Δίνουμε όλοι το "παρών" την Κυριακή… στις ΚΑΛΤΣΕΣ

Δίνουμε όλοι το "παρών" την Κυριακή… στις ΚΑΛΤΣΕΣ
EUROKINISSI

Διαβάστε ένα άρθρο (συμμετοχή στις "Γνώμες" του NEWS 247) για τις εκλογές "έλα μωρέ τώρα" και την κρίσιμες αποφάσεις που λαμβάνονται στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ελλάδα

Από 22 έως 25 Μαΐου τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκλέγουν τους Ευρωβουλευτέςγια το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στην Ελλάδα από το 1981, που στήθηκαν για πρώτη φορά κάλπες για ευρωεκλογές, υπήρξε μια λανθασμένη λογική ότι οι  ευρωεκλογές είναι απλά μια έγκυρη δημοσκόπηση που δείχνει το πολιτικό κλίμα της κοινωνίας και στέλνει μηνύματα διαμαρτυρίας ή/και επιδοκιμασίας των πολιτικών κομμάτων. Θεωρήθηκαν ως  οι εκλογές: «Έλα μωρέ τώρα»!!!

Είναι μια τραγική λογική η οποία πρέπει να ανατραπεί άρδην αυτήν την Κυριακή. Οι εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο είναι πολύ σοβαρές. Το ίδιο σοβαρές με τις Εθνικές εκλογές. Στις αίθουσες του Ευρωκοινοβουλίου (αλλά και στα υπόγεια του ευρωιερατείου) παίρνονται οι αποφάσεις για την χώρα μας. Είναι επιβεβλημένο λοιπόν να ψηφίσει ο πολίτης αλλά και να επιλέξει κόμμα και πρόσωπα χωρίς φόβο και πάθος αλλά με γνώμονα τα συμφέροντα της πατρίδας. Και επειδή υπάρχουν αρκετές προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους και ποιότητας στα ψηφοδέλτια, που μπορούν να εκπροσωπήσουν τη χώρα θα πρέπει η επιλογή να γίνει μετά από ώριμη σκέψη. Είναι πλέον πολύ σοβαρά τα πράγματα για να μας εκπροσωπήσουν τα παιδιά της κομματικής γραφειοκρατίας και των κομματικών ενσήμων. Δεν μπορεί να εκπροσωπούν  τη χώρα τα χαϊδεμένα παιδιά των αρχηγών και της διαπλοκής. Είναι η πρώτη φορά που οι Ευρωεκλογές γίνονται με σταυρό και είναι μια ευκαιρία να αλλάξει το σκηνικό της κομματοκρατίας και του ενός ανδρός αρχή.  Πρέπει να επιλεγούν άνθρωποι με το θάρρος της γνώμης τους και όχι άνθρωποι με το θράσος και την αλαζονεία της κομματικής φράξιας που εκπροσωπούν. Τα μηνύματα των εκλογών πρέπει να σταλούν προς όλες τις κατευθύνσεις και εντός Ελλάδας και στην Ε.Ε, αλλά και στα ίδια τα κόμματα.

Όπως σε κάθε προεκλογική περίοδο έτσι και τώρα υπήρξε πλειοδοσία παροχών και υποσχέσεων. Ο Πρωθυπουργός όμως πρώτευσε σε αυτή την πλειοδοσία. Στη Θεσσαλονίκη, στις 15 Μαΐου  «προσέφερε» πεντακόσιες πενήντα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας  έως το 2018. Στην ομιλία του για την Εθνική ανάπτυξη στις 20 Μαΐου «προσέφερε» πεντακόσιες πενήντα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας αλλά μέχρι το 2020!!! Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Στις 31 Μάιου του 2012, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές είχε υποσχεθεί εκατόν πενήντα χιλιάδες θέσεις εργασίας σε ένα χρόνο. Αντί αυτού όμως, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, ενώ τον Μάιο του 2012 η ανεργία  ήταν 23,1% , ένα χρόνο μετά τον Μάιο του 2013 έγινε 27,6% αγγίζοντας τους 1.400.000 ανέργους, Σε ένα χρόνο όχι μόνο δεν είχαμε 150 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας όπως είχε υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός, αλλά έχασαν τη δουλειά του και έμειναν  άνεργοι ακόμη 193.668 συμπολίτες μας σε σχέση με τον Μάιο του 2012!!! Δεν το λες και αξιοπιστία αυτό!!!

Όπως ανέφερα και ποιο πάνω οι εκλογές της Κυριακής είναι ιδιαίτερα σημαντικές και δεν πρέπει να απέχουμε. Για αυτό λοιπόν:  «δίνουμε όλοι το «παρών» την Κυριακή…  στις ΚΑΛΤΣΕΣ»  που είχε πει και ο μεγάλος «λογοπλάστης» κος Παπανδρέου, παραμονές των Ευρωεκλογών του 2009.

Και μην ξεχνάτε: πέραν της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!!!

Υ.Γ. Είναι απορίας άξιον πως κατανέμεται το εκλογικό επίδομα στους υπαλλήλους. Με βάση την κοινή υπουργική απόφαση οι υπάλληλοι των Δήμων θα λάβουν 223 ευρώ, οι υπάλληλοι των Περιφερειών θα λάβουν 2.500 ευρώ και οι υπάλληλοι του υπουργείου εσωτερικών 3.350 ευρώ!!! Με τις νόμιμες κρατήσεις βεβαίως.  Σαν προεκλογικό μαυρογιαλούρικο ρουσφετάκι με υψηλό κόστος μου μοιάζει το εκλογικό επίδομα για τους περιφερειακούς υπαλλήλους και τους υπαλλήλους του Υπ. Εσωτερικών. Για του λόγου το αληθές…   Αρ. 19543 – ΦΕΚ Β 1240 – 15.05.2014 http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/ya%2019543.htm

* Ο Στάθης Διομήδης είναι αρθρογράφος, με σπουδές στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, εθελοντής διασώστης, αλλά και συντονιστής της εθελοντικής ομάδας ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αποτίμηση Εκλογικών αποτελεσμάτων: Υπομονή μέχρι την ερχόμενη Κυριακή

SHARE:

24Media Network