Πόθεν Έσχες Βουλευτών: Αυτή η κοροϊδία

Πόθεν Έσχες Βουλευτών: Αυτή η κοροϊδία
ΣΚΙΤΣΟ EUROKINISSI

Η απουσία του Πόθεν, το ετήσιο σόου και ο Άκης που μια χαρά συμμετείχε, μέχρι να συλληφθεί

(Σκίτσο: Eurokinissi)

Έφτασε για άλλη μια φορά η στιγμή για να ανέβει η ετήσια παράσταση  με τίτλο “Πόθεν Έσχες Βουλευτών”.

Σήμερα, θα ξανανακαλύψουμε τους “σκαφάτους”, τους πλούσιους και τους φτωχούς και μετά το σχετικό κουτσομπολιό και 2-3 κατάρες για τις περιουσίες, που συνήθως πρόκειται για “κληρονομιές ή ανήκουν στη ή στο σύζυγο”, θα τα ξεχάσουμε όλα.

Και ίσως έτσι πρέπει, αφού η αυτή η κοροϊδία, στην υπηρεσία δήθεν της διαφάνειας, δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω.

Η απαρίθμηση περιουσιακών στοιχείων, χωρίς να εξηγείται το πώς αποκτήθηκαν, χωρίς να ξέρουμε τι αποκτήθηκε κατά την ενασχόληση του βουλευτή με την πολιτική, χωρίς να διασφαλίζεται ότι πράγματι δηλώνονται όλα, είναι απλώς για τα μάτια του κόσμου.

Θυμηθείτε και την επιστολή Κρεμαστινού προς τον τότε πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη. Έλεγε μεταξύ άλλων:

“Είναι γνωστό σε όλους, κ. Πρόεδρε, ότι κανένας δεν δηλώνει στο Πόθεν Έσχες εισοδήματα που δεν μπορεί να δικαιολογήσει”.

Αλλά παρόλα αυτά επιμένουμε στη διαδικασία εδώ και χρόνια και παρουσιάζεται μάλιστα και ως αποκάλυψη, με μύδρους κατά των πλουσίων βουλευτών.

Το ζήτημα όμως δεν είναι απλώς το αν κάποιος βουλευτής είναι πλούσιος. Δικαίωμά του. Αυτό που πρέπει να μη μένει στο σκοτάδι (και μένει με αυτή τη διαδικασία), είναι το πόσο πλούτισε από τη  μέρα που έγινε βουλευτής και με ποιους ακριβώς τρόπους.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μια χαρά συμμετείχε επί χρόνια στην θεατρική παράσταση “Πόθεν Έσχες Βουλευτών”, μέχρι να καταλήξει στη φυλακή.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα