Από τον ΕΝΦΙΑ στο κυνήγι των αριθμών

Από τον ΕΝΦΙΑ στο κυνήγι των αριθμών
Στιιότυο από την ψηφοφορία ια το πολυνομοσχέδιο στην Βουλή τις πρώτες ππρωϊνές ώρες της Δευτέρας 31 Μαρτίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο Γιάννης Πιτταράς γράφει για το μάταιο κυνήγι της κυβέρνησης με τα νούμερα και τους αριθμούς. Οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ και η στήριξη σε δόσεις

Επί δυο χρόνια η κυβέρνηση συνεργασίας κυνηγάει αριθμούς. Αριθμητικούς στόχους που πάντα καταλήγουν στο ίδιο διακύβευμα. Πώς δηλαδή θα αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν φυσικά ο περίφημος ΕΝΦΙΑ που επικοινωνιακά αλλά και ουσιαστικά σε αρκετές περιπτώσεις έδωσε κατά πολλούς την χαριστική βολή στο έτσι και αλλιώς δυσμενές κλίμα εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης.

Η επιλογή του πολιτικού αιφνιδιασμού με το αίτημα για παροχή ψηφου εμπιστοσυνης μπορεί να εχει ολα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας κίνησης που δίνει φαινομενικά στην συγκυβέρνηση τον αέρα των πολιτικών πρωτοβουλιών και εδω ομως ξανά ο στόχος είναι αριθμητικός!

Και αν μέχρι σήμερα η επικαιρότητα κατακλυζόταν από τον αριθμό των απολύσεων και από τον αριθμό των δόσεων του ΕΝΦΙΑ, μέχρι την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή όλοι θα αναζητούν και πάλι τα νούμερα.

Αν οι 154 βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα είναι 154 και στην ψηφοφορία, αν θα υπάρχουν απώλειες, άρα και διαγραφές ή αν κάποιοι από τους ανεξάρτητους βουλευτές προσθέσουν την ψήφο τους στα ΝΑΙ, δημιουργώντας νέα δεδομένα ενόψει της επόμενης ψηφοφορίας του νέου έτους για την προεδρική εκλογή.

Και όταν πάλι ξεχαστούν οι αριθμοί και καταλαγιάσει η σκόνη της έτσι και αλλιώς αναμενόμενης σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης εντός του Κοινοβουλίου, θα έχει έρθει ο καιρός για την 2η δόση του ΕΝΦΙΑ και λίγο πριν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2015 η πληρωμή της τελευταίας δόσης…

Ίσως βέβαια μέχρι τότε να συνειδητοποιήσουν ότι όπως δεν σώζεται από τον αριθμό των δόσεων αυτός που χρωστάει και αδυνατεί να τις πληρώσει έτσι και αλλιώς, έτσι και δεν νοείται κυβέρνηση με στήριξη σε… 6μηνιαιες δόσεις!

* O Γιάννης Πιτταράς  είναι δημοσιογράφος. Έχει δουλέψει στο “ΚΑΝΑΛΙ 29”, το “ALTER”, το “STAR”, το “NEW CHANNEL”, τον “Alpha”, την “ΒΡΑΔΥΝΗ”, το “ΚΑΡΦΙ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα