Πριν την “πείνα”: Το πόθεν έσχες Πάγκαλου όταν “τα τρώγαμε μαζί”

Πριν την “πείνα”: Το πόθεν έσχες Πάγκαλου όταν “τα τρώγαμε μαζί”
Θόδωρος Πάγκαλος Eurokinissi

Οκτώ χρόνια μετά το "μαζί τα φάγαμε" ο κ. Πάγκαλος μας λέει πως βρίσκεται "κάτω από τα όρια της φτώχειας" και πως λαμβάνει βουλευτική σύνταξη που φτάνει μόλις στα 370 ευρώ. Και ζητά και κρεμάλες στο Σύνταγμα.

Ήταν 21 Σεπτεμβρίου του 2010 όταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος έλεγε από το έδρανό του στη Βουλή:

“Η απάντηση εις την κατακραυγή που υπάρχει εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας “πώς τα φάγατε τα λεφτά”, που μας ρωτάει ο κόσμος, είναι αυτή: Σας διορίσαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί. Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής”.

Λίγους μήνες πριν είχε δημοσιευθεί το πόθεν έσχες του (στοιχεία του 2009) στο οποίο εμφανιζόταν ως κάτοχος 53 ακινήτων, κατέγραφε έσοδα ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της τάκης των 111.948 ευρώ ( λοιπά εισοδήματα 44.915 ευρώ), ενώ το 2008 το εισόδημά του έφτανε στα 640.000 ευρώ.

Το 2009 είχε την επικαρπία σε 4 διαμερίσματα στην Αθήνα, το 50% σε 1 διαμέρισμα στην Αθήνα καθώς και το 50% σε 1 οικόπεδο στην Αθήνα. Παράλληλα είχε την πλήρη κυριότητα σε 4 γραφεία στην Αθήνα, διέθετε το 25% σε 4 αγροτεμάχια στην Ελευσίνα, το 16% σε 2 ακόμα αγροτεμάχια στην Ελευσίνα, το 50% σε ένα οικόπεδο στου Παπάγου, ένα οικόπεδο στη Σαρωνίδα, ένα στην Εύβοια και το 50% σε ένα άλλο οικόπεδο στην Εύβοια, ενώ στην κατοχή του εμφανιζόταν να είναι το 30% 2 διαμερισμάτων στην Χαλκίδα. Διέθετε επίσης ποσοστά από 25% έως 50% σε οικόπεδα , βοσκοτόπια, αγροτεμάχια και σε 3 διαμερίσματα στη Χαλκίδα καθώς και 6 αγροτεμάχια στην Τζιά.

Την ίδια χρονιά είχε πουλήσει οικόπεδο στη Σαρωνίδα και εισέπραξε το ποσό των 348.916 ευρώ και 3 διαμερίσματα στην Εύβοια από την πώληση των οποίων εισέπραξε 100.000 ευρώ. Η σύζυγος του κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη εμφάνιζε στην κατοχή της 4 διαμερίσματα, 1 γραφείο, 2 πάρκινγκ, 5 οικόπεδα στα Καλύβια καθώς και 1 αγροτεμάχιο στη Τζιά.

Παράλληλα, η ίδια εκποίησε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της εθνικής τράπεζας και εισέπραξε 55.340 ευρώ. Ο κύριος Πάγκαλος διέθετε με το πόθεν έσχες του ’09, 15.536 καταθέσεις στην εθνική και 426 ευρώ στην Alpha, ενώ η σύζυγος του διέθετε καταθέσεις ύψους 51.835 ευρώ στην εθνική τράπεζα. Τότε ο πρώην ΥΠΕΞ έλεγε πως τα περισσότερα χρήματά του πήγαιναν στην εφορία και πως τα ακίνητα προέρχονταν από κληρονομιά. Προφανώς όμως και είχε/έχει να πουλήσει ακίνητα-περιουσιακά στοιχεία, σε αντίθεση με πολλούς άλλους.

Οκτώ χρόνια μετά, ο κ. Πάγκαλος μας λέει πως βρίσκεται “κάτω από τα όρια της φτώχειας” και πως λαμβάνει βουλευτική σύνταξη που φτάνει μόλις στα 370 ευρώ. Δήλωση που αποτελεί θρασύτατη προσβολή για τους ανέργους, τους άπορους, εκείνους που προσπαθούν να επιβιώσουν με μία σύνταξη ζώντας παιδιά και εγγόνια, για τους συγγενείς εκείνων που έχασαν τη ζωή τους μέσα στην κρίση και εξ αιτίας της κρίσης, για τον μέσο Έλληνα που έχει δει το εισόδημά του να συρρικνώνεται και τις εργασιακές σχέσεις να διαλύονται ολοκληρωτικά.

Προφανώς του κ. Πάγκαλου του λείπει η “μεγάλη ζωή” και η υπεραξία, και πλέον φτάνει στην απόλυτη απαξίωση της οποιασδήποτε ηθικής και σεβασμού, ξεχνώντας τις δικές του ευθύνες και τις δικές του υπογραφές.

Το χειρότερο όμως είναι πως ο πάλαι ποτέ κραταιός Πάγκαλος τολμά να ξεδιπλώνει ρητορική μίσους, ζητώντας κρεμάλες στο Σύνταγμα για την κυβέρνηση και κάποιοι τον αποθεώνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι δηλώσεις αυτές δεν αποτελούν ατάκες ενός “γραφικού”. Είναι επικίνδυνες και ντροπιαστικές για τον ίδιο και για το παρελθόν του.

Βέβαια αυτές οι δηλώσεις προτροπής σε βία, δεν θα έπρεπε να μας ξαφνιάζουν. Μιλάμε άλλωστε για τον άνθρωπο που το 2016 έλεγε για τους πρόσφυγες που ζούσαν μέσα στις λάσπες και το κρύο της Ειδομένης, πως θα έπρεπε να τους “μαζέψει με τη βία ο στρατός”. Και πρόσθετε με λόγια “ατέρμονης αγάπης”: “Μας δυσφημούν, δεν το βλέπετε στην τηλεόραση; «Πάρτε μας από την Ελλάδα και ας πάμε όπου να’ναι», πάνε και τους περιποιούνται οι αφελείς, τους δίνουν τρόφιμα, τους δίνουν ρούχα, αυτοί διατηρούν την ελευθερία τους και το κέφι τους να πηγαίνουν και να έρχονται, να κάνουν δεξιά και αριστερά ό,τι θέλουν και μας βρίζουν και από πάνω”.

Και μιλάμε για τον άνθρωπο που τον Φεβρουάριο της τρέχουσας χρονιάς δήλωνε πως “ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος. Εγώ το πιστεύω γιατί δεν έχω βρει καλό Τούρκο”.

Ανθρωπιστής ο Θεόδωρος, ολιγαρκής και πάνω απ’ όλα βαθύτατα χτυπημένος από την κρίση…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα