Της Δικαιοσύνης Ήλιε… Νοητέ

Της Δικαιοσύνης Ήλιε… Νοητέ
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ -ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ// ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης για το Σύμφωνο Συμβίωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα και μία απόφαση που εξαρτάται από το Κοινοβούλιο

ΠΡΟΣ               ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ

                         ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

                         ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ

                         ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

                         ΘΑΝΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ

Αθήνα 2α Δεκεμβρίου 2014

Οι σημερινές εμπρηστικές δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου στο κανάλι Mega, σε σχέση με την άρνηση του να ευθυγραμμιστεί με την Ευρωπαίκη Κοινότητα των Πολιτών στο θέμα της θεσμοθέτησης του Συμφώνου Συμβίωσης και να σεβαστεί τις νομικές μας υποχρεώσεις,  αντανακλά την κρίση που μαστίζει τον πολιτικό μας κόσμο.

Ειναι ανεπίτρεπτο απο υπουργό μίας κυβέρνησης να προβαίνει σε εμπαθείς δηλώσεις όπως:

“Είμαστε μια χώρα που σέβεται τις παραδόσεις και τη φύση του ανθρώπου και δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί τουλάχιστον με αυτή την κυβέρνηση και αυτή την υπουργεία, ο γάμος” ( ζευγαριών ίδιου φύλου).

Ύφος και ήθος απαράδεκτο για Δημόσιο Πρόσωπο που φέρει τον τίτλο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και “Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων “. Ως φαίνεται τα ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία θεωρητικά πρεσβεύει ο θεσμικός τίτλος του εν λόγω υπουργού χρησιμοποιούνται ως εργαλείο για την δημιουργία Ελλήνων πολιτών τρίτης κατηγορίας.

Μάλλον ο Υπουργος έχει παρεξηγήσει τη θέση του, τη θεσμική του ιδιότητα και τον ενωτικό ρόλο που θ άπρεπε να παίζει ένας Αιρετός στην κοινωνία. Διότι ως Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Κος. Αθανασίου δεν μπορει απο τη μία να προσκυνά τους φορομπηχτικούς νόμους που δυσκολεύουν την επιβίωση των πολιτών ( οι οποίοι εξ ορισμού παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα) και απο την άλλη να παρακωλύει τους ανθρώπινους νόμους.

Ας προστατέυσει πρώτα το δικαίωμα στη ζωή που έιναι ο πρωταρχικός ανθρώπινος νόμος και ας βρεί την ίδια πυγμή για να βροντοφωνάξει οτι όσο θα βρίσκεται στην θέση αυτή δεν θα επιτρέψει την επιβολή περισσότερων μνημονίων που στοίχισαν ήδη χιλιάδες ζωές.

Το πλέον λυπηρό είναι οτι ο Κος. Αθανασίου αγνοεί πραγματικότητες ανθρώπινες που υπαρχουν στον πλανήτη μας χιλιετηρίδες, πραγματικότητες ανθρωπίνων σχέσεων και κοινωνικών δομών. Η στάση του αποδεικνύει την έλλειψη επαφής του με τα ρεύματα του καιρού, τα διεθνή νομοθετικά όργανα, την εξέλιξη των νόμων και κυρίως με τα ίδια τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οταν ο Άρειος Πάγος των Ηνωμένων Πολιτειών και η Ευρωπαίκη Ένωση έχουν αποφανθέι υπέρ της Συμβίωσης, με ποιά κριτήρια ο Κος Αθανασίου ερμηνεύει το τι είναι άνθρωπινα δικαιώματα, εκθέτοντας με αυτόν τον τρόπο την χώρα μας και την Κυβέρνηση μέλος της οποίας ειναι.

Άραγε δεν γνωρίζει ότι μια τέτοια απόφαση  δεν εξαρτάται μόνο  από τον ενίοτε υπουργό αλλά απο το Κοινοβούλιο. Παρά ταύτα ο Κος. Αθανασιου στη δήλωσή του επικαλείται  την Κυβέρνηση, και μάλιστα μία κυβέρνηση που δεν έίναι μονοκομματική, άρα θεωρητικά έχει συμβουλευθεί το υπουργικό συμβούλιο αλλά και την συμπολίτευση. Ως εκ τούτου επιβάλλεται πλέον απο τον Πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει κατά πόσο ο ίδιος υπόστηρίζει την ερμηνεία παραδόσεων  και ανθρώπινης φύσης του Κου. Αθανσίου όπως και από το συγκυβερνών κόμμα.

Επιβάλλεται επίσης και από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να μας εξηγήσει με ποιά κριτήρια τον είχε εκλέξει  πρόεδρο της το 2008.

Αποδεχόμενος οτι η Ελλάδα εχει ήδη καταδικαστεί απο το Ευρωπαίκο Δικαστήριο για αυτή την άρνηση ενσωμάτωσης του Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Εθνικό, και μάλιστα της έχει επιβληθεί προστιμο, ο Κος. Αθανασιου, με τις δηλώσεις του,  όχι μόνο παραβιάζει την αρχική αποστολή του να υπηρετεί το Δημόσιο, αλλά με τις δογματικές ηθικολογίες και αυθαίρετες ερμηνείες του  χρεώνει το Κράτος.

Εκτός αν, σε περίπτωση επιβολής νέου προστίμου εξ αιτίας του,  παρακρατηθέι το ποσό από τον μισθό  ή δεσμευθούν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί μέχρι την αποπληρωμή, ακριβώς όπως αντιμετωπίζονται τα χρέη τόσων  συμπολιτών μας από την Εφορεια.

* Ο Μιχάλης Μουσσού είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου “ΣΥΜΒΙΩΣΗ” για την αντιπροσώπευση πολιτών, που στηρίζουν την αστική ένωση μεταξύ ανθρώπων διαφορετικού αλλά και ίδιου φύλου, την έρευνα, μελέτη και προώθηση των ανθρωπίνων και των αστικών δικαιωμάτων και την υπηρέτηση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα