Οι τσάμηδες ξανάρχονται

Οι τσάμηδες ξανάρχονται

Διαβάστε ένα άρθρο (συμμετοχή στις "Γνώμες" του NEWS 247) για το γιατί ο Έντι Ράμα, κατά τα άλλα φίλος της Ελλάδος, έδωσε εντολή στους αξιωματούχους της χώρας του, να θέτουν τις διεκδικήσεις των «περιουσιών των Τσάμηδων» σε κάθε διμερή συνάντηση

Στον επόμενο ανασχηματισμό της αλβανικής κυβέρνησης, που θα γίνει σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στις αρχές του 2014, ο Έντι Ράμα, πρωθυπουργός της Αλβανίας, θα συμπεριλάβει στην κυβέρνηση του και τον εκπρόσωπο των ακραίων εθνικιστών Τσάμηδων (Ιντριτζί).

Ο Έντι Ράμα, κατά τα άλλα φίλος της Ελλάδος, έδωσε εντολή στους αξιωματούχους της χώρας του, να θέτουν τις διεκδικήσεις των «περιουσιών των Τσάμηδων» σε κάθε συνάντηση των ειδικών επιτροπών του ΥΠΕΞ της γείτονος χώρας με το ΥΠΕΞ της Ελλάδος.

Στις τελευταίες εκλογές, το κόμμα των Τσάμηδων εξασφάλισε το 4% του εκλογικού σώματος τγης Αλβανίας, με πρόγραμμα ξεκάθαρα ανθελληνικό. Είναι ένα θέμα, το πώς θα συνυπάρξουν στην ίδια κυβέρνηση οι τρεις ελληνικής καταγωγής μειονοτικοί  υφυπουργοί, με τους εκπροσώπους των Τσάμηδων, που δεν διεκδικούν μόνο τις δήθεν περιουσίες τους, αλλά και την κατ’ αυτούς Τσαμουριά, δηλαδή προαιώνια ελληνικά εδάφη.

 Τί έκαναν οι Τσάμηδες κατά την περίοδο της διπλής κατοχής; Βοηθούσαν με κάθε τρόπο τα φασιστικά στρατεύματα κατοχής, τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι,χαιρετούσαν φασιστικά όπως οι νεοναζί και έστελναν στο εκτελεστικό απόσπασμα πολλούς Έλληνες πατριώτες. Κάποιοι από αυτούς δεν δίσταζαν να φορέσουν τις φασιστικές στολές. Την ίδια εποχή, ένα μεγάλο μέρος του αλβανικού λαού βοηθούσε με κάθε τρόπο με ποιήματα και τραγούδια τον αγώνα του ελληνικού στρατού και του λαού ενάντια στους φασίστες εισβολείς. Τα ποιήματα αυτά είχαν μετατραπεί σε δημοτικά τραγούδια και τραγουδιούνταν και χορεύονταν στα σπίτια Αλβανών και Βορειοηπειρωτών πατριωτών.

Οι Τσάμηδες, μουσουλμάνοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία, είναι σήμερα φανατικοί  εκφραστές του δόγματος Νταβούτογλου, έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ενεργοποιηθούν στα πλαίσια του μουσουλμανικού τόξου, που καλύπτει τα Βαλκάνια και τις πρώην σοβιετικές χώρες, όπου κατοικούν πολυπληθείς ομάδες, μουσουλμάνων στο θρήσκευμα.

 Η ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων  υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου στις υποθαλάσσιες περιοχές της χώρας μας και της Κύπρου, είναι ακόμα μια αιτία για τις ενίοτε καλυμένες και άλλοτε προσεκτικά φανερές απειλές της Τουρκίας.  όπως οι θλιβερές επιδιώξεις των Σκοπιανών, που δεν αποδέχονται τη δική τους εθνολογική προέλευση, τη δική τους ιστορία, αναρτούν δε σε κάθε πλατεία και γωνιά του κρατιδίου αγάλματα με τους πρωταγωνιστές και θεμελιωτές της ελληνικής ιστορίας, μήτρας του παγκόσμιου πολιτισμού.

Η υπερφίαλη, εθνικιστική, ανιστόρητη ηγεσία του κ. Γκρουέφσκι και οι περί αυτόν θερμοκέφαλοι αγνοούν την έντιμη και ρεαλιστική δήλωση του ιστορικού ηγέτη τους, Κίρο Γκλιγκόροφ, που έγραψε στα απομνημονεύματά του: « Είμαστε υπερήφανοι για την καταγωγή μας, για την ιστορία μας. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΛΑΒΟΙ». Αμέσως μετά την έκδοση των απομνημονευμάτων, βέβαια, έγινε η γνωστή απόπειρα δολοφονίας εναντίον του σπουδαίου αυτού ηγέτη των Σκοπίων, ο οποίος είχε αρνηθεί με αξιοπρέπεια να συμμετάσχει, παρά την  ασφυκτική πίεση- και εν μέρει της εξάρτησης λόγω του μουσουλμανικού θρησκεύματος της πλειοψηφίας ων Σκοπιανών και των Αλβανών κατοίκων-της τουρκικής πλευράς και των σωβινιστών των Σκοπίων, στην ανθελληνική στρατηγική τους.

Αν είναι ειλικρινής ή όχι ο Έντι Ράμα στα κηρύγματα φιλίας προς  την Ελλάδα, θα φανεί κυρίως από το εάν θα επαναφέρει και ενεργοποιήσει τη συμφωνία Ελλάδος-Αλβανίας για την υφαλοκρηπίδα μεταξύ των δύο χωρών, την οποίαν ακύρωσε ο Μπερίσα υπό την πίεση και πάλι του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Η χώρα μας στην πρόσφατη ιστορία της δεν έκανε παρά αμυντικούς  απελευθερωτικούς πολέμους ελληνικών εδαφών.

Οι Τσάμηδες και οι κάθε είδους και προέλευσης εχθροί της πατρίδας μας, πρέπει να γνωρίζουν  ότι η χώρα θα ξεπεράσει την εν πολλοίς κατασκευασμένη κρίση, που επήλθε με ευθύνη βέβαια και του λαού της, θα σταθεί στα πόδια της,είτε το θέλουν είτε όχι, και θα πάρει και πάλι κεφάλι, για να εξασφαλίσει όμως την ειρήνη σε ένα περιβάλλον που υπάρχουν παράνομες διεκδικήσεις ελληνικών εδαφών.

Εδώ που τα λέμε, δεν είναι κακό να έχει μια χώρα S300, σύντομα δε και S400 για αμυντικούς σκοπούς. Η απόλυτα επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλων S300 που έγινε πρόσφατα στην Κρήτη, παρουσία των στρατιωτικών ακολούθων ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων και του Τούρκου ακολούθου, ας είναι ένα ειρηνικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ιδιαίτερα προς αυτούς, «τους συμμάχους μας» στο ΝΑΤΟ, που ενισχύουν συνεχώς στα παράλιά τους, την «στρατιά του Αιγαίου», όπως την ονομάζουν!!! Μακάρι να μην αναγκαστούμε να τους χρησιμοποιήσουμε ποτέ.

Προς το παρόν, ας  δώσουμε τη μάχη εναντίον των φοροφυγάδων,των offshore εταιρειών και όσων απεργάζονται αυτή την κρίσιμη εποχή την περαιτέρω αποσταθεροποίηση της χώρας μας, παροτρύνοντας τις νεοναζιστικές ύαινες και κάθε είδους φονιάδες σε όποιο χώρο και αν βρίσκονται.

Όλοι μαζί, ενάντια στην υπονόμευση της τεράστιας προσπάθειας του λαού μας να βγεί από την κρίση του αδηφάγου συστήματος της «πανταχόθεν» ελεύθερης αγοράς. Αυτή την κρίσιμη ώρα, πρέπει να απομονώσουμε τόσο τους νεοναζί, όσο και αυτούς που σκοτώνουν στο όνομα του αντιφασίστα.

Τρεις πρέπει να είναι οι βασικοί μας στόχοι, η πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, η διατήρηση πάσει θυσία της πολιτικής ομαλότητας και η πολιτική απαξίωση της Χρυσής Αυγής. Δεν θα φτάσουμε στην εποχή του Γκαίμπελς και του Χίμλερ, όπου μπορούσαν να σκοτώσουν ακόμα και την αδελφή τους και να ισχυριστούν ότι τη σκότωσαν τα κομμούνια. ΕΥΤΥΧΩΣ το γκρακινιολικό αυτό τερατούργημα θα τελειώσει πολύ πιο γρήγορα. Θα το τελειώσει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός,μέσα από την απαιτούμενη-ως προϋπόθεση-πολιτική σταθερότητα.

Οι μεγαλοστομίες κάποιων πολιτικών ηγετών για τις εν γνώσει τους «ως δια μαγείας» λύσεις των προβλημάτων του λαού και της χώρας, δεν χωρούν στις κρίσιμες ώρες που διανύουμε, όπου δυστυχώς κάποιοι «ανένδοτοι» πολιτικοί, του προοδευτικού χώρου μάλιστα, επιδίδονται σε ασκήσεις επί χάρτου. Φίλε Αλέξη, μην κρύβεσαι πίσω από ναρκοθετημένες λέξεις. Μην υποκρίνεσαι ότι δεν γνωρίζει πως αυτά που επαγγέλεσαι με τόση σιγουριά είναι θελκτικά μεν, ανεφάρμοστα δε. Η εποχή μας δεν προσφέρεται για τέτοιες απελπισμένες βεβαιότητες! Περίμενε! Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Και άλλοτε είχαμε βιαστεί και αντί για βόλτα με  βαρκούλα στη Βάρκιζα, είδες τί έγινε! Όχι άλλα δάκρυα, Αλέξη. Κανένας δεν αντέχει πια άλλες διαψεύσεις. Μπροστά στην TV χάνουνε και την ιδεολογία τους και την πίστη τους, κουρασμένοι, ζωντανοί νεκροί, στον καναπέ μας παίρνει ο ύπνος πια.

Βλέπω τριγύρω σου, μαζί με τους παλιούς έντιμους αριστερούς κι αρκετούς, μεσήλικες πια, γερασμένους πολιτικούς φυγάδες του ΠΑΣΟΚ που δεν μπορούν χωρίς εξουσία. Πρόκειται ως γνωστόν, φίλε Αλέξη, για ανθρώπους του κομματικού σωλήνα, μιας κατασκευασμένης νέας τάξης πραγμάτων που δημιούργησε η εικοσαετία 1981-2001, κατά τη διάρκεια της οποίας καταστράφηκαν σιγά-σιγά όλες οι δικαιολογημένες αιτίες, για τις οποίες  ο λαός έφερε τον Ανδρέα στην εξουσία.

Ετούτες εδώ οι γραμμές χαράκτηκαν χαράματα, την 19 τρέχοντος, βλέποντας από το σπιτικό μου να ξεπροβάλει μέσα από μια γοητευτική ομίχλη(όχι αιθαλομίχλη) η Πάρνηθα των παιδικών μας χρόνων και ο Άγιος Μερκούριος όταν πηγαίναμε εκδρομή με τα ποδήλατα. Τί ωραία που είναι η ζωή, βρε παιδιά.Το σώμα, το βλέμμα, η αφή. Μυρίζομαι πάρτυ ρεφενέ και επιστροφή στο μέλλον με Platters και «Only you»,  Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Μπέλλου, Παπαδιαμάντη, Γκάτσο, δημοτικό τραγούδι, Ελύτη, Εμπειρίκο, Ρίτσο. Ποιός θα μας δώσει πίσω την ελπίδα; Και για ποιόν κόσμο άραγε; Όλα είναι σχεδιασμένα, πηδάμε καθημερινά τις φωτιές του ‘Αη Γιάννη. Μια καλά υπολογισμένη έκρηξη μας στέρησε όλους τους αναντικατάστατους συντρόφους, μας ρήμαξε τις γειτονιές μας. Φονιάδες, ιερόσυλοι μας τσάκισαν τον προσωπικό μας χρόνο, τρομαχτικοί αλλιγάτορες, αδιάβαστοι ψευτοπροφήτες σε εκείνα τα άδεια κουτιά της TV, με νέους εν πολλοίς ανθρώπους σκοτωμένους από το κυνήγι μιας γνώσης ψεύτικης, επιφανειακής, λαμέ και στρας κι ανοησίες που σου ‘ρχεται να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.

Κι όλα αυτά σε ένα περιβάλλον ήττας, χωρίς το γοητευτικό στοιχείο της έκπληξης, με τα αθώα εισαγγελικά μάτια των παιδιών που καταλαβαίνουν, αλλά ντρέπονται να μας ζητήσουν εξηγήσεις. Σε τόσο δεινή θέση είμαστε, Αλέξη. Κατά τα άλλα, μην λες πράγματα που ξέρεις ότι δεν μπορείς να κάνεις, διότι όπως έλεγε ο Αντόνιο Γκράμσι: «το παλιό αργεί να πεθάνει και το νέο αργεί να γεννηθεί».

* Ο Μανόλης Τσακίρης είναι συγγραφέας έξι λογοτεχνικών βιβλίων, ενώ βρίσκεται υπό έκδοσιν το έβδομο ποιητικό βιβλίο του. Είναι μέλος της Ενώσεως Σεναριογράφων Ελλάδος, ενώ για 14 χρόνια υπήρξε στενός συνεργάτης του σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Υπήρξε σύμβουλος σε ζητήματα πολιτισμού στην ΓΣΕΕ και την ΟΤΟΕ και είναι πρόεδρος του ιστορικού υπερκομματικού Συλλόγου Οικολόγων Ύδρας.

SHARE:

24Media Network