Να χαίρεστε τον Πολάκη σας

Να χαίρεστε τον Πολάκη σας

Ο θρίαμβος του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στις εκλογές για την ανάδειξη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σηματοδοτεί τη νέα εποχή του κόμματος που συν-ταιριάζει τη συνωμοσιολογία, τον υπερ-πατριωτισμό και τον Λένιν…

Ίσως οι σύνεδροι του ΣΥΡΙΖΑ να μην στάθηκαν στο “φαίνεσθαι” του Παύλου Πολάκη αλλά στην ουσία. Γι’ αυτό και τον μετέτρεψαν σε super star  της παράταξης, εκλέγοντάς τον έβδομο στην Κεντρική επιτροπή.

Πόσο υπερήφανος όμως πρέπει να νιώθει κάποιος που δηλώνει αριστερός για τον τραμπούκικο τρόπο του υπουργού-νεκροθάφτη; Πολύ περισσότερο τώρα που ο ανεκδιήγητος γιατρός αποτελεί την κορυφή της κομματικής πυραμίδας. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν πλέον. Οι ίδιοι οι σύνεδροι θεώρησαν ότι το έργο του είναι τέτοιο που αξίζει να τον αναβαθμίσουν πολιτικά.

Προφανώς οι σύνεδροι θεωρούν ότι η ηγεσία του Υπ. Υγείας κάνει καλά τη δουλειά της. Πέραν του Παύλου Πολάκη (ο οποίος εξελέγη έβδομος πάνω και από τον Νίκο Παππά) και ο Υπουργός Ανδρέας Ξανθός φιγουράρει στην τέταρτη θέση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Μπορεί η υπόλοιπη κοινωνία να βλέπει καταστροφή στο χώρο της δημόσιας (και ιδιωτικής) υγείας. Μπορεί τα βοθροκάναλα να μιλούν για ελλείψεις και οι εργαζόμενοι στην υγεία να διοργανώνουν καραβάνια με άλογα στο κέντρο της Αθήνας. Οι σύνεδροι όμως είχαν άλλη άποψη. Εκτίμησαν το γεγονός ότι ο Πολάκης σήκωσε τα μανίκια και εγχείρισε αιμορροΐδες. Κοτζάμ υπουργός.

Γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν τα στραβά μάτια για το χάλι της υγείας και επιδοκίμασαν τις λοιπές συμπεριφορές του Πολάκη. Του Υπουργού που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το νόμο και καπνίζει on camera εντός του Υπουργείου. Που απειλεί να θάψει τον -έστω αγενή- δημοσιογράφο. Που αποτελεί μια καρικατούρα των κουμπουροφόρων κρητικών. “Κόπι-πάστε” του ψευτοτσαμπουκά Νεοέλληνα που απειλεί θεούς και δαίμονες με την ασφάλεια της εξουσίας του. Που εκλιπαρεί για λίγη δημοσιότητα λέγοντας ότι δέχεται απειλές. Ασαφώς και χωρίς λεπτομέρειες. Χωρίς να προσφύγει στη δικαιοσύνη, για την οποία άλλωστε είχε πάντοτε έναν κακό λόγο.

Οι “σύντροφοι” νομιμοποίησαν τις συμπεριφορές του Πολάκη και φέρουν πλέον ευθύνη για την ενδεχόμενη κλιμάκωσή τους. Αποδέχθηκαν την λασπολογία και τον τσαμπουκά σαν μέρος της αριστεράς που θέλουν να υπηρετούν. Θεωρούν προφανώς ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και ο Πολάκης “τους τα λέει έξω απ’ τα δόντια”. Όπως του πρέπει δηλαδή σε όποιον ασκεί κριτική στο κόμμα τους.

Τι σχέση άραγε έχει ο Πολάκης με τους ευγενείς αριστερούς που δημιούργησαν τον χώρο της ανανεωτικής ή έστω ριζοσπαστικής αριστεράς; Θεωρεί κάποιος ότι πρόκειται για γνήσιο πνευματικό τέκνο του Λεωνίδα Κύρκου;

Δυστυχώς η αποθέωση του Πολάκη αποτελεί μια περίληψη της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον εθνολαϊκισμό. Προς μια ιδεολογία που δεν απέχει πολύ από το συγγενές κόμμα του σύντροφου Πάνου. Μια ιδεολογία-αχταρμάς που χωράει συνωμοσιολογία, υπερπατριωτισμό και λίγο Λένιν. Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι δεν είναι όλα τα στελέχη του κόμματος στο ίδιο μήκος κύματος με τον Πολάκη. Είναι αρκετά για να τον επιβάλλουν στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας. Όσο για τους υπόλοιπους; Είναι ευθύνη τους που τον ανέχονται…

*Ο Σταμάτης Ζαχαρός είναι Αρθρογράφος του NEWS 247 και Σύμβουλος Έκδοσης της 24 MEDIA ( @SZacharos).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα