O Ομπάμα και οι βιαστικοί

O Ομπάμα και οι βιαστικοί

H νίκη του Τραμπ, η επίσκεψη Ομπάμα και οι άνευ λόγου πανηγυρτζήδες

Η επίσκεψη Ομπάμα την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, είχε και έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία για την Ελλάδα.

Η νίκη του Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές, της προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα, σχετικά με το μήνυμα που θα σταλεί σε όλη την ανθρωπότητα.

Ένας ομολογουμένως, πολύ σημαντικός ηγέτης, θα μιλάει με φόντο την Ακρόπολη, την ώρα που ο κόσμος κάνει στροφή προς το σκοτάδι.

Αναγνωρίζουμε ότι τα πάντα, στις μέρες μας καταλήγουν στην οικονομία, αλλά η βιαστική προσπάθεια να προεξοφληθεί η αποτυχία της επίσκεψης, λόγω της επικράτησης Τραμπ, δεν μπορέι να κατανοηθεί παρά με όρους πολιτικής ιδιοτέλειας.

Όσον αφορά το θέμα του χρέους, από την αρχή δεν ανέμενε κανείς να λύσει το πρόβλημα ο Ομπάμα με δυο καλά λόγια στην Αθήνα.

Όλοι γνωρίζουν, ότι το ζήτημα του χρέους είναι ένα πολυσύνθετο ζήτημα και σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων. Θα λυθεί όταν αυτοί φτάσουν σε συμφωνία και αυτό δεν εξαρτάται από το ποιος πρόεδρος των ΗΠΑ θα κάνει δηλώσεις και που.

Τα σοβαρά κράτη, έχουν συνέχεια και στην οικονομική και στην εξωτερική πολιτική τους. Όποιος θεωρεί ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις, που εξαρτώνται από ένα και μόνο πρόσωπο, είναι βαθιά νυχτωμένος.

Θα πρέπει όμως, οι πρόωροι πανηγυρτζήδες για μια οποιαδήποτε αποτυχία όχι της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά της Ελλάδας στο μέτωπο του χρέους, να αναρωτηθούν, γιατί πανηγυρίζουν και ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα, αν η μάχη για να υπάρξει ελάφρυνση, δεν καταλήξει πουθενά.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα