Τι περιμένω από τον Δήμο (μου…)

Τι περιμένω από τον Δήμο (μου…)
ΕΛΛΑΔΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ // ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ MotionTeam

Διαβάστε ένα άρθρο (συμμετοχή στις "Γνώμες" του NEWS 247) για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Τι δεν περιμένω:

Δεν περιμένω να αλλάξει η ζωή μου. Δεν είναι δουλειά του Δήμου αυτό, και να ήταν, δεν μπορεί να το κάνει μόνος του σε μια κοινωνία με οργάνωση «ντόμινο» με πλακάκια που μόνο πέφτουν χωρίς κανείς να τα σηκώσει.

Δεν περιμένω να λύσει το κυκλοφοριακό. Όσα λένε οι υποψήφιοι είναι μόνο προθέσεις και εξάλλου δεν μπορεί να το λύσει για τον ίδιο λόγο «ντόμινο» που προανέφερα.

Γενικά δεν περιμένω να αντικαταστήσει την κεντρική διοίκηση στα θέματα που κατ’εξοχήν είναι ευθύνες της, ούτε και να λειτουργεί σαν τοπική συμπολίτευση ή αντιπολίτευση με μόνο σκοπό την διατήρηση ή την άνοδο στην εξουσία. Για παράδειγμα, η υγεία και η παιδεία δεν μπορούν να σωθούν από τους δήμους, όσο καλή πρόθεση και να έχει κάποιος να λειτουργεί ιατρεία ή να βάφει αίθουσες σχολείων με πόρους που ποτέ δεν του έδωσαν.

Τι περιμένω:

Περιμένω να σεβαστεί τη νοημοσύνη μου.

Περιμένω να αφήσει τους ελάχιστους χώρους για να παίζουν τα παιδιά μου, ήσυχους.

Περιμένω να μην συναλλάσσεται με επιχειρηματίες.

Περιμένω να με αντιμετωπίζει σα να μην έχει και στο μέλλον ανάγκη την ψήφο μου. Τότε μπορεί και να την λάβει.

Περιμένω και κάτι δύσκολο: να μην καταντά να ασκεί την εξουσία με τρόπο – μικρογραφία της όποιας κεντρικής διοίκησης, ευτελίζοντας περαιτέρω την αξία του κράτους και της δημοκρατίας.

Περιμένω να μην δανείζεται χρήματα, που θα πληρώσουν οι δημότες, για να εξωραϊζει τους δρόμους που τα αυτοκίνητα λιμνάζουν, και τα πεζοδρόμια που δεν μπορούν να περπατήσουν νέες μητέρες με το καροτσάκι, αλλά και ανάπηροι.

Περιμένω να μην ανέχεται την παραπέρα υποβάθμιση της ζωής, επιτρέποντας σε επιχειρήσεις που προκαλούν όχληση και υποβάθμιση να λειτουργούν έναντι ορατών ή αοράτων ανταλλαγμάτων.

*Αφιερωμένο σ’όλους του υποψηφίους Δημάρχους.

*Ο Νίκος Μαρκάτος είναι Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, πρώην Πρόεδρος Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ,  πρώην Πρύτανης ΕΜΠ (1991-97), Senior Visitor στο Department of Applied Mathematics & Theoretical Physics του Πανεπιστημίου Cambridge και Fellow του Selwyn College του Πανεπιστημίου Cambridge (2002 – 2003), Visiting Professor University of Surrey (2001-2010). Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογιας των ΑΝΕΛ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα