αλλά πολιτικούς , αστυνομικούς και διπλωματικούς στόχους.

Διαφωνώ κάθετα με αυτήν την άποψη και χωρίς να θέλω να μακρηγορήσω θα πω απλά ότι όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα σου, ποτέ δεν ξέρεις αν η πυρκαγιά θα επεκταθεί και στο δικό σου (οικογένειες θυμάτων). Επίσης θα θυμίσω τις παράπλευρες απώλειες με τον άδικο χαμό του Θάνου Αξαρλιάν τον Ιούλιο του 1992, έξω από το υπουργείο οικονομικών.

Ας πάμε τώρα στην άλλη μερίδα πολιτών, που αντιμετωπίζει αδιάφορα την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού -και σε αυτούς κατατάσσομαι και εγώ- παρά το κλίμα τρομοκρατο -φοβίας που επιχείρησαν να επιβάλλουν κάποια τηλεοπτικά δελτία, μεταφέροντας χρονικά ακόμα και ένα βίντεο κλιπ κλιπ που είχε γυριστεί, πριν τη σύλληψη του Χριστοδουλου Ξηρού, στις μέρες που έπαιρνε άδεια από τις φυλακές.

Τα ερώτημα του πολίτη γιατί να προβληματιστώ εγώ όταν κάποια είναι ανίκανοι και δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, έχει λογική.

Άλλωστε γιατί να προβληματιστούμε εμείς, όταν κάποιοι εισαγγελικοί λειτουργοί αρνούνται κατηγορηματικά να δώσουν άδεια στην ηγετική ομάδα της 17 Νοέμβρη και συγκεκριμένα στους Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και Δημήτρη Κουφοντίνα και κάποιοι συνάδελφοί τους, αποφασίζουν με άλλα κριτήρια να χορηγήσουν στον αρχιεκτελεστή της οργάνωσης “Μανώλη” ( κατά κόσμο Χριστόδουλο Ξηρό), 7 άδειες μέσα σε 15 μήνες.

Είναι πασιφανές ότι κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και παρά τις όποιες ΕΔΕ που διατάσσουν εκ των υστέρων οι πολιτικοί και ως συνήθως δεν τιμωρείται κανείς, θα πρέπει εμείς να εξηγήσουμε αυτά τα παράδοξα.

Επίσης ήταν τελείως άστοχη και άκαιρη και η διαπίστωση του υπουργού δικαιοσύνης για τη δημιουργία φυλακής υψίστης ασφαλείας τις επόμενες 100 μέρες. Να γίνει και να πούμε ζήτω, αλλά αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από παραπέτασμα καπνού, γιατί ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν απέδρασε από τη φυλακή αλλά αδειούχος.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή…

*Ο Φώτης Νάκος είναι αρχισυντάκτης του NEWS247. Έχει εργαστεί στον “Ταχυδρόμο” και στις εφημερίδες “Ελεύθερος” και “Αδέσμευτος Τύπος”, την τηλεόραση της ΕΡΤ και του ΣΚΑΪ και στο ρ/σ City και έχει σπουδάσει “Ελληνικό πολιτισμό” στο ανοικτό πανεπιστήμιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα