Ο Ξηρός είναι το μικρότερο πρόβλημα μας

default image

Διαβάστε ένα άρθρο (συμμετοχή στις "Γνώμες" του NEWS 247) για τη διαφωνία γύρω από τον προσδιορισμό των "αληθινών προβλημάτων" της κοινωνίας

Όπως συνήθως συμβαίνει, τα κανάλια έχουν πέσει στο θέμα του Χριστόδουλου Ξηρού σαν παιδάκια σε τούρτα παγωτό: Με τα μούτρα, δίχως μέτρο και δίχως την  παραμικρή διάθεση να σταματήσουν μέχρι να γλείψουν και το τελευταίο ίχνος γλυκού από το πιάτο. Με ποιους συναντιόταν ο Ξηρός στη φυλακή, με ποιους δεν συναντιόταν, τι λένε οι πρώην σύντροφοι του, τι λένε τα αδέλφια του, τι λέει ο κουρέας του (μεταξύ μας, αυτό πράγματι θα είχε ενδιαφέρον), προκηρύξεις, επικηρύξεις, εικασίες, πολιτικές αντεγκλήσεις, τέλειωσε το δελτίο. Μόνο για τα αθλητικά και τον καιρό μένει λίγος χρόνος.

Οι «ψαγμένοι» θα πουν φυσικά ότι πρόκειται για κλασσική περίπτωση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Ο Ξηρός χρησιμοποιείται για ξεχαστούν τα αληθινά προβλήματα της χώρας. Για μια σπάνια φορά θα συμφωνήσω μαζί τους. Η διαφωνία μας ξεκινάει υποθέτω από τον προσδιορισμό των «αληθινών προβλημάτων». Διότι προσωπικά δεν αναφέρομαι  στην Τρόικα, τον Στουρνάρα και  όλα τα συναφή.

Την εβδομάδα που διανύουμε δυο μετανάστες από την Συρία πνίγηκαν κοντά στο Φαρμακονήσι και άλλοι δέκα αγνοούνται στην προσπάθεια τους να μπουν – παράνομα- στην Ελλάδα. Αιωρούνται καταγγελίες ότι οι άνδρες του Λιμενικού τους έβριζαν αντί να τους δώσουν σωσίβια. Ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε σχετικά: «Δεν πιστεύω ότι κανείς θέλει να ανοίξουμε τις πύλες και όλοι οι μετανάστες να απολαμβάνουν ασύλου στη χώρα». Αν δεν είχε επέμβει η Διεθνής Αμνηστία και αν δεν είχε πάρει την πρωτοβουλία  να διατάξει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση  το ναυτοδικείο Πειραιώς, το θέμα θα είχε ξεχαστεί ήδη. 

Πριν από λίγες μέρες, οχτάχρονος μαθητής στην Άρτα κατήγγειλε τον δάσκαλο του ότι τον τιμώρησε βάζοντας τους συμμαθητές του να τον χαστουκίζουν.  Ή ακόμα, όπως ισχυρίζονται οι γονείς του παιδιού, και να τον γρονθοκοπούν. Ο δάσκαλος, την Παρασκευή 24/1, επρόκειτο να απολογηθεί. Οι συνάδελφοι του προχώρησαν σε στάση εργασίας προκειμένου να του συμπαρασταθούν και προκειμένου, αναφέρουν στη ανακοίνωση τους: «να προφυλάξουν το λειτούργημα του εκπαιδευτικού στις δύσκολες εποχές που διανύουμε».

Ο Χριστόδουλος Ξηρός προφανώς αποτελεί πρόβλημα για την Ελλάδα. Και ο ίδιος ως πρόσωπο, εφόσον κυκλοφορεί πια ελεύθερος αλλά και οι διαδικασίες, οι παραλείψεις και οι αβλεψίες που τον οδήγησαν στην ελευθερία. Δεν αποτελεί εντούτοις το μεγαλύτερο πρόβλημα μας.

Στα δικά μου μάτια, οι λιμενικοί που πέταξαν σωσίβιο σε ανθρώπους οι οποίοι πνιγόταν μπροστά στα μάτια τους, είναι μεγαλύτερο πρόβλημα. Το υπουργείο που δεν είχε καμία διάθεση να ερευνήσει την υπόθεση είναι μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο δάσκαλος που σκαρφίζεται βασανιστήρια ως μέθοδο σωφρονισμού είναι μεγαλύτερο πρόβλημα. Οι δάσκαλοι που του συμπαραστέκονται, αντί να σταθούν αποφασισμένα απέναντι του, είναι μεγαλύτερο πρόβλημα. 

Όσο για τα κυρίαρχα ΜΜΕ και οι λογικές τους; Εντάξει, για αυτά δεν χρειάζεται να σας πω εγώ πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι…

* Το άρθρο του κ. Κεφαλογιάννη δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο prismanews.gr

* Ο Κώστας Κεφαλογιάννης  είναι δημοσιογράφος. Εργάστηκε στις εφημερίδες Εξουσία, Sportime, Εξέδρα των Σπορ και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Sportime 89,2 και Arrena 89,2. Αρθρογραφεί καθημερινά στο www.prismanews.gr και στο Contra.gr. Συνήθως είναι πιο φλύαρος από το βιογραφικό του…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα