Είναι επικίνδυνα τα πανό και τα τρικάκια; Ντροπή, κύριε Θεοδωρικάκο…

Είναι επικίνδυνα τα πανό και τα τρικάκια; Ντροπή, κύριε Θεοδωρικάκο…
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος Menelaos Myrillas / SOOC

Οι δεκάδες προσαγωγές για την παρέμβαση του Ρουβίκωνα στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ και η...ρύπανση από τα τρικάκια στο πεζοδρόμιο.

Στις αυταρχικές χώρες τύπου Τουρκίας η Αστυνομία συλλαμβάνει όσους τολμούν να διαδηλώνουν, μερικές φορές το κάνει και προληπτικά.

Η Ελλάδα δεν είναι αυταρχική χώρα, ανήκει στο στενό πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης. Επομένως, αποκλείεται η Αστυνομία της να μετέρχεται τέτοιες μεθόδους.

Αμ δε. Διάβασα αυτήν την είδηση και δεν πίστευα στα μάτια μου. Όμως, δυστυχώς είναι αληθινή. Μια ομάδα μελών του «Ρουβίκωνα» πήγε έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, πέταξε τρικάκια και σήκωσε ένα πανό, με το οποίο λοιδορούσε τη γνωστή δήλωση του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου περί «τζαμπατζήδων». Μέχρι εδώ τίποτα το περίεργο. Όμως, η είδηση δεν σταματάει εδώ. Η συνέχειά της λέει ότι έσπευσε η Αστυνομία και έκανε δεκάδες προσαγωγές!

Για ποιο λόγο; Αγνωστο. Απαγορεύεται σε οποιονδήποτε πολίτη να διαμαρτυρηθεί για ό,τι θέλει πετώντας τρικάκια; Μήπως τα τρικάκια έχουν βγει στην…παρανομία μαζί με τα πανό και δεν το έχουμε μάθει;

Κι επειδή κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, η μοναδική (όχι δικαιολογία, δικαιολογία δεν υπάρχει, αλλά) πρόφαση, που θα μπορούσαν να επικαλεστούν, είναι ότι τα τρικάκια προκάλεσαν…ρύπανση στο πεζοδρόμιο έξω από τα γραφεία της ΝΔ.

Κανονικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μόλις μάθαινε αυτήν την είδηση, θα έπρεπε να ρωτήσει τον αρχηγό της Αστυνομίας: «Γιατί κάνατε αυτές τις προσαγωγές;». Κι επειδή δικαιολογημένη απάντηση δεν υπάρχει, ο υπουργός θα έπρεπε να κατσαδιάσει τον αρχηγό. Ετσι θα γινόταν σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Διότι σε καμιά τέτοια χώρα δεν συλλαμβάνονται πολίτες που διαμαρτύρονται με τρικάκια και πανό. Στην Ελλάδα συλλαμβάνονται και ο αρμόδιος υπουργός δεν αντιδρά ούτε καν αισθάνεται ντροπή.

Θα ντρεπόταν, αν μπορούσε να καταλάβει αυτό που έχει πει ο Βρετανός συγγραφέας Νόρμαν Ντάγκλας: «Η δυσπιστία απέναντι στην εξουσία θα έπρεπε να είναι το πρώτο πολιτικό δικαίωμα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα