Ομοφοβικές χυδαιότητες Στίγκα κατά ομόφυλων: “Είμαστε από αυτούς που σπρώχνουν”

Διαβάζεται σε 3'
Ομοφοβικές χυδαιότητες Στίγκα κατά ομόφυλων: “Είμαστε από αυτούς που σπρώχνουν”
Βασίλης Στίγκας EUROKINISSI

Την ευκαιρία του για να εξαπολύσει ομοφοβικό οχετό από το βήμα της Βουλής, με χυδαία σχόλια κατά των ομόφυλων ζευγαριών, “άρπαξε” ο Βασίλης Στίγκας κατά τη συζήτηση για την τροπολογία της επιστολικής ψήφου.

Με βάση την ιδεολογία των Σπαρτιατών, την οποία τα μέλη τους “έφεραν μπροστά” κατά την προεκλογική περίοδο (και πέτυχαν την πολυπόθητη εκλογή) ο ομοφοβικός οχετός που εξαπέλυσε το “πρωτοπαλίκαρο” του κόμματος, ο Βασίλης Στίγκας, δεν αποτελεί καμία έκπληξη.

Τα εμετικά σχόλια που ακούστηκαν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την τροπολογία της επιστολικής ψήφου, δεν “έριξαν” κανένα από τα σύννεφα, αντιθέτως επιβεβαίωσαν πόσο λάθος ήταν η είσοδος των Σπαρτιατών στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ωστόσο, ακούστηκαν ορισμένες εκφράσεις, που όμοιές τους δεν έχουν ξανακουστεί μέσα σε κοινοβουλευτικό χώρο.

Ο Βασίλης Στίγκας έψαχνε την ευκαιρία για να φέρει ξανά στη συζήτηση το – ήδη πολυσυζητημένο – ζήτημα για το γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Έψαχνε ευκαιρία για να βρουν χώρο η “ματσίλα” και η μισανθρωπία του.

Κι ενώ αντιδρούσε από το βήμα της Βουλής για την επιστολική ψήφο και την πρόταση για τη διδαχή αλβανικών στα ελληνικά σχολεία, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών πήγε στο “έκτρωμα” – όπως το χαρακτήρισε – που με τόσο θέρμη θέλει να περάσει η κυβέρνηση. Το γάμο δηλαδή, των ομόφυλων ζευγαριών (ούτε τα βασικά).

Η ειρωνεία δεν σταματά εκεί. Ο Βασίλης Στίγκας εξέφρασε την οργή του (;) εκ μέρους όσων εμφανίζονται αντίθετοι με τον γάμο ομόφυλων, λέγοντας ότι δέχονται προσβλητικές συμπεριφορές! Και όσα εμετικά ακολούθησαν, είναι προφανώς παραπάνω από προσβλητικά.

“Μας κατηγορούν ότι είμαστε ομοφοβικοί, γιατί είμαστε από αυτούς που σπρώχνουμε, αντί να μας σπρώχνουνε. Για όνομα του Θεού, θα φτάσουμε να ντρεπόμαστε που είμαστε straight!”.

Αυτές οι κουβέντες ακούστηκαν εντός του ελληνικού κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια συνταγματικής διαδικασίας και με ελάχιστες αντιδράσεις.

Όμως, ο ομοφοβικός εμετός δεν τελείωσε εκεί. Ο Βασίλης Στίγκας πήγε οργανωμένος στη Βουλή, έτοιμος δήθεν να “παλέψει” για το καλό των Ελλήνων, με τον πιο χυδαίο τρόπο.

Εμφάνισε την εικόνα ενός ομόφυλου ζευγαριού (το παράδειγμα προς αποφυγή) και την εικόνα αυτή, συνόδευσε ξανά ο οχετός. “Βλέπουμε δύο μαντράχαλους με δύο παιδάκια. Αυτή εδώ η φωτογραφία δεν είναι φυσιολογική. Αποτελεί ντροπή για το ανθρώπινο είδος”.

Ακολούθως, αντέδρασαν έντονα ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πάλι βρήκε χώρο η χυδαιότητα, με τον κ. Στίγκα να απαντά: “Όταν μιλάει το κόμμα τρανς, εμείς γελάμε”.

Η μεγαλύτερη ωστόσο ακρότητα, ακούστηκε όταν ο πρόεδρος των Σπαρτιατών συνέδεσε την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια… με την παιδεραστία!

“Μπορεί να ανοίγετε ένα παράθυρο στην παιδοφιλία αφού κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ένα ομόφυλο ζευγάρι δεν είναι συγχρόνως και παιδόφιλο“. Η έκφραση αυτή ξεπερνά κάθε όριο.

Το γεγονός ότι ένα κόμμα όπως αυτό των Σπαρτιατών εισήλθε στη Βουλή, ως συνέχεια της ψηφοφορίας των πολιτών, είναι από μόνο του ανησυχητικό. Πολύ πιο ανησυχητικό όμως είναι το γεγονός ότι τέτοιου είδους απόψεις τις ασπάζεται μεγάλη μερίδα πολιτών. Κι αυτό αποδεικνύει πολλά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα