Στείλτε τον Πολάκη για χοχλιούς. Βλάπτει την κυβέρνηση, προσβάλλει την Αριστερά

Στείλτε τον Πολάκη για χοχλιούς. Βλάπτει την κυβέρνηση, προσβάλλει την Αριστερά
Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή

Διότι μπορεί η μπουνταλοσύνη του Πολάκη να ικανοποιεί τους φανατικούς, αλλά ταυτόχρονα απωθεί τους άλλους, οι οποίοι μπορεί να είναι περισσότεροι. Και οι φανατικοί είναι δεδομένοι, οι άλλοι όχι...

Η στάση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στον πολλαπλώς και πολλάκις παρεκτραπέντα υπουργό του Παύλο Πολάκη είναι ανεξήγητη.

Ο ισχυρισμός ότι έχει μεγάλο «φαν κλαμπ» στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρκετός για να δικαιολογήσει αυτήν την πρωθυπουργική μεγαθυμία. Διότι μπορεί η μπουνταλοσύνη του Πολάκη να ικανοποιεί τους φανατικούς, αλλά ταυτόχρονα απωθεί τους άλλους, οι οποίοι μπορεί να είναι περισσότεροι. Και οι φανατικοί είναι δεδομένοι, οι άλλοι όχι.

Ο Πολάκης δεν είναι ένα οποιοδήποτε κομματικό στέλεχος, ώστε οι ενέργειές του να δικαιολογούνται ως «αψάδα». Είναι υπουργός. Ως υπουργός(και δη Υγείας, τρομάρα του…) δεν μπορεί να καπνίζει σε κοινή θέα. Ως υπουργός δεν δικαιούται να συμπεριφέρεται υβριστικά απέναντι(και) σε αναχωρήσαντες από τον μάταιο τούτο κόσμο. Ο μόνιμος «τσαμπουκάς» του στο facebook προσιδιάζει σε παλιό κουτσαβάκι, όχι σε υπουργό. Δεν είναι μαγκιά να ψεύδεσαι, να βρίζεις και να απειλείς και, όταν πάει να σε τσιμπήσει ο εισαγγελέας, να επικαλείσαι τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Είναι συμπεριφορά ψευτόμαγκα.

Κανένας άλλος υπουργός δεν συμπεριφέρεται έτσι. Ποιος είναι ο Πολάκης και έχει(του την παραχωρεί ο πρωθυπουργός) ασυλία; Ο κ. Τσίπρας κάνει λάθος. Διότι ο Πολάκης δουλεύει για τον εαυτό του. Καλλιεργεί το έδαφος για να επανεκλεγεί βουλευτής. Και μπορεί να το πετύχει. Ο ίδιος θα έχει κερδίσει, αλλά μπορεί να έχει βλάψει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και το κόμμα του. Υπάρχει κι ένας επιπλέον λόγος: το στιλ, το ύφος και η εν γένει συμπεριφορά του Πολάκη προσβάλλουν την Αριστερά, εξ ου και οι πολλές αντιδράσεις συναδέλφων και συντρόφων του.

Τούτων ούτως εχόντων, ο Πολάκης δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός δεν δικαιούται να τον κρατάει στο όνομα καμιάς φιλίας και καμιάς σκοπιμότητας. Ας τον απαλλάξει από τα υπουργικά του καθήκοντα και ας του αναθέσει τον ρόλο του κομματικού μπουλντόγκ, αν θεωρεί ότι αρέσει στους φανατικούς. Ετσι, θα έχει και περισσότερο χρόνο για να πηγαίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του και να μαζεύει χοχλιούς.

Οσοι πιστεύουν ότι (εξακολουθεί να) τους είναι χρήσιμος ο γλωσσικός εξτρεμισμός και ο φανατισμός του Πολάκη, ας προσέξουν αυτήν εδώ την ρήση του φιλοσόφου Τζορτζ Σανταγιάνα: “Φανατισμός είναι να διπλασιάζεις την προσπάθεια, ενώ έχεις ξεχάσει τον σκοπό“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα