Επισκέψεις

Επισκέψεις

Η αξία της στήριξης των Αμερικανών και ο "πληρώνων" που έχει πάντα δίκιο

Οι αξιωματούχοι ειδικά όταν έχουν περάσει από πολύ υψηλές θέσεις, γίνονται συνήθως κυνικοί όταν αποσυρθούν και πιο ειλικρινείς.

Ο Αμερικανός παράγοντας, που μίλησε στην απεσταλμένη του NEWS 247 στη Νέα Υόρκη, έκανε λόγο για “άχρηστη στήριξη”, αναφερόμενος στη στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα στο θέμα του χρέους.

“Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες ήθελαν να βοηθήσουν, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ, θα έπρεπε να ασκήσουν τεράστιες πιέσεις στην Ευρώπη, και ιδίως στην Γερμανία να προχωρήσει άμεσα η μείωση του χρέους. Άλλωστε, οι ΗΠΑ δεν έχουν να χάσουν τίποτε… δεν χάνουν χρήματα”, είπε χαρακτηριστικά.

Μπορεί  η φράση “άχρηστη στήριξη”, να έχει μεγάλες δόσεις υπερβολής, ωστόσο είναι αλήθεια ότι αν η Ευρώπη -δηλαδή η Γερμανία- δεν πειστεί να πάρει αποφάσεις, το θέμα του χρέους δεν λύνεται.

Αν τελικά ο Μπαράκ Ομπάμα, επισκεφθεί την Ελλάδα, θα πρόκειται για μια πολύ μεγάλης σημασίας συμβολική κίνηση και για κίνηση στήριξης, αλλά δυστυχώς στο θέμα του χρέους ισχύει αυτό που έλεγε ένας παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

“Ο πληρώνων έχει πάντα δίκιο”. Και σε αυτή την περίπτωση δεν είναι οι ΗΠΑ που πληρώνουν, αλλά οι Ευρωπαίοι.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

SHARE:

24Media Network