Λίγη τσίπα ρεεε…

Λίγη τσίπα ρεεε…
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-Συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας 34χρονου στο Κερατσίνι.(EUROKINISI-ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Διαβάστε μία γνώμη (συμμετοχή στις Γνώμες του NEWS 247), για το πρωτοσέλιδο που σκότωσε ξανά τον Παύλο Φύσσα

Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» έχει στο σημερινό πρωτοσέλιδό της φωτογραφία από τη στιγμή που ο Παύλος Φύσσας ψυχορραγεί στα χέρια της φίλης του μαχαιρωμένος από Χρυσαυγίτη. Η εφημερίδα μάλιστα κομπάζει πως πρόκειται για ιστορικό ντοκουμέντο…

Αδίστακτος ο εκδότης της εφημερίδας, μπροστά στο βωμό του κέρδους δεν σκέφτηκε και πολύ περισσότερο δε ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ τίποτε. Χωρίς τσίπα, χωρίς αιδώ, δημοσίευσε μια φωτογραφία ξανασκοτώνοντας τον Παύλο Φύσσα αλλά και «μαχαιρώνοντας» στην ψυχή τη μητέρα, τον πατέρα αλλά και την φίλη του που ξαναζούν την τραγική στιγμή μέσα από τη φωτογραφία. Παραγωγός σαχλοπορνό εκπομπών στην τηλεόραση, γνωστός ως κομιστής dvd, αλλά και έχοντας απασχολήσει τις αρχές Ελλάδας και Γαλλίας για οικονομικά ζητήματα, ο συγκεκριμένος εκδότης έρχεται σήμερα με αυτή την αποτρόπαια πράξη να ρίξει λάδι στη φωτιά του εμφυλιοπολεμικού κλίματος που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες. 

Η δημοσίευση της φωτογραφίας μπορεί να έχει και στόχο να δημιουργήσει κλίμα οργής και εκδικητικότητας. Μπορεί κάποιοι να θέλουν αίμα. Μπορεί να θέλουν εκτροπή. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη…

Ο τίτλος της αυτολεγόμενης εφημερίδας στο σημερινό πρωτοσέλιδο είναι: «Δεν ξεχνάμε το φασισμό». Είναι αργά για δάκρυα Δημοκρατίας όμως από την εν λόγω εφημερίδα και το προσωπικό της. Εδώ και καιρό μας έχει φλομώσει με πρωτοσέλιδα και πολυσέλιδα ρεπορτάζ εξωραϊσμού της Χ.Α.. ζεσταίνοντας με το παραπάνω, σα μάνα, το αυγό του φιδιού.

Όσο για τον υπάνθρωπο που έδωσε στην εφημερίδα τη φωτογραφία για μερικά ψωροχιλιάρικα πραγματικά ντρέπομαι που αναπνέουμε τον ίδιο αέρα… Αισθάνομαι την ανάγκη να αναφέρω εδώ ότι στις φωτιές του 2007, κάποιοι δημοσιογράφοι και φωτογράφοι αποθανάτισαν τους νεκρούς των πυρκαγιών αλλά δεν προχώρησαν ούτε σε δημοσίευση ούτε πούλησαν τις φωτογραφίες αυτές για να κονομήσουν. Αντίθετα σεβόμενοι την τραγικότητα των στιγμών καταχώνιασαν τις φωτογραφίες στο προσωπικό τους αρχείο δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι όλα έχουν ένα όριο και η ανθρωπιά και η αξιοπρέπεια δεν τιμώνται σε ευρώ…

Η καλύτερη απάντηση προς την εφημερίδα και τον εκδότη της ήρθε από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού που ανάρτησαν πανό στο γήπεδο εχθές που έγραφε: «ΠΡΩΤΟ Θ(ΑΙΜΑ). ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ΚΟΜΙΣΤΗ ΤΟΥ DVD ΞΑΝΑΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ»

Κλείνοντας να πούμε ότι καλές οι αντιφασιστικές κορόνες από την κυβέρνηση αλλά ακόμη περιμένουμε απάντηση για τις εκατοντάδες φωτογραφίες που δείχνουν τις δυνάμεις καταστολής και ροπαλοφόρους-κρανοφόρους σε αγαστή συνεργασία να επιτίθενται σε διαδηλωτές. Ακόμη περιμένουμε να μας πουν τι συνέβη στις μεγάλες διαδηλώσεις του Συντάγματος, τότε που οι δυνάμεις καταστολής μετέφεραν ροπαλοφόρους χρυσαυγίτες στον αύλειο  χώρο της Βουλής όπως είχε αποκαλύψει ο κ. Χατζηνικολάου από το δελτίο του ALTER.

Ακόμη περιμένουμε τον Πρωθυπουργό να μας πει εάν συμφωνεί ή καταδικάζει τις δηλώσεις των στενών συνεργατών του, περί δύο άκρων, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι εκτός Δημοκρατικού τόξου, ή ότι η Χ.Α. κάνει σκληρό Εθνικοσοσιαλιστικό ακτιβισμό!!!

Υ.Γ. Για όσους έζησαν πολιτικά τη δεκαετία 80 έως τις αρχές ‘90 θα θυμούνται τον τρόπο δράσης των «ρέιντζερς» και των «κενταύρων» εκείνης της εποχής, ο οποίος είναι  πανομοιότυπος με τον  τρόπο δράσης των «ταγμάτων» της  Χ.Α. στην προχθεσινή δολοφονία…

* Ο Στάθης Διομήδης είναι αρθρογράφος, με σπουδές στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, εθελοντής διασώστης, αλλά και συντονιστής της εθελοντικής ομάδας ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα