Μακροβούτι στη λάσπη

Μακροβούτι στη λάσπη

Στην πιο δύσκολη στιγμή για τον ελληνικό λαό, η αντιπαράθεση στη δημόσια σφαίρα γίνεται με όρους λασπομαχίας. Η υπόθεση με το σπίτι του πρωθυπουργού είναι ενδεικτική

“Όχι απλώς δεν είναι στο νοίκι, αλλά όπως κάναμε και ένα ρεπορτάζ χθες μετά από τηλεφώνημα που δεχτήκαμε, ο Τσίπρας πώς αγόρασε το σπίτι; Από πλειστηριασμό”

Όποιος θέλει να ασκήσει πολιτική κριτική στην κυβέρνηση, μπορεί να βρει πάρα πολλές αφορμές. Πρόκειται άλλωστε για κυβέρνηση, που εφαρμόζει μνημόνιο και σύντομα θα εφαρμόσει νέα σκληρά μέτρα.

Αν ασκείς κριτική βάσει πραγματικών στοιχείων και γεγονότων, όσο σκληρή και να είναι, το κοινό καλό υπηρετείς.

Όταν όμως λες ένα πρωτοφανές ψέμα, δεν προσφέρεις τίποτα στον λαό και τους πολίτες στους οποίους υποτίθεται ότι απευθύνεσαι και υποτίθεται ότι ενημερώνεις.

Η πρώτη φράση του κειμένου, ακούστηκε στον αέρα ραδιοφωνικής εκπομπής. Ο παρουσιαστής της, αν και επικαλέστηκε το “ρεπορτάζ”, γνώριζε ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Οι χαχανούληδες δίπλα του, θεώρησαν απόλυτα φυσικό να λέγεται κάτι τέτοιο για τον πρωθυπουργό της χώρας, χωρίς στοιχεία και χασκογελούσαν για το "ψέμα του Τσίπρα".

Στην πιο δύσκολη στιγμή για τον ελληνικό λαό, ζούμε μια εποχή νεοαυριανισμού. Με εκτελέσεις συμβολαίων, βρώμικα διαπιστευτήρια για την επόμενη δουλειά, εκβιασμούς και ψέματα.

Όταν τα ίδια τα ΜΜΕ, δίνουν την ευκαιρία στην εκάστοτε κυβέρνηση να μιλά για δημοσιογραφική αλητεία και να έχει δίκιο, είναι προφανές ότι η αντιπαράθεση στη δημόσια σφαίρα έχει μετατραπεί σε θλιβερή λασπομαχία.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

SHARE:

24Media Network