Τα τελευταία μέτρα του Μαραθώνιου

34th Athens Classic Marathon  in Athens Nov.13, 2016 / 34   , , 13 , 2016
34th Athens Classic Marathon in Athens Nov.13, 2016 / 34 , , 13 , 2016 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Η ευνοϊκή συγκυρία για να υπάρξει λύση για το χρέος και οι πιέσεις, που θα ενταθούν όσο πλησιάζουμε την 5η Δεκεμβρίου

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Από την αποφράδα μέρα του Καστελόριζου, μέχρι σήμερα, ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πολύ ακριβά το λογαριασμό της οικονομικής κρίσης και εξακολουθεί να πληρώνει.

ADVERTISING

Ο τελευταίος αγώνας αντοχής, που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015, φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος του με ορόσημο την 5η Δεκεμβρίου.

Η ευνοϊκή συγκυρία, με τον κ. Σόιμπλε να δηλώνει για πρώτη φορά ότι τον Δεκέμβριο θα γίνει συζήτηση για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και το ΔΝΤ, να ζητά παραμετροποίηση των μέτρων, αλλά όχι άμεση εφαρμογή, αφήνει ανοιχτά περιθώρια για να υπάρξει μια λύση.

Αυτό περιμένει η ΕΚΤ για να εντάξει την Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση και να ανοίξει ο δρόμος στον δανεισμό απευθείας από τις αγορές.

Διανύουμε τα τελευταία μέτρα αυτής της δύσκολης διαδρομής. Μέλημα της κυβέρνησης, θα πρέπει να είναι, ο δρομέας να τερματίσει όρθιος και όχι να υπάρξει κατάρρευση, μετά τον τερματισμό.

Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πει πολλές φορές, ότι η λύση θα έρθει με την κοινωνία όρθια. Τώρα είναι η ώρα να υπερασπιστεί τα λόγια του, γιατί όσο θα πλησιάζει η 5η Δεκεμβρίου, τόσο θα αυξάνονται οι πιέσεις για λύσεις χωρίς “κόκκινες γραμμές”.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

SHARE:

24Media Network