“The Secret Song”: Ψυχαγωγία χωρίς ίντριγκες και ξεφτιλίκια

Διαβάζεται σε 5'
Η Ναταλία Γερμανού στο "The Secret Song"
Η Ναταλία Γερμανού στο "The Secret Song" Alpha Tv

Πώς το νέο event show “The Secret Song” με τη Ναταλία Γερμανού, απέδειξε ότι μια ψυχαγωγική εκπομπή μπορεί να είναι επιτυχημένη, χωρίς να καταφεύγει σε υπερβολές και προσβολές.

Ένα νέο ψυχαγωγικό πρόγραμμα έκανε την εμφάνισή του στην ελληνική τηλεόραση το βράδυ της Κυριακής (12/11) και ενθουσίασε το τηλεοπτικό κοινό. Ο λόγος για το “The Secret Song”, ένα μουσικό show με παρουσιάστρια τη Ναταλία Γερμανού, το οποίο έχει προβληθεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης με τεράστια επιτυχία και ήρθε και στην Ελλάδα, μέσα από τη συχνότητα του Alpha. Το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται ως «μια μοναδική μουσική εμπειρία γεμάτη εκπλήξεις, χαρά αλλά και συγκίνηση».

Το concept του έχει ως εξής: επώνυμα από τον χώρο της showbiz (κυρίως τραγουδιστές, ηθοποιοί, παρουσιαστές) φιλοξενούνται στο πλατό, κάθονται στη λευκή πολυθρόνα και έρχονται αντιμέτωποι με μία έκπληξη, σχετική με τη μουσική. Η έκπληξη αυτή έχει οργανωθεί από αγαπημένα τους πρόσωπα, σε συνεργασία με τους ιθύνοντες, και βασίζεται σε ένα “μυστικό τραγούδι” των φιλοξενούμενων. Συνήθως πρόκειται για ένα κομμάτι που έχουν συνδέσει με μια συγκεκριμένη στιγμή της ζωής τους.

Στην πρεμιέρα, πέρασαν από το πλατό οι: Μιχάλης Αεράκης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Μαριάννα Τουμασάτου, Πέγκυ Ζήνα, Άγγελος Παπαδημητρίου, Πέτρος Πολυχρονίδης, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Κατιάνα Μπαλανίκα, Νίνο. Στις εκπλήξεις τους, είδαμε, μεταξύ άλλων, τους Ζωζώ Σαπουντζάκη, Κάτια Δανδουλάκη, Μάρθα Φριντζήλα, Ανδρέα Μικρούτσικο, Σταμάτη Φασουλή, Αποστολία Ζώη, αλλά και συγγενείς των φιλοξενουμένων.

To “The Secret Song” είχε ένα αισιόδοξο ξεκίνημα, αφού όχι μόνο έγινε πρώτο trend στο Twitter/X το βράδυ της Κυριακής (12/11), αλλά σημείωσε και πολύ καλά νούμερα τηλεθέασης (19,5% στο δυναμικό κοινό και 19,7% στο γενικό σύνολο). Από τα σχόλια που γράφτηκαν στα social media, φάνηκε πως το νέο show άρεσε, κάτι που μοιάζει λογικό, καθώς το show έχει μια σειρά από δυνατά στοιχεία, που αποδεικνύουν πως μια ψυχαγωγική εκπομπή μπορεί να είναι επιτυχημένη, χωρίς να καταφεύγει σε “ξεφτιλίκια”.

Αρχικά, είναι μουσικό show και όχι ριάλιτι ή διαγωνισμός. Επομένως απουσιάζουν οι καβγάδες, οι ίντριγκες και οι κόντρες. Οι καλεσμένοι βιώνουν στο πλατό μια μοναδική εμπειρία, χωρίς να πρέπει να περάσουν από κάποιο διαγωνιστικό μέρος, δοκιμάζοντας τις ικανότητές τους στο τραγούδι ή τον χορό, και χωρίς να υπάρχουν κριτικές επιτροπές, ψηφοφορίες, αποχωρήσεις. Αυτό, καθιστά το πρόγραμμα μια καθαρά ψυχαγωγική εμπειρία για τους τηλεθεατές, που απλώς απολαμβάνουν αυτό που βλέπουν, δίχως περαιτέρω διαδικασίες. Πιο συγκεκριμένα, είναι ένα event show, ορολογία που του προσδίδει την έννοια της “συλλεκτικότητας” και του “επετειακού”.

Βασική παράμετρος είναι το ότι η Ναταλία Γερμανού είναι μια καλή και αγαπητή παρουσιάστρια. Μέσα στον τηλεοπτικό κυκεώνα, αποτελεί μία αξιοπρεπέστατη παρουσία. Είναι διακριτική, ευχάριστη και σέβεται τους καλεσμένους της, αντιμετωπίζει με χιούμορ τις τυχόν άβολες καταστάσεις, είναι “διαβασμένη”, είναι ψύχραιμη και έχει εμπειρία. Το έχει αποδείξει πολλές φορές μέσα στα χρόνια, με την συνεπή στάση της. Παράλληλα, έχει άποψη και αυτοπεποίθηση. Τέλος, της πάνε πολύ τα βραδινά projects και είχε λείψει στους τηλεθεατές από την prime time και late night ζώνη, γι’ αυτό και την υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό.

Σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι η μουσική πάντα θα μας ενώνει. Το βασικό συστατικό της εκπομπής, όπως προείπαμε, είναι η έκπληξη που στηρίζεται στο “μυστικό τραγούδι” του εκάστοτε καλεσμένου. Στο πλαίσιο αυτό, ακούγονται αγαπημένα τραγούδια, ελληνικά ή ξένα, εκτελεσμένα πολύ όμορφα, με σεβασμό. Η μουσική είναι πανανθρώπινη και έχει τη δύναμη να ενώνει τους ανθρώπους (κάθε ηλικίας, τάξης κλπ), οπότε είναι πάντα ένας καλός λόγος για να δεις μια σχετική εκπομπή. Μάλιστα, στην περίπτωση του “The Secret Song” η μουσική δεν υπερκεράζει τα πάντα (δεν γίνεται “Στην υγειά μας”), ούτε τίθεται σε κριτική (όπως στα talent shows), ενώ συνοδεύεται πάντα από ένα γλυκό act.

Έπειτα, το “The Secret Song” προσφέρει μια ανθρώπινη ματιά σε αγαπημένα πρόσωπα. Οι καλεσμένοι, που “αγγίζουν” μια μεγάλη γκάμα κατηγοριών, αφήνονται, εκφράζονται, συγκινούνται. Την ίδια στιγμή, οι τηλεθεατές βλέπουν νέες πτυχές των ηθοποιών ή των τραγουδιστών που ακολουθούν, μαθαίνουν περισσότερα για αυτούς, ανακαλύπτουν τον άνθρωπο πίσω από την επαγγελματική του ιδιότητα, ταυτίζονται μαζί τους, έρχονται πιο κοντά τους. Πολλές φορές, αισθάνονται και οι ίδιοι την ανάγκη να εκφράσουν κάποια πράγματα που κρατάνε μέσα τους, όπως έκανε, για παράδειγμα, χθες η Κατιάνα Μπαλανίκα, σε μια πολύ συγκινητική στιγμή.

Στο show εκφράζεται αγνή, αθώα, αβίαστη συγκίνηση, χωρίς δακρύβρεχτες ιστορίες και concept του στυλ “Πάμε πακέτο”. Το δράμα στην ελληνική τηλεόραση έχει φέτος την “τιμητική” του, με τις δεκάδες δραματικές σειρές μυθοπλασίας – οι περισσότερες εξ αυτών, εποχής. Το κλάμα πάντα “πουλούσε”, αλλά εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μία παίκτρια ενός ριάλιτι που έβαλε τα κλάματα γιατί της έκαναν αρνητική κριτική, ούτε με μία διαγωνιζόμενη που “κατέρρευσε” επειδή πιέστηκε από τις απαιτήσεις του show στο οποίο συμμετέχει. Τα συναισθήματα είναι καθαρά, ειλικρινή και, στις περισσότερες των περιπτώσεων, λυτρωτικά.

Έτσι, βλέπουμε το “The Secret Song” ήταν μια καλή και σωστή ιδέα από τον Alpha για την prime time ζώνη της Κυριακής, όπου ο ανταγωνισμός είναι μικρός σε σχέση με τις καθημερινές, που οι σειρές μυθοπλασίας “κονταροχτυπιούνται”. Το show και η επιτυχία που σημείωσε την πρώτη μέρα, δείχνουν πως οι ίντριγκες και οι εντάσεις, οι “στημένοι” καβγάδες, οι φωνές και το “too much drama” μεταξύ αγνώστων προσώπων, που προσπαθούν να γίνουν διάσημοι, δεν ικανοποιεί πια το κοινό. Η συγκίνηση, η μουσική, η έκπληξη θα βρίσκουν πάντα μια θέση στην ελληνική TV.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα