Ουραγοί

Ουραγοί

Εμπόδια, κακή ενημέρωση και υποστελέχωση των ΜΕΘ. Η υγεία δεν μπορεί να αφήνεται στα μνημόνια

Οι μεταμοσχεύσεις, είναι ένα πολύ ευαίσθητο και ταυτόχρονα σημαντικό ζήτημα και όπως καταδεικνύει το σημερινό ρεπορτάζ του NEWS 247, από το 2008 μέχρι και σήμερα, ο αριθμός τους στην Ελλάδα μειώνεται σταθερά.

Πέρα από την αυστηροποίηση του νόμου και την έλλειψη ενημέρωσης, το κράτος έχει ευθύνες, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι η πολιτική που ακολουθείται στην υγεία, λόγω των μνημονίων, έχει καταστροφικές συνέπειες.

Είναι άλλο το νοικοκύρεμα και άλλο να μην υπάρχει ένα οργανωμένο πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων από την Πολιτεία.

Είναι άλλο το να διακόπτεις το “πάρτι” που είχε στηθεί από τους επιτήδειους, τον καιρό που οι αγελάδες ήταν παχιές και οι έλεγχοι ανύπαρκτοι και άλλο οι ΜΕΘ να είναι υποστελεχωμένες, να έχουν κλειστά κρεβάτια και το ιατρικό προσωπικό να είναι κακοπληρωμένο και να κάνει διπλοβάρδιες.

Οι αριθμοί δεν λένε πολλά, αν δεν συλλογιστούμε τις αιτίες, αλλά και το τι σημαίνουν στην πραγματική ζωή. Μείωση των μεταμοσχεύσεων, σημαίνει ότι συνάνθρωποί μας που θα μπορούσαν να σώσουν ή να βελτιώσουν τη ζωή τους, δεν έχουν αυτή την ευκαιρία.

Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη, του ότι η υγεία των ανθρώπων δεν μπορεί να μπαίνει σε μνημόνια και αυτό θα έπρεπε να είναι αντικείμενο εθνικού διαλόγου και εθνικής συνεννόησης.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

SHARE:

24Media Network